Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

help met me tabbellen aub

6 antwoorden
  • hoi hoi ik heb 2 tal vraagjes. -ten eerste hoe zorg ik ervoor dat mijn tabellen (dus mijn plaatjes) op elkaar aansluiten. (zie afbeelding) - ten tweede hoe krijg ik mijn tekst vlak boven aan het beeld?! het is een iframe. (zie afbeelding) [img:92a454d678]http://www.xs4all.nl/~leijdata/web.JPG[/img:92a454d678]
  • <table cellspacing="0"> en <td valign="top"> maar je moet geen tabellen gebruiken voor opmaak. Daar is CSS voor. boelieboelie komt zo wel met een paar handige links. Ik heb ze niet in mn bookmarks staan. en een online voorbeeld werkt iha beter dan een plaatje.
  • [quote:78a18fedf8="marientje"]boelieboelie komt zo wel met een paar handige links.[/quote:78a18fedf8]:o Hoe weet jij dat?? :wink: Anywayz, zonder tabellen zou ik die paars-grijze afbeelding als [url=http://www.w3schools.com/css/css_background.asp]background[/url] van de body instellen, met een stuk zwarte strook. Vervolgens zou ik een #container of #wrap maken met daarin een #menu- en #content-gedeelte, een beetje zoals op [url=http://www.456bereastreet.com/lab/developing_with_web_standards/csslayout/2-col/]456 Berea Street[/url] wordt uitgelegd. De #container zou ik de zwarte strook als background meegeven en verder een witte background-color. Ik zou 'm [url=http://www.gigadesign.be/?p=35]in het midden positioneren[/url] en met margin-top op de plek krijgen waar de zwarte strook in de background-image van de body staat. Het menu zou ik maken aan de hand van [url=http://css.maxdesign.com.au/listutorial/]enkele[/url] [url=http://www.tanfa.co.uk/css/examples/rollover-images-no-preload.asp]tutorials[/url] en die iframe... Waarom gebruik je een iframe?
  • bedankt voor je reactie maar zo goed ben ik niet met css.. is er geen adndere manier zodat ik die witte randen neit meer zie?! bedankt alvst gr hugo
  • CSS is the way to go. Kan gelukkig ook in DW. t.
  • [quote:48b825bf6a="hugohugo"]zo goed ben ik niet met css..[/quote:48b825bf6a]Dat hoeft ook niet, die tutorials waar ik naar verwijs zijn om van te leren :wink: [quote:48b825bf6a="hugohugo"]is er geen adndere manier zodat ik die witte randen neit meer zie?![/quote:48b825bf6a]Zie marientjes reply.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.