Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

sitecheck: bijna online...

boelieboelie
17 antwoorden
 • Hoi,

  Binnenkort wil ik mijn nieuwe website online zetten. Hij staat nu nog op mijn testserver. Voordat het zover is wil ik graag iedereen hier de website voorleggen en horen wat jullie er van vinden. Wellicht kunnen er nog dingen beter. Of misschien heeft iemand ideeen over wat er nog bij kan. Alle opmerkingen zijn welkom.

  Bekijk de website op www.verrassendvertrouwd.nl (binnenkort op www.willembosma.nl).

  Alvast dank.

  Willem
 • je code is nog niet valid:
  http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.verrassendvertrouwd.nl%2F
  maar liefst 14(!) errors.

  Kijk ook eens naar een Speed Report: http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/wso.php?url=http://www.verrassendvertrouwd.nl/
  Probeer vooral de achtergrondplaatjes kleiner te maken.

  Ziet er verder mooi en overzichtelijk uit!

  edit:
  wanneer je de pagina opschaalt zie je dat de footer niet meeschaalt in hoogte. Deze heb je zeker in px opgegeven? Na een tijdje valt de tekst buiten de footer. Dat geldt ook voor de links bovenin. Daar ligt t echter iets ingewikkelder denk ik.
 • Ik heb zo'n vermoeden dat hij bij mij niet goed wordt weergegeven. Alles staat namelijk onder elkaar:

  [img:e1a4b8f29d]http://img46.imagevenue.com/loc40/th_10732_wbosma.jpeg[/img:e1a4b8f29d]
  Ik gebruik Firefox 1.5.0.4 onder Linux (Ubuntu)

  Wanneer ik de lettergrootte 2 niveau's lager zet (screenshot is genomen met normale lettergrootte), dan past het blijkbaar wel en staat het allemaal zoals het hoort, maar dan zijn de letters weer wat te klein.
 • Ik zou iets minder aandacht vestigen op de linker kolom (lettertype daar iets kleiner/kolom iets smaller) en meer op je content kolom.

  t.
 • Ik heb ook Firefox 1.5.0.4 maar dan onder Windows en de site ziet er hier perfect uit.
 • ik heb hier precies het zelfde als SHARK, ook firefox 1.5.04 onder UBUNTU, (wel de live CD, ben even aan het uitproberen voor ik het waag, maar dat is niet belangrijk)

  het is inderdaad erg jammer. probeer er eens naar te kijken, misschien dat het bij andere linux-distributies ook zo is, en dan kan je nog wel een probleem hebben
 • Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar ik vind het lettertype in je nieuwe logo oerlelijk. Het oude ziet er beter uit. Ik heb verder niet in je code gekeken, maar het lijkt erop dat je meerdere lettertypes mixt. Ik zou het bij één of hoogstens twee houden.
 • Ik zal proberen te achterhalen hoe het kan dat in Ubuntu-versies van Firefox de website verkeerd wordt weergegeven.

  gerben: bedoelt u het lettertype van mijn naam of het handschriftachtige daarboven?

  Bij mijn weten heb ik één lettertype gebruikt voor inhoudelijke teksten en een ander lettertype in het menu. Is het echt storend dat het verschillende zijn?
 • Ik bedoel de letter "WILLEM BOSMA" linksboven. Die dymo lettertang dingen.

  Ik zou maximaal twee lettertypes gebruiken (ipv. zes of zeven). Geeft meer rust. Het valt me nu ook op, dat je meerdere kleuren voor de tekst gebruikt. Zou ik ook beperken tot een of twee.
 • Ik heb nog eens gekeken, maar kan zo snel niet vinden waar het door komt. Ook wanneer ik de lettergrootte iets verhoog wordt hij correct weergegeven, maar bij de standaard lettergrootte gaat het mis. Een screenshot zegt meer dan duizend woorden zeg ik maar altijd: :D

  [img:32a921b6f0]http://img136.imagevenue.com/loc75/th_46852_wbosma_02.jpeg[/img:32a921b6f0]
  (standaard lettergrootte, divs staan aangegeven)

  [b:32a921b6f0]Update:[/b:32a921b6f0] Volgens mij botst die #secondary met de navigatiebalk waardoor hij niet verder naar links kan. Je kunt dit oplossen door een [i:32a921b6f0]clear:left[/i:32a921b6f0] aan #secondary toe te voegen. Dit lost het probleem min of meer op. Het enige dat ik dan nog zie is dat de tekst van beide kolommen door elkaar loopt wanneer het venster iets te klein wordt. Maar dit is bij normale weergave (op 1024 x 768 resolutie) niet het geval.
 • Bij mij is het ook heel smal, met FF1.5 en win ME. de tekst een beetje vergroten dan springt het goed.
  W3.ORG : Line 12, column 7: end tag for element "style" which is not open .
  de CSS validator laat het daarop afweten.
  wimb
 • Kan iemand de gegevens van onderstaande website voor mij uitlezen? Is het voor de website over het algemeen nu goed? Ik heb het css-bestand een stuk kleiner kunnen maken en ook de afbeeldingen zijn veel kleiner in bestandsomvang. Maar er staan nog steeds waarschuwingen. Hoe kan ik de website nu nog verder verkleinen? Wat de afbeeldingen betreft lijkt mij weinig meer mogelijk. Zijn er nog andere opties?

  http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/wso.php?url=http://www.willembosma.nl/
 • De melding gaat voornamelijk over de afbeeldingen, dus da's denk ik het enige.. Je kunt misschien boven.jpg en onder.jpg samenvoegen en nog verder comprimeren? Men laadt door die twee afbeeldingen nl. nog steeds meer dan 200KB, da's echt heel veel.
 • De website is inmiddels overgezet naar www.willembosma.nl en staat dus niet meer op mijn testserver. De twee afbeeldingen tellen nu bij elkaar opgeteld niet meer dan 77 KB. Is dat acceptabel?
 • 77KB :o
  Dat is wel 0,07 sec laden of minder op een moderne internet verbinding
 • 40% van de Nederlanders heeft nog steeds geen moderne internetverbinding… Weet niet wat voor verbinding de doelgroep heeft? Mensen met een 56K-modem wachten nl. meer dan 10 sec. op die background. Richtlijn voor plaatjes is daarom 30KB, maar op zich is de site wel leesbaar terwijl die background geladen wordt. Weet niet in hoeverre de kwaliteit afneemt als je het nog kleiner maakt? Is denk ik aan jou of je gezien je doelgroep en de kwaliteit van je plaatje het waard vindt om het nog verder te verkleinen.
 • Tsja de mensen die niet lang willen wachten op een plaatje moeten maar een ADSL/Kabel aansluiting nemen.. Anno 2006 kun je met al die multimediale toepassingen ed. online eigenlijk al geen rekening meer houden met 56k'ers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.