Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Javascript levert problemen op

Anoniem
dalertje
4 antwoorden
 • Hoi

  Een huidige website wordt verandert van een framehoudend naar een frameloze site. Het onderstaande Javascript geeft een laatste datum van wijziging weer. Dit werkt(e) uitstekend, maar na de ombouw naar een frameloze site wordt na iedere refresh/aanroep van de site de datum/tijd aangepast naar het huidige tijdstip.

  in de body
  [code:1:19c2c492b8]
  <script language="Javascript" type="text/javascript">
  //<![CDATA[
  document.write ("Laatst bijgewerkt op ");
  document.write (lastmodified() + ".");
  //]]>
  </script>
  [/code:1:19c2c492b8]

  en in de header
  [code:1:19c2c492b8]
  <script language="Javascript" type="text/javascript">
  function lastmodified() {
  var modiDate=new Date
  (document.lastModified)
  var showAs=modiDate.
  getDate()+"/" +
  (modiDate.getMonth()+1)
  showAs+="/"+modiDate.getYear()
  showAs+=" om " +modiDate.getHours()+":"+modiDate.getMinutes()
  return showAs }
  </script>
  [/code:1:19c2c492b8]

  Het script is 1 op 1 overgezet naar de nieuwe omgeving. Alleen '//<![CDATA[' is eraan toegevoegd om het XHTML-compatible te krijgen. Wie weet de oorzaak hiervan en kan bijdragen tot een oplossing?

  M.vr.gr., Dalertje
 • hier niet. werkt ok. Ik zou wel je javascript in het 2e gedeelte wat netter maken oa door regels met een ; af te sluiten.
 • Hoi,

  Het script werkt wel, maar in de nieuwe situatie (dus frameloos en met .php files) wordt na iedere refresh de datum van de laatste wijziging veranderd analoog aan de systeemdatum.
  Ra ra ra, hoe kan dit?
  Oh ja, het script heb ik al wat netter gemaakt.

  M.vr.gr., Dalertje
 • Volgens mij ligt de verklaring in het feit dat een php-pagina door de server wordt gegenereerd, wat betekent dat de server de pagina wijzigt. Misschien een idee om door php de last modified weer te laten geven, voorbeeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.