Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Publicatie van site met Golive

Anoniem
boelieboelie
4 antwoorden
 • Beste medemensen,

  Ik ben wat problemen tegengekomen met het werken met GoLive CS2, hoop op hulp. Bij het publiceren van een aantal wijzigingen naar de hostcomputer door middel van de mogelijkheden van GoLive CS2, dat eerder altijd zonder problemen werkte, stopte GoLive abrupt bij het synchroniseren van bestanden.
  Ik heb verschillende andere mogelijkheden geprobeerd en gemerkt dat het uploaden van plaatjes en dergelijke geen probleem geeft, maar de pagina's wel. Even tussendoor, ik gebruik MenuMachine 2.11 voor een menu boven aan de pagina. (Menumachine gebruikt, zover ik het weet, javascript)
  Het leek telkens mis te gaan bij het vergelijken van de map op de server met de map bij mij lokaal. Het laatste dat ik telkens zag voordat GoLive er de brui aangaf was "scannen van map".
  Ik heb uiteindelijk alles van de server afgehaald, en geprobeerd de hele site er weer op te zetten; dat ging ook niet echt eenvoudig. Als ik het met GoLive probeerde crashte dat telkens, deed ik stukje bij beetje dan gaven de pagina's problemen. De site dus leeggehaald met een FTP prpgramma.
  Toen de server "leeg" was, lukte het terugzetten van de site met stukjes en beetjes, inclusief de nieuwe dingen.
  Binnen GoLive is er een mogelijkheid om te controleren op fouten, niets gevonden.
  Ik zal het adres van de site geven, misschien dat iemand dan iets in de code ziet dat problemen geeft, op de pagina's.
  dordtsevrijeschool.nl

  Alvast veel dank voor de moeite.
 • Krijg je een foutmelding binnen GoLive? Zo ja, welke?
 • Nee, geen enkele foutmelding, het programma verdwijnt gewoon.
 • Ik zie dat veel mensen mijn probleem lezen, of althans kijken naar de letters, daarom een aanvulling, tevens verslagje van wat ik heb geprobeerd, misschien komt er dan een keer iemand met wat verlossende woorden voor mij.
  Ik heb op de sever een nieuwe map aangemaakt met de prozaische naam "Test". Zonder aanhalingstekens dan. Daarin heb ik de pagina's aanvankelijk een voor een gezet, waarna ik telkens probeerde diezelfde pagina te benaderen op de server. Ik merkte dat de Index pagina niet goed opende, alleen de achtergrond bleef nog staan, met Colofon en nog een tekst, maar het menu was weg, de achtergrondafbeelding was weg. Foutmelding was dat het volgende ontbrak: Menuspecs.menu; Menuspecs.js; Menumachine2.js; index2b.jpg; basic.css.
  Andere pagina's die ik overzet hebben deze foutmeldingen niet en bovendien een min of meer functionerend menu. Je kunt er niet in klikken, (je krijgt dan een foutmelding, maar dat lijkt mij niet verbazingwekkend, alles was nog niet compleet) maar het vouwt wel goed uit als je er met de muis overgaat in preview.

  Zet ik alle pagina's dus los in de map ""Test", dan is er niets aan de hand, zet ik de map over die pagina's heet, met alle pagina's erin, dan gaat het weer mis en stopt GoLive er abrupt zonder foutmelding mee.

  Idee van mij, moet ik de map pagina's pages noemen, dus de engelse benaming, is dat een oplossing? (Tja, ik verzin ook maar wat)

  Als er iemand is die meer wil weten over de structuur van de site of iets anders, om mij verder te kunnen helpen, dan werk ik daar graag aan mee! Ik vond mijzelf al een hele Piet dat ik deze site zover heb gemaakt, maar hier baal ik van. Als er iemand mocht zijn die denkt dat ik deze vraag op een ander forum moet posten, vertel het mij, dan leer ik weer wat bij.

  Groet, Jelle

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.