Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Menu maken in dreamweaver...

Obitorium
11 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik heb al een keer een website gemaakt met alleen HTML, nu een website met frontpage, maar volledig html is veel werk, frontpage heeft te weinig opties.. (Qua layout…)
  daarom wil ik het nu met dreamweaver proberen, ik heb de engelse versie van een vriend van me gekregen, en zou graag van jullie willen weten of er ook een mogelijkheid is om een standaard menu te maken..
  (je weet wel net zoiets als frontpage..) dat de html bestanden in een map geordent kunnen worden (bij frontpage heet het navigatie..) en dat er een menu wordt gemaakt… (en dat ook automatisch aan gepast wordt als je de bestands naam aanpast van 1 van de html bestanden…
  heeft dreamweaver zo'n optie?

  (ik heb de cd nou al een jaar liggen en heb er nog nooit wat meegedaan.. ik heb er dus geen verstand van…)

  M.v.g
  Daan
 • Wanneer je een bestandsnaam of -locatie wijzigt, dan vraagt Dreamweaver (DW) of je de bestanden wilt updaten die een link naar dat bestand hebben. Links wijzigen kun je in dat geval dus automatisch laten doen.

  DW kan van zichzelf geen menu's maken, daar zijn extensions voor uitgevonden. Voor een menu-extensie kun je dus bijv. in Google zoeken naar dreamweaver extension menu.

  Voordat je met DW aan de slag gaat, doorloop plz eerst de tutorials die je via 'Help' kunt vinden, om te beginnen met 'Welcome'. Als Engels te moeilijk is, kun je natuurlijk ook via bijv. Google Nederlandstalige Dreamweaver tutorials vinden.
 • Edit:
  ik heb nu coffeecup dhtml menu maar ik werk met frame's hoe kan ik zorgen dat de links in mijn hoofdframe worden weergegeven(ik heb 7 frames)
  de cade is geschreven met javascript, en daar heb ik geen verstand van… :oops:
  heeft er iemand dus een idee hoe ik in javascript een pagina kan openen in een speciaal frame??
  M.v.g
  Daan
 • Plak het javascript in het juiste frame?

  Zoals je al merkt, is werken met frames nog niet zo simpel. Misschien een idee om het zonder frames te bouwen?
 • ik heb het gevonden,
  ja het is een idee, maar het voordeel van frames is dat je niet de hele pagina hoeft te laden… (als ik een groot plaatje op 1 pagina heb dan hoeft de bezoeker dat niet elke keer te laden…

  :wink:

  Daan
 • Je bewering over het laden is een misvatting. Frames laden niet sneller. Plaatjes worden meestal gecached, of je nou frames gebruikt of niet. Statische pagina's worden ook gecached.

  Daarnaast zijn er heel veel nadelen, zoals dat zoekmachines meer moeite hebben met je site indexeren (gevolg: slecht vindbare site), of als mensen je site toevallig toch vinden via een zoekmachine, dat ze een pagina krijgen zonder menu (want die zit in een ander frame). Mensen die wel alle frames zien, kunnen geen specifieke pagina's bookmarken.

  Als je de laadtijd wilt verkorten, kun je beter zorgen dat plaatjes beperkt in aantal en omvang zijn en dat je code niet vol zit met overbodige zaken (zoals tabellen, font-elementen, spacer-gifs, etc.).
 • Heeft er iemand een idee hoe ik dit: kan oplossen?

  http://www.daand.com
  hoe kan ik zorgen dat het middelste frame gewoon naar beneden gaat als ik een grote pagina laad? dus niet dat je naar beneden moet scrollen met een scrolbalk…
  bv bij als je op "fokke en sukke" klikt en dan op "kaarten" :-?

  Ik werk aan deze website met dreamweaver..

  Alavast bedankt,

  M.v.g
  Daan :wink:
 • Die pagina's zijn te groot om te laden in die kleine ruimte. Wat wil je dat er voor oplossing wordt aangedragen? Dat de ruimte wordt vergroot? Dat de pagina alleen breder wordt zodra er een grotere pagina wordt geladen? Dat de scrollbalken weg zijn? Dat de pagina doorloopt naar beneden? Dat de pagina's in je frames kleiner worden? Nog een ander idee?
 • [quote:135a95e671="boelieboelie"]Dat de pagina doorloopt naar beneden? [/quote:135a95e671]


  dus zonder die verticale scrollbalk…
  (want ik zie net, als je resolutie in 1024X765 zet dan zie de helft van het menu niet… de pagina zou dan naar beneden moeten gaan….)

  weet jij een manier waarop dat kan?
 • Dan gewoon de onderste frame weghalen toch? Met de disclaimer? Lijkt me zonder frames werken handiger, maar goed…
 • onderste frame weggehaalt… het werkt nog steeds niet…

  (ik snap dat ik beter niet in frames kan werken…. maar zo heb ik het nu eenmaal gemaakt en zal bij mn volgende site beter naar jullie luisteren… :wink: )

  maare hoe krijg ik het nou zo dat de onderste pagina gewoon doorloopt…. dat er alleen een scrol balk heeeeelemaal aan de zijkant staat… de horizontaale balk maakt niet uit…

  M.v.g
  Daan :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.