Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

hulp gezocht positioneren css gastenboek

_Erwin_
16 antwoorden
 • Ik heb een kant en klaar gastenboek gekregen die is opgemaakt met css nou heb ik hier totaal geen verstand van en krijg hem dus ook niet op de goede plaats :evil: is er iemand die me wil helpen met het op de goede plaats krijgen van het gastenboek??
 • Dan is het:
  1) handig dat je css leert(kom je er de volgende keer veel makkelijker uit, css heeft ook heel veel voordelen),
  2) dat je een online voorbeeld geeft.

  zonder punt 2 kunnen we je eigenlijk niet helpen
 • Het gaat om deze site http://www.eetcafeaangenaam.nl/1.html en dan bij uw reactie. Ik wil graag het gastenboek gecentreerd over de pagina. Ik krijg hem niet van deze positie. "home | teken het gastenboek" is een apart bestand maar wel gekoppeld aan de berichten, als ik deze verplaats. Verplaatsen de berichten ook. En ik wil ze gewoon recht onder elkaar.

  Ik ben bezig geweest met iets te leren over css het is erg ingewikkeld vind ik persoonlijk en ik kom er "waarschijnlijk" nooit meer mee in aanraking. Vandaar deze oproep.
 • Probeer je code eens op te schonen, ik kan heir weinig wijs uit worden, het is 1 groot zootje! ik heb even zitten kijken, ik zie allerlei code waar ik mijn twijfels mee hebt,

  en met css: "Ik kom er waaarschijnlijk niet meer mee in aanraking". dat zou ik niet zeggen! want je gebruikt nu nog frontpage (is te zien aan de meta tag) die gebruikt nog bagger-code… je moet echt alles zelf proberen te coden, dan alles makkelijker te veranderen..

  maar ik zie door de bomen het bos niet meer in jou code, het is erg lastig te lezen, laat staan aan te geven waar de fout zit..
 • ik gebruik geen frontpage maar golive. Misschien dat de gene die het gastenboek ooit heeft gemaakt Frontpage heeft gebruikt? maar dat weet ik niet en er is geen "fout" alles werkt zo als ik het graag zou willen behalve de opmaak dan. Ik weet alleen niet hoe ik het kan positioneren.
 • Is er iemand die naar het css bestand wil kijken en kan vertellen waar ik na moet kijken om de positie te veranderen? alles staat nu op "unchanged" bij positie heeft het daar mee te maken? :o
 • Firefox kan de server op www.eetcafeaangenaam.nl niet vinden.

  wordt lastig zo hoor..

  t.
 • Ja ik weet het en is niet de eerste x deze maand :evil: maar hij is weer in de lucht
 • Wat wil je nou precies centreren? Ja het gastenboek, maar wat bedoel je precies? Wil je dat het grijze blok wat opschuift, wil je dat 'Home' en 'Teken het gastenboek' wat opschruiven (en tot waar), wil je ze wel zo houden ten opzichte van elkaar, maar wil je ze beide wat opschuiven… Wat bedoel je?

  En waar heb je het gastenboek vandaan en is daar geen helpforum?
 • Hallo ik heb het gastenboek gekregen maar die persoon zelf weet niet waar hij het ooit een x vandaan heeft gehaald. En ik zou graag alles gewoon meer gecentreerd op de pagina willen. Het grijse blok en home en teken gastenboek recht | van elkaar en alles gecentreerd ipv links boven zoals nu. Ik heb al veel geprobeerd via het css bestand maar of alleen de letters verschijven of alleen het vlak .. echt zo frustrerend dit :o
 • Zoals hierboven gezegd, zorg eerst dat je code correct is, daarna kun je pas aan de gang met positioneren.
  Om je op weg te helpen, kun je je site laten valideren door een HTML-validator. Anders is het een beetje als een huis bouwen zonder gecheckt te hebben of de bodem wel goed is om op te bouwen. Het lukt wellicht om een huis te bouwen, maar het is vragen om problemen.
 • Als je het CSS werk liever aan iemand anders overlaat kan dat gewoon hoor, geen probleem. Geef even door wat je precies wil en ik maak een offerte voor je :wink: . Ik denk dat je hier pas met een vraag moet komen als deze meer gericht is op een bepaald probleem.
 • [quote:e3e4776114="boelieboelie"]Zoals hierboven gezegd, zorg eerst dat je code correct is, daarna kun je pas aan de gang met positioneren.
  Om je op weg te helpen, kun je je site laten valideren door een HTML-validator. Anders is het een beetje als een huis bouwen zonder gecheckt te hebben of de bodem wel goed is om op te bouwen. Het lukt wellicht om een huis te bouwen, maar het is vragen om problemen.[/quote:e3e4776114]

  hoe werkt dat valideren? ik heb sommige dingen veranderd maar hij blijft aan geven dat het fout is terwijl ik de fouten heb verbeterd :o
 • Ik heb het dus over de code van het gastenboek…
  Ziet er nog lang niet goed uit. Je kunt de fouten aanklikken om te zien op welke regel het fout gaat.

  Je gebruikt bijv. dubbele body-elementen, zet het style-element in de body, gebruikt attributen die niet zijn toegestaan…
 • Ik heb geen idee wat ik moet doen ik wou gewoon een gastenboek en daarom heb ik een kant en klare gekregen ik heb geen verstand van php of html maar al waren alle fouten er uit dan nog weet ik niet hoe ik de positie kan veranderen in het css bestand????
 • op dit punt gaat het (vooral) hier fout in de code:
  [code:1:cd19194833]
  <style type="text/css" media="screen"><!–
  #layer1 { visibility: visible; position: absolute; top: 40pt; left: 12pt; width: 507px; height: 169px }
  –></style>


  <body background="../images/achtergrond.png">
  [/code:1:cd19194833]
  Deze staat midden in de code en hoort daar niet te staan. Verdwijder deze body tag, verplaats het css gedeelte tussen de headers en plaats hierna de tag <center> direct na de body tag en sluit deze ook weer af direct voor </body> door de tag </center>. Hierna staat alles mooi gecentreerd! Heb het hier net getest en het werkt! Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.