Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hulp Lay out inbouwen

boelieboelie
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb ene lay out gesliced en dat is allemaal keruig goed gegaan.

  Voorheen werkte ik met frames, maar nu wil ik met lay outs gaan werken.
  Dus de lay out is gesliced, allen hoe krijg ik die lay out nu in een site met inhoud. Links op de goede plaats?

  Ik heb een redelijke html kennis, maar dit stuk is voor mij nieuws. En ik zal het heel erg leuk vinden, als ik op weg wordt geholpen.

  Groetjes,
  Mark
 • Hoe bedoel je hulp? Als je een stappenplan wilt krijgen, dan stel ik voor dat je een goed en recent (!) boek zoekt. Op momenten dat je vastloopt, is er vast iemand die je wil helpen met je vraag. Maar als je zelf een site wilt bouwen, dan zou je ook [i:048c4abcd3]zelf[/i:048c4abcd3] op onderzoek uit moeten gaan. Wat heb je zelf al gevonden en hoe heb je gezocht?

  Even de outline hoe je een site kunt bouwen..

  Manier 1:
  Bouw een tabel in HTML en plak de slices in de tabelcellen, waarbij je naar believen de talbel opmaakt (randen aanpassen, achtergrond aanpassen, etc.). Dit is een verouderde manier, maar nog veelgebruikt. Deze manier zul je dan ook vaak tegenkomen op internet en in de meeste boeken. Niet aan te raden als je duurzame kennis op wilt doen.

  Manier 2:
  Vergeet de slices en bouw een site ongeveer zoals je psd is opgebouwd: geeft de body van de site een achtergrond zoals de psd ook een achtergrondkleur heeft, en plaats bijv. het logo als achtergrond van een koptekst, plaats de layer die in de psd als achtergrond dient voor het menu ook als achtergrond voor het menu-element in je HTML-code, etc. Dus zie elk 'blok' in je psd (een logo-blok, een menu-blok, een tekst-blok, etc.) als een deel van je pagina dat je apart moet stylen, door het met behulp van Cascading Stylesheets een background te geven, een tekstkleur en -grootte te geven, afmetingen te geven, etc. Deze manier vind je bijna nooit in boeken ouder dan 2003. Op internet vind je vooral uitleg op webdesignweblogs. Een goed startpunt kan http://modernmarkup.nl zijn, en het topic CSS, HTML en starten met een website.

  Ik hoop dat het duidelijk is. Maar iig vergt het beide veel zelfwerkzaamheid. Lees een boek, zoek tutorials en probeer zelf wat te bouwen. Succes.
 • Maar ik snap iets niet.. :oops:

  Als ik het geslicede deel in een htm kolom zet.. Dan wordt de website toch heel blokkerig?

  KIjk het klinkt misschien gek, maar als jullie vertellen dat het niet zo is.
  Dan ga ik serieus een boek lezen. Ik wil er wel mooie vormen in creeëren.


  Bedankt in ieder geval..

  En neem het mij niet kwalijk.

  Markievh

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.