Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

scrollend veld maken met dreamweaver

None
8 antwoorden
 • Ik heb deze website: gemaakt (mijn enige en eerste) met Dreamweaver (designer mode)


  Hebben jullie handige tips/aanwijzingen dan hoor ik het graag.
  De eenvoudige strakke design wil ik bewaren; maar sommige dingen kunnen misschien handiger.

  Ik loop op dit moment echter tegen de volgende problemen aan:

  1 Ik wil de tekstvelden scrollbaar maken zodat ik nieuw nieuws boven aan kan zetten en het oude kan laten staan (ipv weghalen)?
  Hoe heet dat en hoe moet ik dat aanpakken?

  2 bij de gallery hebben sommige mensen niet door dat de vier daar staande plaatjes 'portals' zijn naar de daadwerkelijke (verschillende galleries)
  Hoe zou ik dat netjes duidelijker kunnen maken

  3 zal ik er een 'home' button aan toevoegen ?

  Let op: ik werk in Designer mode :wink:
 • [quote:8eb335ff21="kompod"]1 Ik wil de tekstvelden scrollbaar maken zodat ik nieuw nieuws boven aan kan zetten en het oude kan laten staan (ipv weghalen)?
  Hoe heet dat en hoe moet ik dat aanpakken?[/quote:8eb335ff21]
  Zet een overflow: auto op de div met de tekst erin.

  [quote:8eb335ff21="kompod"]2 bij de gallery hebben sommige mensen niet door dat de vier daar staande plaatjes 'portals' zijn naar de daadwerkelijke (verschillende galleries)
  Hoe zou ik dat netjes duidelijker kunnen maken[/quote:8eb335ff21]
  'Klik op de plaatjes voor meer afbeeldingen?'

  [quote:8eb335ff21="kompod"]3 zal ik er een 'home' button aan toevoegen ?[/quote:8eb335ff21]Hoewel er geen info staat*, vinden mensen zo'n knop meestal wel prettig.

  *Over dat er geen info staat, da's niet handig voor mensen die geen Flash hebben geïnstalleerd, voor mensen met een tekstbrowser die toevallig op die site stuiten, maar helemaal niet voor zoekmachines. Deze site zal nooit gevonden worden, omdat een zoekmachine geen tekst uit Flash kan lezen en hij dus niks kan indexeren. Het menu is in Flash, dus behalve de homepage wordt niks geïndexeerd. Maar op de homepage bevindt zich ook geen tekst, waardoor er geen enkele trefwoord geïndexeerd kan worden (behalve dan de weinigzeggende title 'Home').

  M.a.w. ik zou geen Flash gebruiken voor navigatie, zodat een zoekmachine gewoon links kan volgen. Verder zou ik tekst op de homepage zetten waardoor de site gevonden kan worden (niet in Flash dus, en ook geen trucs gebruiken als verborgen divs met trefwoorden, want dat kan tot verwijdering uit de index leiden). Zie de Google richtlijnen voor meer info.
 • 3]: ja.
  2]: erbij zetten bijv.
  1]: iframe bijvoorbeeld. Niet iedereen mee eens, maar het is erg eenvoudig, en werkt overal.
  Je kunt dit overigens ook met css, zo heb ik begrepen.
 • thnx guys,
  ik zal zoeken en kijken naar die overflow en I-frames (en hopelelijk eruit komen :wink: )

  Met betrekking tot het indexeren van de homepage:
  De eigenaresse van de site wil hem zo kaal mogelijk.
  Kan ik zonder Flash dezelfde letters creeren dan?
  Kan je niet dezelfde tekst, onzichtbaar (visueel) maar wel aanwezig voor de zoekmachines maken of leidt dat nu juist tot die verwijdering waar boelieboelie het over heeft?
  En wat te doen met metatags; lossen die het indexeringsprobleem niet op?
  [heb nog geen metatags overigens]

  Als ik een bladwijzer van de homepagina maak dan krijgt die de titel: home. Hier willen we dus "dorienvandentol.nl" laten zien. Hoe voer ik dat in dreamweaver in (heb al op het dreanweaverforum geneusd,maar vond het niet)

  *hopelijk hebben jullie een beetje geduld met me want dit is mijn eerste kennismaking met websitesbouwen*
 • Die iframe is de oude manier, de CSS-manier is met overflow (zie w3schools voor een voorbeeld).
  [quote:442a88ac7d="kompod"]De eigenaresse van de site wil hem zo kaal mogelijk.
  Kan ik zonder Flash dezelfde letters creeren dan?
  Kan je niet dezelfde tekst, onzichtbaar (visueel) maar wel aanwezig voor de zoekmachines maken of leidt dat nu juist tot die verwijdering waar boelieboelie het over heeft?[/quote:442a88ac7d]
  Hoe kaler, hoe minder er te indexeren valt. Wellicht is sIFR een idee. Wanneer iemand Flash heeft, zie je de letters zoals jij hebt bedoeld; wanneer Flash uit staat, dan zie je normale tekst. (Lees ook de documentatie.)

  [quote:442a88ac7d="kompod"]En wat te doen met metatags; lossen die het indexeringsprobleem niet op?[/quote:442a88ac7d]
  De metatag 'keywords' is achterhaald en draagt niet of nauwelijks bij. Description is wel belangrijk, want dat is de omschrijving die Google meegeeft in de zoekresultaten. Maar dan nog: zonder relevante teksten zullen andere sites hoger eindigen in de zoekresultaten (zij gebruiken immers waarschijnlijk ook description en keywords etc., maar dan mét relevante teksten op de pagina).

  [quote:442a88ac7d="kompod"]Als ik een bladwijzer van de homepagina maak dan krijgt die de titel: home. Hier willen we dus "dorienvandentol.nl" laten zien. Hoe voer ik dat in dreamweaver in (heb al op het dreanweaverforum geneusd,maar vond het niet)[/quote:442a88ac7d]
  Bovenaan het DW-scherm zie je het DW-menu, maar iets daaronder is als het goed is een wit invulscherm. Dat is waar je 'home' kunt veranderen.
 • Ik ben nu bezig met CSS in dreamweaver en wil dat de tekst op deze pagina:
  http://www.dorienvandentol.nl/nieuws_page/nieuws.html scrolbaar wordt. Ik heb de Help-files van dreamweaver gevolgd (positioning) maar zodra ik tekst invoer blijft de 'width niet constant en ook de 'height' verandert mee en blijft niet z'n waarde behouden. Zowel het veld met het plaatje asl het tekstveld moeten hun hoogte en breedte behouden. (beide 340 pixels breed)
  Er onstaat geen scrolbaar veld
  wat vergeet ik in te vullen?

  Zie hier een screenshot:

  [img:2fc275eb6b]http://img225.imageshack.us/img225/5800/overflowdz5.jpg[/img:2fc275eb6b]
 • Height ook invullen?

  Je moet overigens nooit uitgaan van design view, maar previewen in een browser (Opera of Firefox); daar zie je pas het daadwerkelijke resultaat. Design view geeft meer een indicatie.
 • Thnx boelieboelie

  In een schte browser krijg ik idd een scrollend veld te zien :D
  Helaas verschuift alles naar rechts, maar ik zal er eerst een mee gaan 'spelen'. kom ik er echt niet uit dan meld ik me weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.