Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[css] Regel zomaar overgeslagen?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb me er nu helemaal op geworpen om css onder de knie te krijgen (of in ieder geval de basis er van).
  Maar ik loop al vrij snel tegen een probleem aan.

  Tussen de banner en het menu stukje zit namelijk een lege regel die ik er niet wil hebben. Hoe laat ik dat weg?

  Ook zat ik met het probleem dat ik dus voor elk menu linkje een eigen border er omheen wil hebben, maar ik krijg het niet voor elkaar om dan het eerste vak te maken, en daarna een vak er naast?
  site

  Alvast heel erg bedankt voor de hulp :)
 • [quote:54f66d1fb3="computer_nerdo"]Tussen de banner en het menu stukje zit namelijk een lege regel die ik er niet wil hebben. Hoe laat ik dat weg?[/quote:54f66d1fb3]Dat komt doordat een p-element (alinea) standaard een margin heeft. Aangezien je twee alinea's (?) onder elkaar zet, krijg je dus standaard een margin ertussen. De oplossing kan bijv. zijn de margin van de alinea's op 0 te zetten, of om een element te gebruiken zonder margins.

  Zoals ik in bovenstaande alinea al enigszins laat doorschemeren, valt zeer te betwijfelen of alinea-elementen hier op hun plaats zijn. Is een tekstloze header een alinea? Is een menu een alinea?

  Voor een header wordt meestal een div gekozen, of een h1, of een combinatie van beide. Een menu is een [i:54f66d1fb3]lijst[/i:54f66d1fb3] van links, dus daar gebruikt men meestal een [i:54f66d1fb3]list[/i:54f66d1fb3] voor (ordered of unordered). Daarmee kom je gelijk bij je tweede probleem:

  [quote:54f66d1fb3="computer_nerdo"]Ook zat ik met het probleem dat ik dus voor elk menu linkje een eigen border er omheen wil hebben, maar ik krijg het niet voor elkaar om dan het eerste vak te maken, en daarna een vak er naast?[/quote:54f66d1fb3]
  Zie Listutorial.

  Verder zou ik stap voor stap aan de gang gaan, bijv. eerst snappen waar HTML-elementen voor zijn (bijv. een p voor een alinea, een li of ul voor een list). Met een structurele aanpak kun je overbodige stijlregels en dubbele classes vermijden (met soms weinig logische benamingen). Lees bijv. Developing with webstandards en webrichtlijnen.overheid.nl.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.