Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Display: block?

None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een probleempje. Ik wil graag dat de achtergrondkleur van mijn opties in het hoofdmenu verandert als je er met de muis overheen gaat. Diverse tutorials op internet schrijven dat je dat met display: block moet doen. Maar met dat stukje code gaan de opties onder elkaar staan en is het menu ineens verticaal in plaats van horizontaal.

  Kijk eens op www.willembosma.nl en je ziet wat ik bedoel. Het effect heb ik nu voor elkaar (achtergrondkleur wordt blauw als je er met de muis overheen gaat), maar de menuopties moeten nog horizontaal.

  Wie kan mij vertellen hoe ik dat kan doen?

  De volgende css hoort erbij:

  #nav1 {width: 32em; font-size: 0.7em; margin: 0px; padding: 163px 0px 0 10px; line-height: 2em; text-align: center; }
  #nav2 {width: 20em; font-size: 0.7em; margin: 0px; padding: 163px 9px 0 0px; line-height: 2em; text-align: center; }
  #nav1 {float:left;}
  #nav2 {float:right;}
  #header ul {list-item: none;}
  #header ul li {display: inline; padding-right: 0.6em; padding-left: 0.6em;}
  #header ul li a {color: #040645; width: 100%; display: block;}
  #header ul li a:hover {color: #ffffff; background-color: #2586d7;}

  Ook zou ik graag willen dat de achtergrondkleur actief blijft zolang je op de desbetreffende pagina bent (dus als je bijvoorbeeld naar Werkzaamheden gaat, dan moet de achtergrondkleur van de link in het hoofdmenu gekleurd blijven). Als je weer naar een andere pagina gaat, bijvoorbeeld Links, dan moet de achtergrondkleur van die opties actief blijven. Maar dat is van latere zorg als het teveel werk is.

  Willem
 • http://css.maxdesign.com.au/listutorial/horizontal_introduction.htm ?

  En dat de menu-optie van de actieve pagina anders gekleurd is, kan op diverse manieren, zie bijv.:
  - http://css.maxdesign.com.au/listutorial
  oll11.htm
  - www.hicksdesign.co.uk/journal/highlighting-current-page-with-css
  - http://alistapart.com/articles/keepingcurrent/
  - www.tjkdesign.com/articles/navigation_links_and_current_location.asp

  Volgens mij heb je wel vaker vragen over lists gesteld.. Zou toch aanraden eens het volledige Listutorial door te spitten..
 • Ik heb inderdaad eerdere vragen gesteld over lists. Inmiddels talloze tutorials doorgelezen waarin ook tallozo mogelijkheden worden weergegeven. Daarvan heb ik verschillende geprobeerd en telkens krijg ik wel het effect wat ik wil, maar gaat er weer iets anders mis. Om het kort te zeggen: de documentatie heb ik wel, maar de toepassing krijg ik nooit voor elkaar. Maar ik zal het nog eens proberen met de nu verkregen bronnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.