Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

IE vs FF probleem

gwbonline
2 antwoorden
 • Opnieuw loop ik tegen een probleem aan waar ik de oplossing niet van weet. Ik wil de website van mijn vriendin zowel in IE als in FF goed weergegeven hebben. Nu is dat in FF geen probleem, maar met IE weet ik niet wat ik moet doen om het voor elkaar te krijgen. Het lijkt wel alsof ik voor dat programma heel andere css code nodig heb.

  Probleem:

  Screenshot 1 (IE): www.gemmajansen.nl/screenshot1.jpg
  Screenshot 2 (FF): www.gemmajansen.nl/screenshot2.jpg

  De hoofdinhoud staat in IE op een heel andere positie dan in FF. In beide gevallen moet de inhoud in het midden van het witte vlak staan.

  De css van die div:

  #content {

  float: right;
  width: 50%;
  padding-right: 50px;
  }

  Het hele css-bestand: www.gemmajansen.nl/pivot/pivot/templates/pivot_template.css

  Willem
 • Valideer eerst je CSS eens, want er zitten fouten in. In je XHTML moet je overigens van alle &'s &'s maken.

  In de online CSS staan andere regels bij #content dan jij hebt aangegeven? Anywayz, #content in de online versie heeft alleen margins en een padding, geen width; volgens mij is dat het probleem. Da's een beetje gegokt, want er staan teveel elementen en stijlregels om het leuk te houden. Beter is een testcase te bouwen die zich beperkt tot het probleem (zonder overbodige markup en stijlregels).

  Tip: gebruik voor elke div verschillende background-colors om te kijken welke div problemen met afmetingen geeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.