Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Tekst uitlijnen op letterniveau?

None
5 antwoorden
 • Een hele tijd geleden (geen idee meer waar) zag ik een site met een zijmenu waar de letters van de items allemaal over dezelfde breedte waren uitgelijnd. Bij het item: 'Links' stonden de letters dus veel verder uit elkaar dan bij het item 'About this site', om ervoor te zorgen dat alles even breed was. (als je snapt wat ik bedoel) Ik dacht toen dat het een leuke toepassing was van CSS.

  Nu wil ik dat zelf ook op mijn site toe gaan passen, maar ik kan geen enkele manier vinden om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb al met 'text-align: justify' zitten spelen, maar dit voegt alleen ruimte tussen de woorden in. Ook met letter-spacing krijg ik het niet voor elkaar.

  Dus ik vraag me af: kan het uberhaupt wel met CSS wat ik wil?
 • Volgens mij kan dat (nog) niet? Heb ff zitten zoeken of het in CSS3 staat, volgens mij lijkt 'text-justify: inter-character' het meest op het idee, maar ja, da's (mogelijk) toekomstmuziek; in CSS 2.1 kan ik iets soortgelijks niet vinden…
 • Hmmm Dus gewoon maar stoeien met een aparte styleregel per menu item met allemaal een eigen letter-spacing waarde :D
 • [code:1:117615e0c6]
  text-align: justify
  [/code:1:117615e0c6]

  Dat werkt wel voor woorden. Als je nu tussen elke letter van het woord een spatie zet, werkt het dan??
 • Je maakt dan van zinnige woorden onzinnige letters. Stel nou dat het een belangrijk trefwoord is (en dat zijn menu-items meestal), dan loop je een belangrijk trefwoord mis, omdat de zoekmachine alleen losse letters indexeert. Het komt je indexatie dus zeker niet ten goede. En iemand die geen visuele browser gebruikt (bijv. blinden) heeft er ook nix aan (die hoort alleen maar een rijtje letters).

  Kortom, het is niet de bedoeling dat je woorden opknipt om visuele effecten te bereiken. Daar gebruikt Gooly terecht CSS voor. Elk menu-item een eigen letter-spacing meegeven lijkt me idd de beste manier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.