Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Makkelijke webdesign tool

dJeedJee
10 antwoorden
 • Ik ben op een basisschool de ontwikkelaar van de website, nu willen we de kinderen ook een pagina laten maken. Dit houdt in dat ze in staat moeten zijn met een heel eenvoudig programma een webpagina te maken en deze zonder veel handelingen moeten kunnen oploaden.

  Ik heb al gekeken naar sites met sitebuilder en dergelijken, maar deze maken allen gebruik van templates die het maken van "eigen" pagina's heel erg beperken..

  Eigenlijk ben ik dus op zoek naar een makkelijk (liefst nederlandstalig) programma waarmee een webpagina te maken is en die deze kan uploaden.
 • Er zijn wel scripts, waarmee je meerdere users een eigen wordpress blog kunt aanbieden. En aangezien er vele templates beschikbaar zijn, hebben de users dan aardig wat vrijheid qua vormgeving.
 • Je kunt het proberen met NVU. www.nvu.com Dat is behoorlijk WYSIWYG, in het Nederlands en nog gratis ook - voor een school meestal ook wel handig :)

  Ean nog makkelijker alternatief is BlueVoda. Dat is echt een klik en sleep blokkendoos. Twee nadelen in jullie geval: het is in het engels en je kunt de sites alleen uploaden op de servers van BleuVoda. Klik voor een u=indruk van de laatste op mijn sig hieronder. Misschien is het iets voor je.

  Succes,
  C.
 • euhm… site maak je eerst met potlood en papier, dat kunnen de kinderen zo. Zelfs in Word kun je een webpagina maken.
  Wat zijn de vaardigheden van de kids? misschien is WebPro een optie?
 • [quote:2e46584149="Charlotte V"]Je kunt het proberen met NVU. www.nvu.com Dat is behoorlijk WYSIWYG, in het Nederlands en nog gratis ook - voor een school meestal ook wel handig :)

  Ean nog makkelijker alternatief is BlueVoda. Dat is echt een klik en sleep blokkendoos. Twee nadelen in jullie geval: het is in het engels en je kunt de sites alleen uploaden op de servers van BleuVoda. Klik voor een u=indruk van de laatste op mijn sig hieronder. Misschien is het iets voor je.

  Succes,
  C.[/quote:2e46584149]
  Right, dit is gewoon spam, en nog slecht ook… Je linkt wel naar NVU maar niet naar BlueVoda [wat een TRIEST 'programma'], dan moet men maar ff op je site kijken.
  En wat zien we dan? Reclame voor 1 of ander super triest programma. Nog leuker wordt het als we op jouw pagina gaan kijken bij de link naar BlueVoda: jawel, een link met referral.
  Weet je wel HOE blij dit soort gasten zijn met […] als jij? Die een hele site, incluis domein wijden aan iets wat gratis lijkt maar gewoon totale commercie is? …of leverd niet alleen die referral url je iets op…
  Met alle respect, hou je VER van dit forumen ga _zeker_ geen advies geven.

  BVD
 • Over triest gesproken zeg! Ben je altijd zo opgewekt?

  De vraag was: wie weet er een programma waarmee kinderen op een basisschool overweg kunnen. Misschien heb je daar in al je wijsheid een antwoord voor in plaats van te zeuren over een programma dat blijkbaar beneden je stand is.

  En maak je geen zorgen: niemand stoort zich aan je zpelvouten.

  C.
 • Dom, dom, dom… Ik werd een beetje kriegelig van de reactie en reageerde daardoor een beetje (te) emotioneel. Dus even in de herhaling: 

  Jammer dat je je stoorde aan mijn reactie op de vraag of iemand een handig programma weet waar kinderen mee overweg kunnen. Het programma waarmee ik mijn site bouwde, is daar uitstekend geschikt voor. Misschien ben jij een ervaren programmeur. Kids van de basisschool niet (geloof me, ik ben leerkracht op een basisschool dus wat DAT betreft weet ik wel degelijk waar ik het over heb). Die kids hebben wel degelijk baat bij BlueVoda. Want hoe triest jij het misschien ook mag vinden: het IS een supersimpel programma waarmee je snel en zonder al te veel voorkennis een ‘basis’ website kunt bouwen. Die tip wilde ik de leraar van die basisschool meegeven. That’s all.

  En inderdaad: het is een affiliate link. So what? Het programma is gratis en ik verdien er niets aan als iemand dat binnenhaalt en er mee aan de slag gaat. Nul. Nada. Noppes. Pas als iemand ook daadwerkelijk een hostingdeal afsluit, vaart hier met veel tam tam de Zilvervloot binnen. Wordt niemand slechter van.

  En waarom deze […] die website bouwde? Gewoon, omdat ze het leuk vond om te doen. En gaandeweg leerde ik ook nog eens stap voor stap hoe het allemaal werkt.

  Nogmaals: jammer dat je je stoorde aan mijn antwoord maar jouw antwoord vond ik eerlijk gezegd ook nogal ‘over the top’.

  Groet,
  C.
 • Ik lees het niet eens meer, ga jij maar eens GOED onderzoek doen, wellicht leer je nog eens wat.
  En ik vermoed dat als er posts worden geedit, dat niet de mijne zullen zijn.

  Meer argumenten kunt u op verzoek krijgen.
 • [i:5ca2898a5b]En maak je geen zorgen: niemand stoort zich aan je zpelvouten. [/i:5ca2898a5b]
  Ik ben dyslectisch, mocht je me dat kwalijk nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.