Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hulp bij dreamweaver 8 site veranderen

Frison
13 antwoorden
 • Iemand heeft samen met mij een site gemaakt in Dreamwaever 8. Die persoon is nu niet meer te bereiken. Ik zou graag een en ander aan de site willen veranderen. Is er iemand in de buurt van Hengelo Overijssel die mij hiermee wil helpen? En dreamweaver goed kent!
  groeten,
  Jan
 • Mogelijkheid:

  geef de url van je website.
  Vertel wat je veranderd wilt hebben.

  Indien de verandering te doen is, stuur dan je inloggegevens
  van die website naar de persoon die je helpen wilt.
  (Maar wees hier wel heeeeel voorzichtig mee!).
 • Op het voorstel van Rumaro wil ik wel reageren. Als jan2000 het op deze manier wil doen, zal ik hem graag helpen (indien mogelijk)

  Ik beheer diverse websites en ach, na de verandering kan je de inloggegevens gewoon aanpassen, toch?

  Stuur maar een PB.
 • Wil graag dat degene die mij wil helpen, ook mij een en ander leert over dreamweaver. Dus mijn voorkeur gaat uit naar iemand die bij mij langs komt in Hengelo en het liefst in de buurt woont. In ieder geval bedankt voor jullie reacties.
  Jan
 • Het lijkt me dat je in je startpost je vraag/wens niet correct hebt gesteld. Als je feitelijk persoonlijk les wilt hebben vraag dat dan direkt! Nu hebben er weer mensen voor niets gereageerd.

  Sterkte ermee.
 • Als je wilt leren, dan kun je het beste een boek van Easy Computing html gaan halen (ca 5 euro). Je moet even de basisbegrippen onder de knie krijgen, maar daarna is het een eitje, echt waar!.

  Als je het eenmaal kunt, zul je er verbaasd over zijn dat het zó simpel is en dat je het al veel eerder had moeten doen !. :D
 • Misschien had ik dat idd in mijn post wat duidelijker kunnen vermelden. Maar in eerste instantie gaat het mij om de verandering van de site en ik wil graag meekijken hoe een en ander vorm krijgt. Opdat ik hetzelf later ook kan wijzigen.
  Groet,
  Jan
 • [quote:356818e8ea="Rumaro"]Als je wilt leren, dan kun je het beste een boek van Easy Computing html gaan halen (ca 5 euro). Je moet even de basisbegrippen onder de knie krijgen, maar daarna is het een eitje, echt waar!.

  Als je het eenmaal kunt, zul je er verbaasd over zijn dat het zó simpel is en dat je het al veel eerder had moeten doen !. :D[/quote:356818e8ea]Was het maar zo simpel. Met een willekeurig boek leer je nix anders dan bagger en verpest hij de site.
  Om een voorbeeld te geven: heb zojuist de inhoudsopgave van twee recente boeken uit de Easy Computingreeks bekeken. Alhoewel het gebruik van frames al sinds 1996 wordt afgeraden, gaat Easy Computing een vol decennium later vrolijk door met het ophemelen van frames (een paragraaf heet zelfs 'de voordelen van frames'). En dat terwijl er zo ontzettend veel nadelen zijn.

  Da's een beetj off topic. On topic wil je blijkbaar iemand die je site opknapt en je ook nog support biedt? Wat was het idee toen je het liet bouwen dan? En heb je wel eens aan een CMS gedacht?
 • Ik heb bij AH een advertentie geplaatst en gevraagd of iemand me wilde helpen met het bouwen. En nu is deze persoon vertrokken naar het buitenland. En ik wil graag nog enkele dingen veranderen. Ik zelf kan in dreamweaver wel tekst veranderen en zo. Dat is het punt niet. Maar wil de achtergrond en zo wat veranderen en een vierkant tekstvak voorzien van 'ronde hoeken' En nog een paar kleine dingen. En wil dit het liefst samen gaan doen want dan leer ik er ook weer van.
  Jan
 • Mijn websites hebben frames, nooit geen klachten gehad en veel bezoekers via zoekmachines, dus ik zie het probleem niet.

  Wat jij hem wilt aanpraten is webstyling met css. Weet je wel hoe moeilijk dat is voor een beginner ?. :wink:

  Ronde hoeken maken dat doe je met een tekenprogramma, niet met een html-editor.
 • [quote:adf6e4c4a3="Rumaro"]Mijn websites hebben frames, nooit geen klachten gehad en veel bezoekers via zoekmachines, dus ik zie het probleem niet.

  Wat jij hem wilt aanpraten is webstyling met css. Weet je wel hoe moeilijk dat is voor een beginner ?. :wink:

  Ronde hoeken maken dat doe je met een tekenprogramma, niet met een html-editor.[/quote:adf6e4c4a3]
  Dat jij die nadelen niet ziet, wil niet zeggen dat je site er niet fundamenteel beter op wordt als je zonder frames gaat werken. Anders gezegd, je hebt de feiten zeker niet mee.

  Of Jan CSS wil gebruiken, is aan hemzelf. Ik heb geen CSS genoemd. Ook zonder CSS kun je een site bouwen, als je frames maar vermijdt.

  [b:adf6e4c4a3]edit[/b:adf6e4c4a3]: het leren van CSS gaat overigens stukken makkelijker als je niet eerst de verkeerde (verouderde) manier aanleert. En daar kun je beter een goed en recent boek voor aanschaffen. Ik geef slechts tips die volgens mijn inzicht het best voor je website zijn, ik probeer te vermijden om tips te geven die uitgaan van korte termijndenken. CSS is een lange termijnoplossing die het onderhoud stukken makkelijker maakt.

  Ronde hoeken vergt idd wat meer kennis…
 • Dreamweaver maakt gebruik van css. Maar kunnen we terug gaan naar mijn vraag…..bedankt
  Jan
 • Ben al aan het rondkijken op internet naar CSS en dreamweaver en HTML. Maar zoek nog steeds hulp.
  groeten,
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.