Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

hoe krijg ik twee afbeeldingen horizontaal?

9 antwoorden
  • Surf eerst even naar: http://www.gerritsgendt.nl/pivot/entry.php?id=6&t=entrypage_foto.html De twee grijze afbeeldingen wil ik naast elkaar in plaats van onder elkaar. Hoe krijg ik dat gedaan? Om de rollover te maken heb ik met css de links (die het eigenlijk zijn) een background (zwart-wit) meegegeven en met de a:hover een andere background (kleur). Willem
  • Je kunt een tabel maken met twee kolommen. In de kolommen plaats je de foto's.
  • Bah, tabellen :wink: Die zijn niet gemaalt voor opmaak... Nou ben ik ook nog geen CSS expert maar volgens mij is dit het probleem In je stylesheet staat:[code:1:f5b25f94a7]a.image1 { display: block; }[/code:1:f5b25f94a7]Dat is de reden dat ze onder elkaar komen te staan, omdat het <a> element met de class image1 nu als block-level element wordt behandeld, en daarmee een nieuwe regel begint (zoals <p></p> en <div></div>). Misschien is het al voldoende om er[code:1:f5b25f94a7]display: inline;[/code:1:f5b25f94a7]van te maken? Had ik al gezegd dat ik het een hele strakkee site vind? Erg goed, dat doe ik je niet na.
  • Dank voor het compliment! Ik heb zojuist een tabel toegepast en dat werkt goed. En nu lees ik dat het ook anders kan. Ik zal het eens testen. Als het ook probleemloos werkt, dan geef ik aan de tweede oplossing ook de voorkeur.
  • [quote:da43da2b05="Buur"]Bah, tabellen :wink: Die zijn niet gemaalt voor opmaak... Nou ben ik ook nog geen CSS expert maar volgens mij is dit het probleem [/quote:da43da2b05] Wat is er mis met het gebruik van een tabel? @gwbosma: Als je in de tabel style="padding:0px; border-width:0px" gebruikt, dan staan de plaatjes ook direct tegen elkaar.
  • [quote:cefa9866f8="Prin0096"][quote:cefa9866f8="Buur"]Bah, tabellen :wink: Die zijn niet gemaalt voor opmaak... Nou ben ik ook nog geen CSS expert maar volgens mij is dit het probleem [/quote:cefa9866f8] Wat is er mis met het gebruik van een tabel? @gwbosma: Als je in de tabel style="padding:0px; border-width:0px" gebruikt, dan staan de plaatjes ook direct tegen elkaar.[/quote:cefa9866f8] Er is niets mis met een tabel. Maar je moet een tabel wel gebruiken waar-ie voor bedoeld is: weergave van gerelateerde data. Gebruikmaken van een tabel puur en alleen voor opmaakdoeleinden, is niet aan te raden.
  • Iets anders: Ik heb wel eens gezien dat er een mededeling staat in het gedeelte van een contactformulier waar je het bericht in typt. Die mededeling verdwijnt zodra je met de muis in dat veld klikt. Hoe krijg je zoiets voor elkaar? [quote:e95477d982]@gwbosma: Als je in de tabel style="padding:0px; border-width:0px" gebruikt, dan staan de plaatjes ook direct tegen elkaar.[/quote:e95477d982] Ik vind het geen probleem als de afbeeldingen een beetje van elkaar af staan. Wel zou ik graag willen verhelpen dat de footer een heel klein beetje naar beneden gaat als je met de muis over de knoppen gaat.
  • @Prin0096 Als je meer wilt weten over het tabellen verhaal, moet je deze site eens bekijken: http://www.stylesheets.nl/ Zo ben ik ook overgehaald om het eens anders aan te pakken want ik deed vroeger ook echt alles met tabellen...
  • Hoi Buur Bedankt voor je toelichting. Ik gebruik zelf wel tabellen, maar niet te pas en te onpas, tenminste... :) Je hebt me overtuigd. Zo zijn dus tips altijd welkom.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.