Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Hallo,
  Traditie voor mij, eens in de 1,5 / 2 jaar vraag ik hier een sitecheck.
  Misschien weten sommige hier het nog wel dat er vaak geroepen werd "dump de frames"… en nu ben ik eindelijk over op CSS.

  Wat vinden jullie ervan en hebben jullie nog aanmerkingen/tips?

  http://www.zkkf.nl

  Bedankt en Groetjes, Mike Zwetsloot
 • Mooie site, met een goede navigatie.
  Maar zoals je wellicht gewend bent ook een paar kritische noten.
  1. Probeer 1 lettertype te gebruiken. Ik zie nl. dat je in de gekleurde balkjes in het middendeel (als je bv op "Erkers" klikt) een ander lettertype gebruikt.
  2. Ik zou de navigatie links en rechts strak tegen het middenframe aanzetten en de margin in aan de linkerkant weghalen, zodat het menu aan de linkerkant strak tegen de kant aan staat.
  3. Misschien is het mogelijk om wat artikelen te groeperen, zodat je menus wat kleiner worden.
  4. Een tip: geef de scrollbar dezelfde kleur als de background van je pagina (de lichte kleur).
  5. Als je een logo hebt, dan zou ik de titel "Zwetsloot kunststof kozijnenfabriek" boven het middenframe vervangen door een logo.

  Het zijn maar tips. Kijk zelf of je er wat aan hebt.
  Voor de rest, mijn complimenten over de layout.
 • Hey,

  idd de layout is erg praktisch,
  ik zou alleen proberen misscihen een iets leukere kleuren combinatie te zoeken, of je achtergrond een plaatje te laten zijn. Want op deze manier is het nog een beetje saai voor iemand om er op te kijken.

  Verder kan ik nog geen puntjes vinden,Good job!

  Robbert
 • Ik zat naar de bezoekers aantallen te kijken en het viel me op dat die veel lager zijn.

  Nu weet ik hoe dat komt: voorheen kwam iemand op de pagina www.zkkf.nl/inleiding.html en dan werden alle frames erbij gezocht. dus iemand kwam niet alleen op die pagina zonder het menu zegmaar.
  Voordeel was dan dat de teller een bezoeker telde.

  Nu staat de teller alleen op www.zkkf.nl/index.php en telt dus geen bezoeker als iemand via www.zkkf.nl/inleiding.html komt.

  Hoe zou ik dat kunnen oplossen?

  [size=9:9815ca300b]Het is natuurlijk leuker om 350 bezoekers te tellen dan 90[/size:9815ca300b]
 • Dan moet je een teller nemen die meerdere pagina's kan meten.. Zie www.tellertest.com voor eentje die dat kan.

  Verder heb je een onvolledig doctype, is dat de bedoeling?
 • Dude, wat dacht je: ik neem zoveel mogelijk links op de site, dan wordt het makkelijk?
  WAY teveel links overal man, tis niet overzichtelijk. Probeer een algemeen, duidelijk en VOORAL niet te overwelmend menu te maken, met daarin sub-links, want dit is echt een gruwel van hebbik jou daar.
  [/navigatie-gezever]

  Verder; de site is wel ok, maar mist wat continuiteit en is [vanuit een designers-point-of-view] wat saai door gebrek aan design elementen [wat uiteraard een persoonlijke overweging is].
 • ik wil ook nog wat kwijt:
  - positieve opmerkingen over opbouw mee eens;
  - de zin onder de naam (´wij zijn een familiebedrijf…) loopt achter het rechter menu weg;
  - de site-inhoud staat op mijn 1024x764 in de bovenste 70% van het beeld, daaronder is het kaal in de grijze achtergrondkleuren; hierdoor valt m.i. extra op dat de tekst op blauwe buttons een beetje te groot lijkt voor die buttons. het geheel maakt dus een gedrongen indruk!
 • [quote:0c944d5501="derkdejong"]ik wil ook nog wat kwijt:
  - positieve opmerkingen over opbouw mee eens;
  - de zin onder de naam (´wij zijn een familiebedrijf…) loopt achter het rechter menu weg;
  - de site-inhoud staat op mijn 1024x764 in de bovenste 70% van het beeld, daaronder is het kaal in de grijze achtergrondkleuren; hierdoor valt m.i. extra op dat de tekst op blauwe buttons een beetje te groot lijkt voor die buttons. het geheel maakt dus een gedrongen indruk![/quote:0c944d5501]

  Welke Browser gebruik je?

  Ik heb inderdaad wat problemen en dat schijnt te komen omdat ik zonder doctype ben begonnen. Ik heb het nu zover aangepast dat de layout in IE aardig klopt.

  Eigenlijk moet ik de layout gewoon opnieuw opbouwen….
 • foto van wat ik in ie6 zie: http://www.djbnet.nl/foto/sitebeeld.jpg

  kennelijk heb je gesleuteld want die zin is nu wel geheel leesbaar zoals je ziet…
  ook in ff vind ik de onderkant te leeg, hetzelfde als op mijn plaatje.
 • [quote:bf73ca9f75="derkdejong"]foto van wat ik in ie6 zie: http://www.djbnet.nl/foto/sitebeeld.jpg

  kennelijk heb je gesleuteld want die zin is nu wel geheel leesbaar zoals je ziet…
  ook in ff vind ik de onderkant te leeg, hetzelfde als op mijn plaatje.[/quote:bf73ca9f75]

  Ehm ik heb niets veranderd eigenlijk….

  Ik zie ook dat je scrollbalken heb horizontaal en verticaal.

  Vanavond ga ik de css layout eens opnieuw opzetten en dan met de goede doctype, want steeds wat anders in iedere browser en daartussen schuiven vind ik niks.

  Bijkomend nadeel dat alle pagina's nu .php in plaats van .html heten is dat specifieke zoekresultaten die naar een bepaalde sub pagina verwijzen niet meer bereikbaar zijn, daarvoor zet de html pagina er ook bij die verwijzen naar de .php pagina.
  Zonde om zoekresultaten/kliks weg te gooien omdat de pagina is gewijzigd.

  Of zou een zoekmachine vanzelf die verwijziging wijzigen ?
 • [quote:173f9dc203="mikezwet"]Ik heb het nu zover aangepast dat de layout in IE aardig klopt.[/quote:173f9dc203]Dat is de verkeerde werkwijze… IE heeft teveel bugs, dus als het er in IE goed uitziet, kan het zeer goed zijn dat het er slechts goed uitziet door een bug. Kijk je vervolgens in een [i:173f9dc203]goede[/i:173f9dc203] browser, dan ziet het er verkeerd uit en kun je het niet fixen.

  Als je andersom werkt, zal het beter gaan: in een goede browser zorgen dat het er goed uitziet (d.w.z. volgens webstandaarden werken, bijv. in FF of Opera). Wanneer het er in IE dan niet klopt, kun je vervolgens alsnog de fouten in IE eruit halen. Daar is veel over bekend en veel over geschreven.
 • Ik heb de CSS helemaal opnieuw opgezet want er zaten gewoon een paar fouten in.
  Nu heb ik ook een goede doctype.

  Enig probleem is dat de padding van de text in de middencolom in FIREFOX een horizontale scrollbalk opleverd. Dit is precies de padding maat zegmaar (7px). In IE is er niks aan de hand… Het geld voor schermresolutie 1024x768 (daarop is de hele pagina aangepast)

  http://www.zkkf.nl/cssopzet/inleiding.php

  Is die scrollbalk op een een of andere manier te blokkeren ?

  [quote:a030c58571="Prin0096"]Mooie site, met een goede navigatie.
  1. Probeer 1 lettertype te gebruiken. Ik zie nl. dat je in de gekleurde balkjes in het middendeel (als je bv op "Erkers" klikt) een ander lettertype gebruikt.
  2. Ik zou de navigatie links en rechts strak tegen het middenframe aanzetten en de margin in aan de linkerkant weghalen, zodat het menu aan de linkerkant strak tegen de kant aan staat.
  3. Misschien is het mogelijk om wat artikelen te groeperen, zodat je menus [/quote:a030c58571]

  1: Lettertype heb ik aangepast, is inderdaad wat mooier nu.
  2: Beter van niet omdat er bij sommige pagina's een scrollbar verschijnt. Als mensen dan de scrollbar willen schuiven en het menu zit er te dicht op heb je kans dat ze per ongeluk ergens op klikken.
  3: Voorheen had ik een java menu met van die uitklapbalken. Omdat ik geen java en scripts meer wil omdat nu de links goed te doorlopen zijn door een zoekmachine heb ik het zo gedaan. Links de producten, rechts de foto's en overige informatie en bovenaan alles over het bedrijf.

  Het enigste wat ik nog wil doen is alle plaatjes in een nieuw venster laten openen, die standaard klein is (dus geen groot venster). Reden is dat nu de plaatjes het zelfde venster openen en dat mensen dat venster met het plaatje zouden kunnen wegklikken, dan zijn ze gelijk van je pagina af en de zoekresultaten van bijv hun zoekmachine kwijt.

  De opmerking over saaie layout: ik heb expres gekozen voor een saaie layout, de menu's wat donker, het gaat mij om de content en het overzicht. Ik denk dat iemand die iets over ons wil weten juist blij is dat alles onder handbereik is en dat de content overzichtelijk en snel te vinden is.

  Waar ik graag nog jullie mening over wil is de hoogte bepaling van de midden colom. Ik heb deze nu een vaste hoogte opgegeven die past bij de schermresolutie 1024x768. Er moet veel gescrolt worden bij een labnge pagina. Zou het wijs zijn het middenframe afhankelijk te maken van de lengte van de pagina?
  Nadeel is dan dat de menu's uit het zicht kunnen verdwijnen bij een lange pagina (en die heb ik er best veel ;) )
 • had graag even gekeken, edoch:

  Not Found
  The requested URL /cssopzet/inleiding.html was not found on this server.


  ——————————————————————————–

  Apache/1.3.31 Server at zkkf.nl Port 80
 • [quote:40192b562a="derkdejong"]had graag even gekeken, edoch:
  [/quote:40192b562a]

  Oeps, had php moeten zijn:
  http://www.zkkf.nl/inleiding.php
 • mijn beeld is nog niet echt veel anders geworden, in die zin dat nog steeds het onderste vijfde deel saai grijs is gebleven. ik zou het ´beeld´ van je pagina meer in het verticale midden plaatsen.
  ook adviseer ik je een linker margin op te nemen in de style van je blauwe keuzebuttons.
  het maakt nu een beetje gedrongen indruk, en dat maakt - in combinatie met dat grijze veld onderin - een onevenwichtig totaalbeeld, waardoor de site - mag ik het even soft uitdrukken - niet zo gastvrij over komt.
 • Er zitten een paar enorme plaatjes bij, zelfs het speedreport weigert:
  [b:9b3586afc8]Web Page Speed Report
  URL: http://www.zkkf.nl/inleiding.php
  Title: The size of this web page (1012716 bytes) has exceeded the maximum size of 1000000 bytes.[/b:9b3586afc8]
  Dat is dus echt veel te groot
  wimb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.