Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

lettergrootte aanpassen op website

4 antwoorden
  • Hallo, Graag wil ik de bezoekers van mijn website de mogelijkheid geven om de lettergrootte van de berichten naar wens aan te passen. Ik kom regelmatig websites tegen met drie A'tjes (een kleine, een grotere en een nog grotere). Op die A's kun je klikken om de lettergrootte te veranderen. Ik ben erg benieuwd hoe ik zoiets ook kan toepassen. Wie wil mij hiermee helpen? Willem
  • Is een stukkie javascript, wat een css waarde aanpast. Vraag me af of het echt nodig is, zit ook standaard in elke browser (ctrl+muiswiel).
  • Uhm weer wat geleerd. Wist dat je kon inzomen/ uitzomen met ctrl + muiswiel. Maar niet dat je ook de lettergrootte van websites dr mee kon veranderen.
  • Van die manier was ik al op de hoogte. Nadeel is dat daarmee alle tekst op de website wordt vergroot, terwijl ik alleen de tekst van de berichten wil vergroten. Voordeel van zo'n script is dat je het de lezer aanbiedt en zo mensen die niet van ctrl-scroll weten de mogelijkheid geeft de tekst te vergroten. Waar kan ik zo'n script vinden? Heb al even op hotscripts gekeken, maar weet niet de juiste trefwoorden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.