Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Gratis Webtemplates

6 antwoorden
  • Ik ben op zoek naar een goede, professionele template voor mijn clansite. En ik wil het liefst dat de template gratis is. Kan iemand mij een aantal websites aanbevelen?
  • Gezien je tip daarstraks, kun je het zelf ook wel middels Tabellen. :lol: (flauw ik weet het, maar kon het niet laten: open deur, inkoppertje) anyway, ontopic: [url]http://www.oswd.org/[/url]
  • Als je een website wilt maken en wilt begrijpen, vooral als je er een beetje nieuw mee bent zou ik je adviseren om hem van de grond af te maken. Dat is de enige manier om het te leren, kijken naar templates is prima maar dan vooral om te "[url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering]reverce engeneren[/url]". Doe het ook vooral in een zo basic mogelijke editor, Notepad++ oid. Als je weinig ervaring heb met html/xhtml of/en CSS dan wordt het gebruik van een template ook niet echt makkelijk. Nou ja, dat is iig mijn ervaring, ik ben alles behalve een pro maar heb in ong. een half jaar toch veel geleerd door gewoon zelf proberen en afkijken van de sites van andere mensen/instellingen, hoe die het hebben gedaan. Maar waarschijnlijk kom je hier zelf ook wel achter, hoe meer je leert hoe meer je wilt weten... :P, en tabellen voor de layout is echt taboe, layout en syling doe je met CSS, tabellen alleen functioneel gebruiken (data).
  • [quote:4d03d57a3a="Drewster"] en tabellen voor de layout is echt taboe, layout en syling doe je met CSS, tabellen alleen functioneel gebruiken (data).[/quote:4d03d57a3a] In css, zie ik ook veel tabel tags voorbij komen. Ik vind het gezemel op de centimeter. Als het goed gerenderd wordt, waarom dan moeilijk doen? Tabellen zijn juist erg makkelijk in gebruik. En bijna alle browsers (including text browsers) doen het goed renderen.
  • Ik zeg niet dat je tabellen niet mag gebruiken en al helemaal niet dat je met CSS je tabellen niet mag stylen. Wat ik bedoel is dat tabellen nooit beboeld zijn om de layout mee te regelen, CSS wel, en als je denkt dat je de layout makkelijker met tabellen regeld dan met CSS, dan heb je CSS nog nooit ten volle benut...:roll: Maar we raken off topic...discussies over tabels vs. CSS zijn al wel vaker gevoerd. :-?
  • [quote:6625063598="Drewster"][...] Dat is de enige manier om het te leren, kijken naar templates is prima maar dan vooral om te "[url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering]reverce engeneren[/url]". [...][/quote:6625063598] Dat "reverce engeneren" gaat het helemaal worden in 2007 :D [quote:6625063598="Drewster"][...] Maar waarschijnlijk kom je hier zelf ook wel achter, hoe meer je leert hoe meer je wilt weten...[...][/quote:6625063598] Dat advies zou ik TCUSniper ook willen geven. Maar goed, de meeste mensen hier zijn volgens mij begonnen met tabel-layouts.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.