Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Link verwijzen naar ander Frameset

6 antwoorden
  • In Dreamweaver 3 (oud, ik weet het), heb ik een frameset met 3 frames. De topframe bevat een knoppenbalk met verwijzingen naar de submenu's, die na aanklikken openen in het middelframe (ingevuld bij Target). Hier opent dan een HTML document met een tabel, waar alle links in staan. Bij aanklikken van deze links, moet in het onderste Frame de desbetreffende pagina openen. Probleem: als ik in Dreamweaver de link laat verwijzen naar de pagina, staan bij Target geen Frames vermeld (logisch want ik zit op dat moment een pagina te bewerken die niet in een frame zit) Hoe krijg ik dat wel voor elkaar?
  • in DW de frameset openen (je index). Zo worden je framenamen ingelezen en kan je vanaf daar bewerken. Andere optie is naar code view te gaan en daar handmatig de juiste framenaam in te tikken. t.
  • Helaas dat gaat niet. Als ik de hele Frameset open, zie je in de bovenste frame de knoppenbalk, in de onderste frame (genaamd mainframe) een infopagina, en de middelste frame bevat een blanco pagina (met dezelfde kleur), die in Explorer wel wijzigt als je op de knoppenbalk klikt, maar vanuit DW niet. Oftewel, je kan de submenupagina's in het middelste frame vanuit DW niet oproepen in de totale indexframe. Handmatig de code invoeren werkt ook niet, ik heb verschillende verwijzingen geprobeert (../index.htm/mainframe of _mainframe, of alleen maar mainframe, niks helpt)
  • [quote:f72c0d9589="w.v.schijndel"]Helaas dat gaat niet. Als ik de hele Frameset open, zie je in de bovenste frame de knoppenbalk, [...] Handmatig de code invoeren werkt ook niet, ik heb verschillende verwijzingen geprobeert (../index.htm/mainframe of _mainframe, of alleen maar mainframe, niks helpt)[/quote:f72c0d9589] Die knoppen, zijn dat flash knoppen? die moet je vanuit DW ook aanpassen via de frameset. Een link naar een frame doe je zo: <a href="pagina.htm" target="mainframe">klikkie!</a>
  • Nee, het zijn gewoon roll-over images in Frame 1, die een 2e knoppenbalk opent in frame 2 (dat gaat prima, target Middelframe, bij eigenschappen van de knoppen). Vanuit frame 2 link leggen naar frame 3 gaat niet, omdat frame 2 in DW nooit verschijnt in een frameset, omdat in DW de knoppen natuurlijk niet werken. Ik denk dat de enige oplossing zal zijn: Frameset terugbrengen naar 2 frames, en dan 6 paginas maken voor bovenste frame waar elke submenupagina verschijnt inclusief de hoofdknoppen (dus 6 x de knoppen kopiëren). Duurt wel langer met laden.
  • Eindelijk een manier gevonden.............. :lol: Ik open de Frameset, en zet de SRC van het middelste frame tijdelijk op een van de submenupagina's. Op dat moment kan ik bij Target de 3e frame aangeven. Als alles opgeslagen is, zet ik in het middelste frame weer de oorspronkelijke (blanco)HTML pagina, die je ziet bij opening van de site, en sla alles opnieuw op. Als het klaar is, over een paar dagen, bekijk dan het resultaat maar eens op www.indenzevendenhemel.nl Nu staat er nog een knoppenbalk gemaakt met XARA menumaker, maar daar ben ik alle bronbestanden van kwijt, vandaar dat ik alles opnieuw maak met "simpele" (?) Dreamweaver HTML Bedankt voor het meedenken

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.