Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

plaats probleem

snowman2
6 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben bezig met deze site :
  http://test.tamarawobben.nl/test.html.

  Maar zoals jullie zien, is er een grote witruimte tussen de kop en de rest van de tekst.

  Weet iemand hoe ik die weg kan krijgen ?

  Groetjes,

  Roelof
 • Ik krijg een error 404 als ik je link volg.
 • Er staat een punt achter het adres…
  Dit moet de goede zijn: http://test.tamarawobben.nl/test.html
 • #head
  {
  text-align: center;
  background: #F9D7F8 url('images/bovenkant.jpg') no-repeat top center;
  height: 435px;
  padding: 0;
  margin: 0;
  }

  Hier heb je een height van 435px! Da's een hoge header, overigens krijg ik je bovenkant.jpg niet te zien maar kan me niet voorstellen dat ie zo hoog moet zijn.

  width: 800px;
  \width: 810px;
  w\idth: 800px;

  Dit (in container2) klopt ook niet helemaal, een keertje width: 800px is voldoende. Geld ook voor #sidebar-1.

  Het probleem waar je waarschijnlijk op doelt is je tekstvlak dat ver onder het kopje 'Geboorte' hangt. Dit komt omdat als je niks tegen div's zegt ze zich onder elkaar plaatsen, je div roelof staat dus onder je sidebar div geplaatst.

  #roelof {
  width:400px;
  margin : 0px ;

  }

  Denk als je bovenstaand een float: right meegeeft dat ie naast je sidebar komt te staan en direct onder je kopje 'Geboorte'.
 • Hoi,

  De oplossing float : right heb ik al geprobeerd en het werkt niet.
 • Wat probeer je eigenlijk te bereiken? Hoe moet het eruit komen te zien? Probeer eens met de developer toolbar van Firefox te kijken naar wat je nou eigenlijk geprogrammeerd heb. Volgens mij doe je namelijk onnodig moeilijk. :D

  Je kunt dat trouwens ook doen door even elke div-je een ander achtergrond kleurtje te geven; dan zie je namelijk ook meteen welke er zo dwars doet :lol: maar dan ben je wat langer bezig…

  En 'verzenden', wat dit betreft:
  width: 800px;
  \width: 810px;
  w\idth: 800px;
  Dat is een afzichtelijk hack die bedoeld is voor IE6. Ik vind eigenlijk dat je die niet moet gebruiken, omdat je niet weet hoe toekomstige flutbrowsers daar mee om zullen gaan. De grap hiervan is dat FF de onderste twee regels niet leest (omdat ze gewoonweg hartstikke fout zijn) en dus een breedte van 800 pixels pakt. De zwakzinnige browser IE tracht hier wel wat mee te doen, en pakt een width van 810 pixels voor het desbetreffende element. Hiermee denkt men over het algemeen het boxmodel probleem op te lossen, maar vaak (zeker in dit voorbeeld) zijn daar veel makkelijkere manier voor, zodat je ook geen vieze hack hoeft te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.