Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe maak je een layout voor je site

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Wie weet met welk programma
  je een mooie layout kan maken
 • Photoshop, Fireworks, GoLive.. om maar eens wat te noemen.
 • Hoe mooi de layout wordt, ligt aan je eigen creativiteit en vaardigheden. The GIMP ("a freely distributed piece of software for such tasks as photo retouching, image composition and image authoring";) is gratis.
 • En als je liever met een vectorprogramma werkt, Inkscape is heel aardig, en ook gratis. Je kunt natuurlijk ook een stapel papier pakken en eerst wat gaan schetsen. Het is maar net wat je beter ligt.

  http://www.inkscape.org/download.php
 • :roll:

  Strikt genomen is lay-outen het opmaken van een pagina, zoals dit ook gebeurt met drukwerk, kranten en tijdschriften. Doe je dus met DTP. Echte DTP programma’s zijn bv QuarkXPress en Adobe Indesign.

  Als ik de vraag letterlijk neem, hoe kan een webpagina worden opgemaakt, dan gebeurt dat met een markup (HTML).

  Om daar een geschikt programma voor te gebruiken (qua functionaliteit, veelzijdigheid, en compleetheid) zou ik dus zeggen: neem Dreamweaver. Prima programma.
 • En er is zowaar een freeware dtp programma: http://www.scribus.net/
 • met elk programma kan je een layout maken, zelfs met Word.
  je moet alleen eerst de layout bedenken en uittekenen en dat gaat nog steeds hemt makkelijkst met potlood op papier en een gummetje…..
 • Dus:

  Analoog: Papier, potlood, gum, schaar, lijm.
  Digitaal: Toetsenbord, beeldscherm, alle software (CTR+A, CTR+C, CTR+V)

  In die volgorde :wink:
 • rensy ik gebruik paint shop pro om mijn website te maken en het werkt heel goed dus dan heb ju nu alvas j antwoord op je vraag :wink:
 • Wat is de bedoeling van de drie bovenstaande posts?
 • getrashed en geknipt; dat sloeg nergens op.

  t.
 • wie wil er voor mij een layout maken het
  wordt een pony layout worden voor mijn
  ponyclub p.c. twello e.o
 • "wie maakt er iets voor me" doen we hier niet aan..

  Maar kijk eens hier
 • wil er iemandt in stappen uitlechen hoe je aan de slag gaat
  en wat je moet openen enz.
 • Heel leuk dat je een website wil gaan maken maar er komt wat meer bij kijken dan alleen op een dag te beslissen dat je dat wil gaan doen…Je hebt al een onderwerp, dat is al een hele stap! (geen grapje :P). Volgende is het uitelijk verzinnen, ik doe dat met een paar vellen papier en een potlood. Als je op papier een leuk ontwerp hebt dan kan je het daarna uitwerken met een grafish programma maar dat is eigenlijk niet persee nodig, wat je waarschijnlijk wel zal moeten doen is plaatjes maken die in je ontwerp gebruikt…

  En als laatste moet je eigenlijk enigszinds bekent zijn met HTML (en eigenlijk ook wel CSS), WYSIWYG editors zijn eigenlijk geen optie. En van 0% kennis van HTML naar het zelf maken van een website is wel een behoorlijke sprong en vergt redelijk wat tijd… :-?

  Templates van internet halen is een goede optie en vergt een stuk minder HTML kennis, maar het is niet opeens dood envoudig…

  Hier is wel een oplossing waarbij je zo goed als niets hoeft te doen maar je kan het ontwerp maar heel gelimiteerd aanpassen aan je wensen, je zit vast aan een vast aantal voor ontworpen websites en het is NIET gratis; http://www.iswebsitebouwer.nl (probeer de "proefpagina";)

  Veel geluk, greets Drew
 • [quote:835994da9d="Drewster"]WYSIWYG editors zijn eigenlijk geen optie.[/quote:835994da9d]Geen optie?

  Laat nou Dreamweaver een hele goeie WYSIWYG editor zijn.
  En met een teksteditor moet je het vak (HTML-code) wel erg goed beheersen.
 • Ik denk dat de leercurve van DW te stijl is voor de TS..

  Kijk eens naar Frontpage express.
 • [quote:97c8311648="Ali Jas"]Geen optie?

  Laat nou Dreamweaver een hele goeie WYSIWYG editor zijn.
  En met een teksteditor moet je het vak (HTML-code) wel erg goed beheersen.[/quote:97c8311648]

  Nou ja Dreamweaver is een duur programma (570 euro) dat niet iedereen zomaar gaat kopen, en daarnaast leveren WYSIWYG editors over het algemeen niet heel erg mooie HTML op. Ik moet toegeven dat ik geen ervaring heb met het in WYSIWYG een site creëren in Dreamweaver maar ik durf wel te zeggen dat de HTML nooit zo schoon zal zijn als wanneer je het zelf schrijft.
  En zo moeilijk is HTML nou ook weer niet. Ja, je zal er een redelijke hoeveelheid tijd aan kwijt zijn om het onder de knie te krijgen maar je hoeft niet [i:97c8311648]alles[/i:97c8311648] van HTML te weten om een redelijke site in elkaar te knutselen, de CSS zal waarschijnlijk moeilijker zijn (ook al is CSS in beginsel ook wel redelijk makkelijk).

  grtz, Drew

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.