Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Zoekmachine in eigen website

H J Barelds
7 antwoorden
 • Ik wil graag een eenvoudige zoekmachine op mijn website, d.m.v. een zoekvenster, waarbij het zoeken door een zoekmachine (bij voorkeur Zoeken.nl) wordt gedaan op mijn site en ik de hoofdmap van die site specificeer.
 • Deze niet gevonden?
  http://www.zoeken.nl/?sttname=webmaster#zoekbox
 • Ik ben er hiermee nog niet helemaal. Als ik een zoekopdracht ingeeft, zoekt hij op het hele www. Dat is niet mijn bedoeling, ik wil dan dat hij alleen zoekt in mijn homepage bestanden, dus in:
  http://home.hccnet.nl/h.j.barelds en alle onderliggende.
  Hoe kan ik dat in de HTML code aanpassen? Heb al verschillende dingen geprobeerd maar is nog niet gelukt.
 • Dat kan met google.
 • Hiermee zoekt google dus de "sites" op, maar wat ik zoek is dat er alleen gekeken wordt voor de bepaalde zoekopdracht op mijn site. Kan ik dus in de code van Zoeken.nl ergens iets opgeven dat hij alleen in mijn bestanden zoekt en alleen die resultaten weergeeft.
 • Niet helemaal, met dat commando zoekt ie binnen een site. Je kunt dus ook gewoon zoekteremen opgeven. Heb maar even het woord "andes" gepakt, staat nogal prominent op de site.

  zoeken naar andes
 • Dankzij het geavanceerd zoeken bij Zoeken.nl en de code wat goed te bekijken, lijkt het me dat ik er voorlopig uit ben.
  Ik plaats de volgende regel in de code van zoeken.nl
  <input type="hidden" name="domain" value="home.hccnet.nl/h.j.barelds">
  en dan zoekt hij inderdaad alleen op het gedefinieerde domein en heb ik een leuk eenvoudig zoekertje waarvan ik de look-out zelf verder kan aanpassen.
  Ik geloof dat dit onderwerp wel gesloten kan worden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.