Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Ineensteken van website

Anoniem
mrpoponl
4 antwoorden
 • Beste forummers,

  Ik ben een semi-newbie wat betreft webdesign. Ik heb een aantal jaren geleden een website gemaakt voor onze voetbalploeg.

  Nu wil ik echter een nieuwe bouwen, met zo van die handige drop-down menuutjes. Ik heb de codering kunnen vinden op het net, dus met die menuutjes is al gelukt, nu wil ik echter van alle afzonderlijke delen één geheel maken. Ik zou bovenaan de site een top willen (met ons voetballogo en wat afbeeldingen). Onder de drop-down menu's zou ik de pagina's willen laten openen.

  Nu weet ik niet goed hoe ik hier precies aan moet beginnen?
  Van alle afzonderlijke delen zou dus één geheel moeten gemaakt worden.

  Om het allemaal wat duidelijker te maken heb ik het even op het net geplaatst:

  http://users.telenet.be/jackass/VKSteels/zaal/test

  Ik heb in photoshop een voorbeeld gemaakt hoe het er ongeveer zou moeten uitzien:

  http://users.telenet.be/jackass/VKSteels/zaal/test/voorbeeldcopy.jpg

  Wie kan mij hierbij helpen?

  Alvast bedankt.

  P.S.: excuses indien deze topic verkeerd staat geplaatst.
 • Dit kan je denk ik het best maken met frames (ben ik zelf altijd voorstander van)

  Uitleg Frames
 • Als ik het goed begrijp, wil je een dropdownmenu met een header erboven (wat jij 'top' noemt), maar je wil niet elke keer dat je een pagina aanmaakt handmatig het menu en de header erboven zetten, of bij elke wijziging die je in je menu maakt elke pagina van je site moeten aanpassen.

  Dan denken de meeste mensen vaak meteen aan frames. Het is echter al jarenlang bekend dat frames heel veel nadelen hebben. Doordat de meeste HTML-handleidingen op internet in ieder geval wat betreft aan te raden werkwijzen niet meer van deze tijd zijn (die link van de poster hierboven is uit 2002), krijgen helaas nog te teveel mensen verouderde kennis mee.

  Hoe dan wel? Je kunt gebruik maken van includes, bijv. PHP includes of SSI. Het stukje dat op elke pagina hetzelfde is, haal je uit je pagina en zet je in een apart documentje. In de pagina op de plek waar je dat stukje net hebt weggehaald, zet je in de plaats daarvan de PHP- of SSI-code om dat stukje door de server later automatisch neer te zetten. Wil je dus het menu veranderen, dan hoef je alleen het documentje met het menu erin te veranderen.

  Over dat menu gesproken, dat zorgt er niet voor dat een zoekmachine jouw site kan indexeren: een zoekmachine kan geen javascript. Gevonden worden op internet wordt dan een groot probleem. Beter is een oplossing waarbij de links echt in de HTML zijn te vinden, maar met CSS en evt. javascript tot een dropdownmenu worden getransformeerd, zoals de Son of Suckerfish dropdowns. Daar is alleen wel kennis van CSS voor nodig. Hoewel die kennis sowieso essentieel is voor het bouwen van een website, kun je wellicht ook denken aan een menu zonder dropdown, maar waarbij het tweede niveau van het menu in de linkerkolom op de pagina verschijnt wanneer je in de betreffende sectie zit, d.w.z. dat 'Ploeg', 'Blessures', 'Stadion' pas verschijnen als je op een pagina bent in de sectie 'Info'.
 • @boelieboelie

  Bedankt voor de interessante uitleg. Ik zou het liefst van al het gewoon simpel willen houden eigenlijk. Mijn kennis van html & css is eigenlijk heel miniem.

  Misschien kan ik dan best handmatig het menu en de header erboven zetten? Maar hoe begin je hier het best aan? Zelfs dat is mij nog een beetje een raadsel. Ik moet eerst nog een geheel proberen zien te krijgen van die afzonderlijke onderdelen. Dus boven de dropdown menu's zou nog een header moeten komen, maar hoe plaats ik die daar het best? Met welk programma doe je best zo iets?

  Groeten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.