Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Lengte container

boelieboelie
3 antwoorden
 • Hoi,

  Ik probeer een liquid design te maken van mijn website: http://www.pimpjeconsole.nl. Ik probeer hem 80% van het beeldscherm te krijgen. Dat is wel gelukt maar de container groeit niet mee.
  De opbouw van mijn website is: [code:1:e45aa6715e]
  <div id="container">
  <div id="top">
  // header image
  </div>
  <div id="middle">
  </div>
  <div id="bottom">
  </div>
  </div>
  [/code:1:e45aa6715e]

  Zoals je ziet zit alles in de container, maar de container is maar 100px (zoiets, niet precies) hoog hoewel ik de hoogte van de container niet geset heb.

  Dit is mijn stylesheet en dit is het liquid design

  Groeten, Rogier
 • Als je al die position:absolute-onzin weghaalt, ziet het er al een stuk beter uit (wel ff de sidebar goed zetten). Bij 9 op de 10 positioneringskwesties heb je geen position:nogwattes nodig, alleen float, margins en paddings. Position:absolute geeft vaak alleen maar problemen. Zoek maar eens op dit forum naar 'position:absolute'.

  Hoe je een driekolomslayout kunt bouwen: Joshuaink: a simple guide to 3 column layouts
 • Zonder de position:absolute, doet hij het inderdaad ook dus dat heb ik inmiddels weg gehaald, maar het probleem was dat de container niet mee groeide met de child-divs dus dat ie maar zo groot werd als de header-div. Nu heb ik met een beetje javascript en een php-stylesheet de min-height van de container op de gebruiker z'n resolutie gezet, maar er moet een CSS oplossing zijn denk ik..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.