Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Target tag werkt niet

inguhh
3 antwoorden
 • Ik maak voor het eerst een website met HTML, en nou was ik met frames bezig
  Ik heb een soort menu gemaakt, en daarin wil ik dus linken zodat er in een ander frame dat ervoor komt (zoals bij vele sites)
  Ik wilde dat doe bij de link foto's, maar het lukt met niet met de tag TARGET. Hij opent dan in een nieuw scherm en ik heb echt al een paar keer gekeken of die naam enzo wel klopte, maar dat klopt wel.
  Dit is mn code:


  [code:1:12dd877dfa]Home <br>

  <img alt="bwster (16K)" src="bwster.gif" height="32" width="32" /> <br>

  Over mij <br>
  <img alt="bwster (16K)" src="bwster.gif" height="32" width="32" /> <br>

  Turnen <br>
  <img alt="bwster (16K)" src="bwster.gif" height="32" width="32" /> <br>

  <a href="foto.html" TARGET="home.html">
  Foto's</a> <br>

  <img alt="bwster (16K)" src="bwster.gif" height="32" width="32" /> <br>

  Filmpjes <br>
  </center>[/code:1:12dd877dfa]

  Wat is mijn fout??
 • Ik vermoed dat je de alleen de klok hebt horen luiden. TARGET="home.html" ziet er niet echt goed uit. Je moet in de frameset de diverse frames namen geven, en daar met je targets naar verwijzen.

  http://www.weballey.nl/frames/targeting.html
 • [quote:4e22b29be0="inguhh"]Wat is mijn fout??[/quote:4e22b29be0]Ik zie in dat kleine stukje code wel meer fouten… Een img-element in HTML afsluiten als in XHTML, alt-attributen vullen met info waar niemand wat aan heeft, gebruik van presentationele HTML zoals <center> waar je CSS voor behoort te gebruiken…

  Verder is het maken van een site met frames niet alleen moeilijker te snappen dan het bouwen van een pagina zonder frames, het is ook nog moeilijker om goed geïndexeerd te worden door zoekmachines, plus nog een zut andere nadelen. Vandaar dat tegenwoordig niemand meer sites met frames bouwt.

  Mag ik vragen op basis van welke bron je HTML leert? Ik krijg de indruk dat je een echt heel oude bron gebruikt (of een bron die sterk verouderde informatie levert).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.