Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Uploaden naar public_html map

Anoniem
dropkick
18 antwoorden
 • Goedemorgen,

  Ik weet dat een website in de map public_html moet worden gelupload. Dat lukt ook wel maar wil verschillende onderwerpen van mijn site uploaden in aparte mappen in de public_html map.

  In de public_html map maak ik een nieuwe map aan en upload dan naar deze extra map in de public_html map. Echter de website is niet te vinden.

  Is het wel mogelijk om mappen te maken in de public_html map zodat alles per onderwerp netjes bij elkaar in mappen komt te staan. Zo ja, kan iemand daar enige uitleg over geven? Upload ik alles gewoon direct in de public_html map dat is alles van de site wel zichtbaar. Maar dan staat alles door elkaar in deze ene map…is niet erg overzichtelijk zo lijkt mij?

  vriendelijke groet Vivian
 • je hebt public_html, daar zet je een index.htm in. Nu is de site "zichtbaar".

  Maak je in public_html een nieuwe map aan, en je zet daar géén index.htm in dan kan je een foutmelding krijgen.

  Je kan 2 dingen doen:

  1. jouwsite.nl/nieuwemap/index.htm
  2. jouwsite.nl/nieuwemap/precieze_bestandsnaam.htm

  t.
 • Bedankt voor je antwoordt….de index.html pagina wordt wel weergegeven , echter alleen de tekst. Klik ik op een link dan werkt dit ook niet. Dus misschien heeft iemand nog een antwoordt…iedereen die zijn site upload heeft hier toch mee van doen. Of worden alle geuploade bestanden allemaal onder elkaar in de public_html map geplaatst. Dan is de site wel volledig zichtbaar. Vindt het dan erg onoverzichtelijk worden…vandaar mijn vraag hoe mappen aan te maken in public-html om alles netjes per onderwerp te krijgen.

  vriendelijke groet Vivian
 • ik denk nog even hardop:

  je maakt je pagina met frontpage en al je koppelingen staan nog lokaal?
  (maw. linken naar je harde schijf?)

  kunnen we even meekijken op je pagina? adres?

  t.
 • Bedankt voor je reactie, maar denk dat je mijn vraag stelling niet helemaal begrijpt.

  Heb een homepage gemaakt met verschillende onderwerpen/pagina's, die bestanden staan op mijn harde schijf. Nu wil ik de homepage uploaden via ftp. Uploaden moet in de public_html map van de server.

  Als ik alle pagina's gewoon naar de public_html mag upload dan is alles op de homepage via het internet zichtbaar….maar ik wil graag alles een beetje ordenen/netjes houden op de server. Dus per onderwerp alles bij elkaar in 1 map zodat het overzichtelijk blijft, dingen makkelijk kan aanpassen/verwijderen. Maak ik echter bv in de public_html map een nieuwe map aan…bv vakanties en ik upload de webpagina vakantie in de nieuwe map vakanties dan zijn de pagina's niet oproepbaar via het internet. Dus hoe maak je een structuur in de map public_html dat de pagina's wel te zien zijn op het internet.

  Hopelijk is mijn vraagstelling nu iets duiderlijker.

  vriendelijke groet Vivian
 • Je kan in de root van je site gewoon mappen aanmaken met bestanden erin. Tenminste, normaalgesproken dan.

  Maar, geef even je adres, dan kunnen we even meekijken wat er precies fout gaat.
 • Waarmee is de website gemaakt Wordpad of Frontpage?

  Het kan zijn dat je de plaatjes een verkeerde naam hebt opgegeven, probeer ook om de plaatjes vast aan elkaar te schrijven zoals voorbeeld1.jpg of iets in die geest ik zelf doe altijd mijn plaatjes in een mapje die ik dan images noem.
 • Zet eens wat online, en post hier de url. Dan wordt vast wel duidelijk waar het mis gaat. Ik hou het voorlopig ook op bestandsnamen.
 • Als ik het goed begrijp heb je je site in 1 map staan en nadat je de bestanden via FTP op de server hebt gezet, wil je ze gaan ordenen in mappen.
  als je dat doet dan zijn al je links niet meer goed.

  Om ze te ordenen moet je dat lokaal doen, zorgen dat de links goed staan en dan uploaden.
  Kan weinig mis mee gaan
 • Dit is volgens mij ook te realiseren met .htacces dan kun je zeggen dat pagina home doorverwijst naar home/index.html en dan hij dan aangeeft www.website.nl/home ipv www.website.nl/home.html. Dit vind ik zelf mooier en heb het zelf nog niet geprobeerd maar heb het wel op een andere site gezien.
 • Er gaat niets mis, krijg mijn pagina wel online. Alle bestanden uploaden in de public_html map, dan werkt alles ok. Maar ik wilde graag op de server dat alles er een beetje netjes uitzag, dus niet een hele rij bestanden in de public-html map. Hoe uploaden jullie de bestanden dan…alles onder de map public-html?? Ik dacht dat mijn vraag niet zoveel vraagtekens zou opleveren….een ieder met een website heeft hiermee toch vandoen

  groeten vivian
 • [b:b6d93bc6fe]wat - is - het - adres - ?[/b:b6d93bc6fe]
 • Als jij geen URL wilt plaatsen, kunnen wij je niet helpen. Zo simpel is het gewoon.
 • Dropkick en Teacher geven het antwoord al. (of ook ik begrijp de vraagstelling niet goed).

  Stel: je wilt alle foto's voor je website in een aparte map stoppen binnen public_html en je wilt een foto van Piet op je website zetten.

  Maak een map "plaatjes" aan, en stop daarin je foto's.
  Upload de map "plaatjes" met daarin de foto "piet.jpg" naar public_html.
  Op je website plaats je dan de volgende link:
  http://www.mijnwebsite.nl/plaatjes/piet.jpg
 • ik begrijp deze discussie niet echt: het is toch zo dat je op je eigen pc een nette structuur maakt en die overzet naar de server?
 • Hangt ervan af. Je kunt met bijvoorbeeld frontpage prachtige structuur offline maken. Maar dan heeft het de onhebbelijke en onbegrijpelijke gewoonte, de offline links doodleuk over te nemen. Dus c:\bli\bla\blo\plaatje.jpg ipv. gewoon plaatje.jpg of bla/blo.jpg als je in bla je index.html hebt staan. En dan hebben we het nog niet eens over hoofd/kleine letters, spaties, etc. Dat soort dingen is dus in tien tellen duidelijk, als je even naar de broncode kunt kijken.
 • Volgens mij heeft derkdejong gelijk (onafhankelijk van je editor): Wat je lokaal hebt zet je gewoon 1 op 1 over op de server en klaar. Zou zou het in ieder geval moeten zijn. Als het niet zo is is er mogelijk iets niet goed met je software of met je workflow.
 • Als je gebruik maakt van relatieve links en je zet alles met FTP over dan is er niets aan de hand. Maar Frontpage wil nog weleens ineens overstappen op exacte links en als je dan gaat overzetten dan gaat het mis. Ook gaat publiceren met de Frontpage-extensies wil het niet altijd goed gaan.
  Waarschijnlijk zit het hem in de paden, hoofdletters, dat soort dingen. Dit blijft echter een zinloze discussie als we niet in de bron kunnen kijken. Dus liefst een link naar het adres van de website en anders een codedumpje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.