Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site-check: Maaspoort vijfmans

Drewster
13 antwoorden
 • Hoi ik ben voor ons nieuwe team(bowlen) bezig met een website.

  Ik vind hem eigenlijk iets te druk en denk dat het ook beter is om Ariel als lettertype te gebruiken nu is alleen nog de homepage actief en de rest moet ik nog maken.

  http://www.pintalk.nl/maaspoort

  Graag jullie mening ;)

  Greetz Mitchell
 • Twee keer hetzelfde menu? De blauwe balk in het midden, ik denk dat je daar een anderekleur moet gebruiken voor de tekst en het kroontje. Is nu amper zichtbaar. Of misschien de hele balk weglaten, past niet bij de rest eigenlijk.
 • Heb nu een aantal dingen veranderd:

  * Kroontje weg
  * Menu 2 weg maakt alles een stuk rustiger
  * Lettertype nu Ariel

  Alleen nu heb ik opeens om de content een blauwkleurige border heb geprobeerd om dit te wijzigen in mijn css maar kom er niet uit, heb het volgende gedaan:

  [code:1:da6097e3b8]#content{
  border: 0px;
  }
  [/code:1:da6097e3b8]

  Kan het zijn dat dit een niet geldige code is?

  Mijn CSS document staat: [b:da6097e3b8]Hier[/b:da6097e3b8]
 • Probeer eens: http://jigsaw.w3.org/css-validator/
  Zo te zien heb je de code veranderd?
 • Nu heb ik de code veranderd en even gekeken of ik de CSS goed had :).

  Alleen nu krijg ik nog die border erom heen, heeft iemand misschien last van dat de homepage knop weg valt :-? heb in IE daar problemen mee maar hoe dat komt weet ik niet in Mozilla werkt alles.
 • Het zou ook wel mooi zijn als je een roll-over effect toevoegd aan het menu, bv. dat het wit in de plaatjes verrandert in licht geel oid.

  Dat is heel makkelijk te doen in CSS. Dan moet je de links van je menu een eigen id tag geven (id="team" en id="scores"…)
  Dan kan je in de CSS zoiets doen;[code:1:5f928c0ad4]a#team:hover { background-image: url(locatievanhetplaatje.gif) no-repeat top right;}[/code:1:5f928c0ad4]en dat dan voor al de menu items.

  Nog mooier is het om maar 1 plaatje te gebruiken, je plaatst dan bv het gewone en het "hover" plaatje onder elkaar in 1 plaatje en dan hoef je alleen het zichtbare deel in te stellen ("bottom right" ipv "top right" oid). Doe je dit niet dan krijg je vaak een delay als je met je muis over een menu item gaat, omdat het tweede plaatje moet worden geladen. Je CSS wordt er ook kleiner van omdat je dan gewoon "a {background-position: bottom right;}" (ook in pixels trouwens) kan doen en niet expliciet voor elk menu item.


  Verder ziet het er wel mooi uit, jammer dat je tables gebruikt voor de layout maar dat moet je verder zelf weten. Nog wat technishe dingen; Waarom zet je zoveel style inline in je HTML terwijl je wel een stylesheet gebruikt? Waarom staat er in je DOCTYPE dat het XHTML is terwijl je in (verouderd) HTML schrijft? En ligt het aan mij of staat al je HTML op 1 regel?

  validator

  [i:5f928c0ad4]edit: Btw, de verschillen tussen Fx en IE worden veroorzaakt door je gebruik van een table layout icm en eigenlijk niet bestaande/in ongebruik geraakte tags, en ik denk dat de verkeerde DOCTYPE ook niet zal helpen.[/i:5f928c0ad4]
 • hmm Drewster was mij al voor…
  Dat was namelijk het enige dat me op viel aan de site.
  Im verwachtte een mouse-over maar die was er helaas niet.

  verder weinig op aan te merken, misschien het letterype wat kleiner, dat vind ik persoonlijk was strakker
 • oepsie, verkeerd knopje
 • Dankjewel voor het commentaar!

  Ik er zeker naar gaan kijken om een roll-over systeem te maken, alleen ik wil hem denk ik toch anders gaan maken :lol: .

  Header+menu maar dan een menu dat grijs is en dat ik dan gewoon tekst gebruik en als je erover heen gaat dat je dan een donkere achtergrond krijg maar hoe je dit doet weet ik niet meer precies.

  Maar hoe bedoel je dat mijn html verouderd is?

  Ik heb al mijn informatie van w3schools…
 • Ten eerst laat ik het ouderwetse html in plaats van verouderd noemen…klinkt beter. Dan nu, het gebruik van tables is een verouderde manier van het opbouwen van een site en eigenlijk 'not done' (ookal zijn er nog genoeg mensen die zweren bij een table layout), maar dat hoeft geen probleem te zijn, alleen moet je misschien wat meer moeite doen om het in alle browsers hetzelfde uit te laten zien (gebruiken van browser hacks).

  Wat ik vooral bedoel is zoiets als dit;[code:1:24ed05ff05]<body bgcolor="034a62" leftmargin="0" topmargin="20" marginwidth="0" marginheight="0">[/code:1:24ed05ff05]Dit zijn dingen die je eigenlijk hoort te regelen in CSS. Als je een beetje doorhebt hoe het werkt is het [i:24ed05ff05]ZO[/i:24ed05ff05] veel makkelijker dan wat jij doet, en het is niet zo ingewikkeld (zolang je geen ingewikkelde dingen gaat doen ;) ). Je hoeft iets maar 1 keer aan te passen en meteen wordt alle pagina's die naar die CSS file linken aangepast. Als ik naar je site kijk, dan komen er minstens 7 pagina's op. 7 keer of 1 keer iets aanpassen, lijkt me duidelijk. Daarnaast wordt je HTML er kleiner en overzichtelijker van…het heeft eigenlijk alleen maar voordelen, enig nadeel is dat je een nieuw taaltje je eigen moet maken. Maar CSS is behoorlijk "self-explanitory", vooral als het gebruikt icm een editor die aanwijzingen geeft tijdens het typen, zoals Dreamweaver.

  Het klinkt misschien een beetje belerend en ik wil niet zeggen dat het gebruik van div's en CSS beter is als tables en heel veel tags (anders vallen er allerlei tables en HTML 4.01 fanboys over me heen), dus als je goed bekend bent met tables blijf die dan vooral gebruiken, maar je kan best het gebruik van tables combineren met het gebruik van CSS. Als je een relatieve HTML beginner bent zou het toch geen gek idee te zijn om het gebruik van div's voor de layout aan te leren (meer den je nu doet iig.).

  Als laatste; W3schools is een goed naslagwerkt voor het opzoeken van de functies van elementen en tags maar is het allerminst een goede bron voor een site opbouw. Als je alleen al zoekt in google naar "CSS layout" kan je al [i:24ed05ff05]heel veel[/i:24ed05ff05] vinden.
 • Ohh oke ik ga denk ik morgen even experimenten ermee zal het dan ook hier posten.

  Hoe bedoel je met alleen div's?

  Ik heb nu wel div dingen er volgens mij instaan maar die gebruik ik 1 of 2 keer voor het menu en voor de content dus heel minimaal gebruik ik het op dit moment ;).

  In ieder geval al heel erg bedankt voor je hulp :).
 • Ik ben nu een beetje aan de gang gegaan met die DIV's en CSS.

  Hiermee heb ik nu het volgende gemaakt:

  http://www.pintalk.nl/mdl

  Maar hoe krijg ik nou die tekst in het menu in het midden en hoe zorg ik ervoor dat de achtergrond heel de hoogte in beslag neemt.

  En hoe kan ik dan zorgen dat de links even veel afstand tot elkaar hebben zonder &nbps; te moeten gebruiken?

  Alvast bedankt Mitchell
 • Je moet je divs wel afsluiten (</div>;).

  Maar om het compleet te maken moet ik ook maar vertellen over semantische HTML; Er zijn best wel veel html elementen (div, strong, a, b, acronym, abbr, q, span….enz.), Die zijn er niet voor niets, elk element heeft een bepaalde functie en zodat een element iets functioneels verteld over de inhoud. Bv., een kort quote zet je tussen "<q></q>" een lange quote zet je tussen <blockquote></blockquote>, paragraven zet je tussen <p></p>, iets dat je wil benadrukken zet je tussen <strong></strong>, een lijst zet je in een unordered list <ul></ul> een ordered list <ol></ol> of een definition list <dl></dl> afhankelijk van wat voor soort lijst het is, enz.
  Waarom zou je dit allemaal doen terwijl toch (bijna) niemand de code ziet, ik doe het vooral omdat ik de code zo makkelijker te lezen vindt. De algemene reden is zodat computers je code ook op een begrijpelijke manier kunnen lezen. Als je semantische code gebruikt weten die dat als je bepaalde dingen in een <ul></ul> zet dat het betekent dat dit een ongeorderde lijst is, je kan het ook tussen spans zetten met een vergelijkbaar effect alleen weet een computer dan niet dat het om een lijst gaat.

  Hier een niet al te lang artiekel dat het wel goed uitlegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.