Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Weglaten van http in url

Anoniem
iprodesign
8 antwoorden
 • Normaliter zijn we reeds jaar en dag gewend geweest dat we in een url zoals http://www.mijnsite.nl om de site te bekijken het gedeelte http:// weg kunnen laten. Is ook zo, want www.mijnsite.nl werkt ook. Daarmee vertel ik niets nieuws.

  Maar ik loop nu tegen iets aan dat ik nog niet eerder heb gezien. Het betreft een submap vakantie. En die map is niet openbaar, maar alleen bekend aan een beperkte groep mensen. De url is dan b.v.
  www.mijnsite.nl/vakantie.
  Dat ik dit niet eerder opmerkte zal komen, dat gewoonlijk submappen alleen geopend worden vanuit de homepagina.

  En dan nu het merkwaardige, op onze ene PC kunnen we die url gewoon gebruiken, maar op de andere moet het htttp//: er aan vooraf gaan.
  Let wel, dit is alleen nodig bij die submap vakantie en niet als we alleen maar in willen loggen op mijnsite.nl
  De submap bevat volgens de regelen van de kunst een bestand index.html.

  Mijn vraag dus, hoe komt dit, en hoe los ik dit eventueel op?
  Nogmaals, het probleem doet zich maar bij één van onze PC's voor.
 • Heb je op beide pc's gekeken of je een slash op het einde hebt laten staan of niet? Dit is namelijk een veel voorkomende fout bij het niet goed configureren van de apache server.

  Ik weet niet of je erbij kan komen, want dan zou ik graag willen weten wat je bij Alias hebt staan.
 • Het adres is alleen toegankelijk voor een kleine groep bekenden.
  Maar ik doe het echt wel goed met die slash, en zoals ik zei, op de andere PC treedt het verschijnsel niet op, dus trek ik de conclusie dat het moet liggen aan een instelling op de PC en hoef ik het niet te zoeken in aliassen ed.. Daar staat overigens niets.
 • Heb je dit op de pc waar je http ervoor moet zetten ook op andere browsers gecheckt? Dan komen we al een stuk verder als het op de ene browser wel zonder de http werkt en de ander niet.
 • Geen slechte tip, met Mozilla vertoont hij het verschijnsel niet. Verbaast me overigens niet, en ik zat dan ook, tot nu toe zonder succes, de oorzaak te zoeken in de instellingen van IE7. Heb wat dat betreft nog geen verschillen tussen de beide PC's ontdekt.
  Diverse dingen al geprobeerd, zoals tijdelijke internetbestanden en cookies opruimen.
 • Hmm heb je ook al geprobeert IE7 opnieuw te installeren? Het probleem moet wel in IE7 zitten nu.
 • Is een optie, maar daar wacht ik voorlopig toch even mee. Alles werkt voor het overige perfect, dus het moet iets simpels zijn is mijn idee.
  Voorlopig zoek ik nog even verder of wacht op nog een tip van iemand.
 • [quote:3bdd07e42e="mpie"]Hmm heb je ook al geprobeert IE7 opnieuw te installeren? Het probleem moet wel in IE7 zitten nu.[/quote:3bdd07e42e]Als dat iets te drastisch is kan je in IE 7, bij Internet Opties/Geavanceerd voor 'Geavanceerd instellingen herstellen' of 'Opnieuw instellen' kiezen. Ik heb ook al een paar keer rare dingen gehad met IE 7 en dat lostte het probleem meestal op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.