Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Probleem met centreren website m.b.v. DIV

snoepie
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb het volgende probleem.

  Ik heb een website gebouwd met CSS en XHTML, de breedte van de middelste DIV is een vaste breedte van 960px. Deze wil ik graag gecentreerd hebben op het beeldscherm, links en rechts zijn gewoon witvlakken.

  Op zich nog weinig problemen, tenminste met een resolutie van 1024 x 768., de site staat dan mooi gecentreerd.

  Maar als ik een resolutie neem van 800 x 600 dan wordt het beeld nog wel gecentreerd maar krijg ik geen horizontale scrollbalk met als gevolg dat ik links EN rechts een stuk van de site mist (waarschijnlijk links en rechts aan beide zijden 80px)

  Nu heb ik al wel bedacht dat er 3 oplossingen zijn:
  1. Site breedte terugbrengen tot 800 px, maar dat heeft natuurlijk niet mijn voorkeur.
  2. Alles in 1 cel zetten, deze cel op 100% zetten en centreren.
  3. Via een script erachter komen welke schermafmeting de gebruiker ingesteld heeft en dan bij een kleiner of gelijk aan 800px breed scherm een andere div laden waarin ik een vaste breedte links gebruik (bijv 50px) en daarna de middelste DIV van 960px, als het goed is krijg ik dan wel een horizontale scrollbalk. Bij groter dan 800px gewoon de gecentreerde DIV laden.

  Heeft iemand enig idee hoe zo'n script er ongeveer uit moet komen zien of zie ik nog een andere oplossing over het hoofd?

  Alvast bedankt,

  Arie
 • Ik ben wel benieuwd waarom je geen horizontale scrollbalk krijgt. Heb je een url naar de site/broncode?
 • Dat had idd wel handig geweest ………….. :lol:

  Hier de link : http://www.arhecotest.nl/test_auto/index_ct.html

  Ik heb de hele css er even ingekopieerd. Ik zag trouwens dat het niet helemaal waar was, ik heb wel een horizontale scroll balk maar deze is te kort …… ik mis n.l. links en rechts nog de nodige info bij een resolutie van 800 x 600.

  Enig idee waarom dat is?

  Groeten,

  Arie
 • Je gebruikt absolute positionering voor het centreren, dat zorgt voor het rare resultaat. Centeren doet men normaliter door 'margin: 0 auto', zoek 'css centering'.

  Oplossing 1 is de meestgebruikte. Oplossing 2 kan evt. ook. Oplossing 3 is een uiterst slechte oplossing, eentje die ze de vorige eeuw ook gebruikten. Niet iedereen werkt fullscreen en niet iedereen heeft javascript aan, maar met die oplossing ga je daar wel van uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.