Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

script

21 antwoorden
 • Steeds meer zie je voor http:// enz.......... een kleine afbeelding staan. Op deze webpagina zie ik dat ook. Ongetwijfeld een script. Weet iemand waar ik dat kan vinden. Zou het leuk vinden om te bebruiken. Werner
 • dat is een favicon: [url]http://nl.wikipedia.org/wiki/Favicon[/url]
 • Dank voor je reactie, Ik heb eerst een plaatje gemaakt, die ik noemde favicon.jpg Vervolgens heb ik dit geupload in mijn directory. In de webpagina plaatste ik in de head: <link rel="shortcut icon" href="http://uweigenwebsite.nl/favicon.ico" type="image/x-icon"> "uweigenwebsite.nl" verving ik door mijn eigen website. Toen verving ik "image" met "favicon.jpg". Dat werkte dus niet. Vervolgens in het ftp programma de exensie .jpg verandert in .ico Dat werkt ook niet. Kennelijk doe ik iets fout, maar ikweet niet wat. Kun je me een tip geven ? Als browser gebruik ik explorer.
 • je kan niet elk plaatje gebruiken als ico. Mijn tip: [url=http://www.goldshell.com/goldicon/main.htm]download goldicon[/url] en maak daarin je ico file. Kan niet missen. Andere tip: browsers zijn nogal eigenzinnig als het om favicons gaat. Je zou eens kunnen proberen om je favicon direct op te vragen (www.jouwsite.nl/favicon.ico) en te kijken of je hem dan wel ziet. Ook is je werkwijze mbt het stukje code niet juist. Gewoon zo laten staan: <link rel="shortcut icon" href="[b:807c0ead2c]http://uweigenwebsite.nl[/b:807c0ead2c]/favicon.ico" type="image/x-icon"> en alleen het dikgedrukte gedeelte aanpassen; je logo _moet_ favicon.ico heten t.
 • Als je een .png file maakt en deze herbenoemd naar .ico werkt het meestal wel. dus; favicon.png, herbenoemen naar favicon.ico en uploaden naar je rootdirectory Je roept hem vervolgens aan door: [code:1:9f4bf38a67]<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">[/code:1:9f4bf38a67]
 • Ik heb precies gedaan, zoals je schreef en het lukt niet. Toen heb ik het volgende gedaan: www.jouwsite.nl/favicon.ico Hij laat het niet zien........ wel het bekende kruisje, wat meestal een broken link aangeeft. Het gekke is, dat ik het van anderen heel goed zie. Hoe kan dat nu weer ?
 • Gebruik je ook identieke hoofd- en kleine letters zowel voor de bestandsnaam als voor de aanroep ? Zeker bij een linux-server is dit van belang.
 • Ik kan me voorstellen, dat je daaraan denkt. Dat deed ik ook......... Maar alles lijkt in orde, maar is het niet.
 • url?
 • de url is goed. Maar ik heb wel het volgende ontdekt. Als ik het .ico bestand probeer te openen met explorer, krijg ik weer het kruisje te zien in een lege pagina. Het .ico bestand kan ik wel zien met bijvoorbeeld "paint". Ik denk, dat een instelling op mijn pc een en ander tegenwerkt. Maar waar zou ik dat kunnen vinden ?
 • De term: "url?" Wil zeggen: "plaats even een url zodat we mee kunnen kijken" IE lust geen ico'tjes nee, probeer het eens in Firefox dan weet je in elk geval of het werkt, kun je daarna aan IE gaan werken (als dat kan tenminste :? )
 • [quote:df15513ca8="werner gerth"]de url is goed. [/quote:df15513ca8] *snik.....
 • Hier komt de url. http://www.ottopfeiffer.info/favicon.ico Het .ico bestand zie ik niet verschijnen. http://www.ottopfeiffer.info/favicon.htm In dezelfde directory staat bovenstaand bestand, maar de favicon is weer niet te zien. "snik ..... Ik wilde even een voorbeeld zien wat ik schreef klik op eerste link en zie ik de favicon wel............ Maar bij de onderste link veranderde niets.
 • Het lijkt simpel, maar mij lukte het ook niet. Ik steek hier ook wat van op.
 • Werkt prima! je probleem zit 'm dus in IE, die ziet liever zijn eigen plaatje in de titelbalk 8) Ik weet niet of er een work-around voor is, zover strekt mijn kennis van favicons niet
 • Ook hier werkt het prima onder Firefox! :D Ik meen me te herinneren dat IE pas favicons laat zien als je de pagina hebt gebookmarkt, anders niet. Geen idee of dat met IE7 nog steeds het geval is. - Bas
 • Bas, dat zou niet meer mogen gelden. Overigens is heel het favicon een vage 'standaard', altijd al geweest, dan werkt het wel, dan weer niet. Alle browsers ondersteunen het al jaren, maar werken is een tweede [geldt ook voor alle browsers]. Voor mijn geld hoeft men het iig niet te doen, want ik weet wat ik waar heb gebookmarked, maar voor sommige mensen is het wellicht handig die alle bookmarks in 1 grote 'dir' hebben staan.
 • Net even gechecked: De meest recente IE pakt 'm inderdaad wel, zonder bookmark. Inderdaad een beetje vage bedoeling die favicons.
 • werkt prima. En toen ik schreef: [quote:c243e58578="teacher"]Andere tip: browsers zijn nogal eigenzinnig als het om favicons gaat.[/quote:c243e58578] Bedoelde ik eigenlijk dat IE zuigt ;)
 • Ik heb het uitgeprobeerd in andere browsers. Firefox en netscape, daar zie ik de favicon wel. Bij IE nog steeds niet terwijl ik de site aan mijn bookmarks heb toegevoegd. Vreemd blijft, dat ik van alle andere sites de favicon wel kan zien.......

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.