Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoogte input veld van formulier

9 antwoorden
  • Hoe kun je de hoogte van het veld INPUT (type="text") van een formulier (FORM) wijzigen en dan ook de lettergrootte.
  • Daar gebruik je in formulieren textarea voor. <textarea cols="50" rows="10" name="blabla"></textarea> Font kun je aanpassen met css.
  • Deze oplossing had ik al eens gezien, maar ik weet niet precies waar ik die plaatsen moet. Verder krijg je met <TEXTAREA> aan de rechterkant van het veld grijze pijltjes en balk voor de Scrollbalk (als er teveel tekst is). Ik gebruik dit invoerveld INPUT om de tekst van een lichtkrant (een Java Script) erin te zetten, de scrollbalk rechts is dan niet mooi, of kan ik als attribuut noscroll ergens meegeven?
  • Ik denk dat dat ook wel met css te regelen is.
  • Ik zie niet in waarom dit in een input zou moeten. Overigens zijn bewegende dingetjes leuk voor de maker, maar vervelend voor de bezoeker. Met name bewegende tekst is zwaar vermoeiend om te lezen, want het gaat nooit op de leessnelheid van de lezer. Zou het afraden.
  • [quote:d4deea5650="boelieboelie"]Ik zie niet in waarom dit in een input zou moeten. Overigens zijn bewegende dingetjes leuk voor de maker, maar vervelend voor de bezoeker. Met name bewegende tekst is zwaar vermoeiend om te lezen, want het gaat nooit op de leessnelheid van de lezer. Zou het afraden.[/quote:d4deea5650] Hoewel ik het absoluut met je eens ben is dat geen antwoord op de vraag. Je hebt het over een input veld, dus (in tegenstelling tot textarea) beperkt tot één regel. Ik zou de hoogte aanpassen mbv CSS. Je maakt dan een class aan met daarin b.v. height:50px; Je kunt het ook iets flexibeler doen met een padding: padding-top: 25px; padding-bottom: 25px; Op die manier is de hoogte afhankelijk van het gebruikte font. (in dit geval altijd 25 pixels hoger en lager). Dat font kun je overigens in dezelfde CSS class declareren. Voor de rest: zie commentaar van boelieboelie
  • Een kleine aanvulling: je kan de hoogte van het invoerveld een meervoud van de hoogte van de tekst laten zijn met [i:32600d1770]em[/i:32600d1770] (en [i:32600d1770]ex[/i:32600d1770]). - Bas
  • Trouwens zie je die scrollbalk alleen met IE (en opera), en niet met Firefox... Ik weet niet in hoe verre dit van belang is... wilde het ff zeggen :wink:
  • Waarom ik het <INPUT> veld gebruik: ik heb een Java Script gekregen waar op die manier de lichtkrant werd gemaakt, maar er zijn natuurlijk ook andere methoden. Ik heb bij de tag <INPUT> het style element gebruikt met de gewenste hoogte, breedte en lettertype, b.v. <INPUT style="height:34 ; width:900 ; font-size:18"> en dan krijg ik het gewenste effect. Bedankt voor de oplossing.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.