Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

leren bouwen

None
16 antwoorden
 • Ik weet helemaal niets van websites bouwen maarwil het nu gaan leren. Waar kan ik het best mee beginnen?
 • Om een antwoordt te geven op de TS; Waar begin je met het leren van webdesign? Tja, ik neem aan dat je bedoeld dat je wilt leren om websites te bouwen. Eigenlijk heb je twee taken bij het maken van een website, een designer en een ontwikkelaar. De meeste mensen die zelf een website maken vervullen beiden taken. En dan nog is je vraag niet helemaal duidelijk genoeg, wil je leren HTML/CSS te schrijven (wat je nodig hebt voor het maken van een website) of wil je een WYSIWYG programma leren beheersen?

  Laat ik ervanuit gaan dat je HTML/CSS wilt leren schrijven, dan is er heel veel informatie op internet te vinden. Deze site kan een goed begin vormen, en deze kan je wel gebruiken als een soort naslagwerk (duidelijk [b:ea5d37563c]niet[/b:ea5d37563c] als handleiding voor webdesign). Als je liever ook iets op papier wilt hebben dan kan je overwegen een boek te kopen, welk zal je me niet moeten vragen, alles wat ik weet van HTML/CSS heb ik op internet gevonden.

  Dus misschien kan je je vraag wat verduidelijken.
 • Bedankt voor je eerste toelichting.
  Ik ga voor HTML/CSS. In het begin zal ik met een wysiwygprogramma waarschijnlijker sneller resultaten boeken.Maar mijn doel is om uiteindelijker veel dieper in de materie te gaan.Laat ik dan maar met de kern beginnen. Ik zal in ieder geval een goed boek daarvoor zoeken.
  Het hoeft voor mij niet eenvoudig te zijn. Ik vreet me er wel in.
  Welke software kan ikhet best nemen?

  Patrick
 • Als je html/css wilt leren, zou ik helemaal niet aan wysiwig beginnen.
 • Ik gebruik nu meestal Notepad++ (tenzij ik lui ben en dreamweaver gebruik ;)), dat is een gratis programma en er zijn handige plugins voor te krijgen.
  Op zich lijkt/is html en css niet zo ingewikkeld, en vooral met een editer met alleen maar code heb je een stijle leercurve en als je het een beetje onder de knie krijgt is het ook gewoon heel leuk. Wel zal je tegen wat frustraties aanlopen (IE6 ed). Ik zou je willen aanraden om je sites eerst te maken voor Firefox, daar is ook een bijna onmisbare toolbar voor te krijgen, en het is makkelijker om je site aan te passen voor al de IE weirdigheden dan andersom.
 • [quote:f1356b1bce="gerben"]Als je html/css wilt leren, zou ik niet helemaal aan wysiwig beginnen.[/quote:f1356b1bce]
  niet helemaal of helemaal niet?

  Ik zou daarentegen wel aan een WYSIWYG beginnen.
  Je kan dan direct zien wat je maakt en om het allemaal te begrijpen kan je in de code kijken en het zodoende te leren.

  maar dat is mijn mening
 • Dat is niet de methode om code te leren, vooral omdat de meeste WYSIWYG programma's slechte/lelijke/incorrecte code produceren. Een betere methode is om de code van websites die je er mooi uit vindt zien te bekijken en daar van te leren. Wel moet je in je achtehoofd houden dat er nog heel veel websites online staan die de regels voor correcte HTML niet volgen, of gewoon code gebruiken die eigenlijk al 5 jaar "not done" is.

  PS: Om wat meer met de tijd mee te gaan kan je ook beter gelijk Xhtml aanleren, kleine verschillen
 • [quote:ec8d6fda8f="seminifeer"]Ik weet helemaal niets van websites bouwen maarwil het nu gaan leren. Waar kan ik het best mee beginnen?[/quote:ec8d6fda8f]
  Software: Notepad++ of ConText of Textpad.
  En hier zou je kunnen beginnen
 • Een handige editor is UltraEdit. Hij kost iets, maar ik kan er erg goed mee uit de voeten.
 • [quote:df5b5087f0="Gooly"]En hier zou je kunnen beginnen[/quote:df5b5087f0]Uhm, als ik alleen al even naar de uitleg op de eerste les pagina ga kijken van die link van jouw dan gaan mijn haren daar al van overeind staan.
  [quote:df5b5087f0]Nu alvast een zestal belangrijke attributen die in de BODY tag horen:

  background: Hiermee kun je een plaatje gebruiken als achtergrond van je pagina.
  bgcolor: Belangrijk attribuut, om de achtergrondkleur van je pagina te wijzigen.
  text: Met dit attribuut kun je de standaard tekstkleur op je pagina instellen.
  link: Hiermee kun je de kleur van de links op je pagina instellen.
  alink: Bepaalt de kleur van de actieve links. De links zijn actief als je er op klikt.
  vlink: Attribuut waarmee je de kleur van de geklikte links aangeeft. Als een bezoeker terugkeert op je pagina, dan zijn de links waarop hij al geklikt heeft in deze kleur weergegeven. [/quote:df5b5087f0] :o
  Dit was misschien heel modern in 1999 maar tegenwordig kan je met dit soort code niet aankomen! Ik heb al een link geplaatst naar een site die je verteld hoe het wel moet.
 • Dit is ook een heel aardige text editor: http://www.crimsoneditor.com/
  Nog eentje die wat meer gericht is op html: http://www.webwriter.dk/english/index.htm
 • http://handleidinghtml.nl/
  is ook een handige site ;)
 • Nee, leer dus [b:a6206e7e94]niet[/b:a6206e7e94] op basis van handleidinghtml.nl . Er zijn in de loop der tijd gigantisch veel tutorials online gekomen, maar helaas zijn de verouderde er niet afgehaald, met als resultaat dat er heden ten dage nog steeds talloze mensen hun tijd verspillen aan dingen leren die je niet meer hoeft te weten.

  Wanneer een bron het niet heeft over doctypes of juist wel uitlegt hoe je frames moet gebruiken, dan weet je zeker dat je die bron niet moet gebruiken.
  Er is dus veel verouderde info online te vinden, maar er is gelukkig ook steeds meer juiste info te vinden. Helaas wel erg verspreid en niet per se geschikt voor beginners. Je kunt dus alle info online vinden, maar gestructureerd werken gaat denk ik toch beter uit een boek.

  In principe heb je geen speciale software nodig; Kladblok, een moderne browser (Opera, Firefox, Safari) en een validator is eigenlijk genoeg. Voor het leren kun je beter zelf leren HTML en CSS te schrijven, dan leer je de elementen sneller kennen.

  Voor HTML heb je trouwens in veruit de meeste gevallen slechts de elementen html, body, head, div, h1, h2 (etc.), p, a, img, ul, li, en een doctype nodig.

  Zie verder ook het topic CSS, HTML en starten met een website.
 • Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie van WYSISWYG editor en pure code.

  Met de laatste versie van Expression Web (opvolger van Frontpage) weing mis vind ik persoonlijk, was het vroeger zo dat er veel overbodige code in zat, valt dat tegenwoordig erg mee, zou geen letter van de code kunnen vinden die je niet nodig hebt. Werkt nu netjes volgens de "officiele" standaarden.
 • Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten maar met het maken van een site in een WYSIWYG editor leer je weinig, vooral hoe dat programma werkt. En frontpage is nou niet echt een lichtend baken van goede/correcte code. [/color:2b13fed10d]

  [quote:2b13fed10d]Ik weet helemaal niets van websites bouwen maar wil het nu gaan leren.

  Ik ga voor HTML/CSS.[/color:2b13fed10d][/quote:2b13fed10d]Dit was wat je wil en je vraagt onze mening erover, maar blijkbaar heb je al besloten om te "leren" website maken van een WYSIWYG programma. Dus, wil de mening van mensen die wel [i:2b13fed10d]iets[/i:2b13fed10d] weten van webdesign of ben je op zoek naar bevestiging?

  Je kan prima een website maken met behulp van een programma, maar je kan er niet mee leren om een "webdesinger" te worden. 'So make your mind up'.[/color:2b13fed10d]

  [i:2b13fed10d]Edit: oeps, ik haalde de TS en Phaldmmor door elkaar… :oops: (het was al laat….)[/i:2b13fed10d]
 • @seminifeer
  Ik zou zeker de link van @boelieboelie bekijken.
  Daar staan een aantal goede boeken in.
  Nog een aardig boekje is deze

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.