Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

een plaatje in het midden zetten van het forum

None
6 antwoorden
  • hallo,

    ik en een paar vrienden van mij hebben een forum opgericht. Nou doe ik de graphics en dan die ook coderen.

    Mijn vraag is aan jullie ( het is misschien een hele domme vraag).

    Hoe kan ik de header in de center doen met .css,,

    hier de van de header:
    [code:1:2e4a5cd7d6]}

    #logodesc {
    margin-bottom: 5px;
    background: #FFFFFF;
    border-bottom: 1px solid #FFFFF;
    }[/code:1:2e4a5cd7d6]

    en de site:

    http://www.jedoetmaar.nl

    Groetjes

    Paul
  • Even kijken, zo te zien is het een phpBB 3.0.0 forum met een op subsilver2 gebaseerde stijl, toch?
    Even de templates erbij pakken…

    In forumroot/styles/subsilver2/template/overall_header.html staat al:
    [code:1:4f8a4b4e2a] <div id="logodesc">
    <table width="100%" cellspacing="0">
    <tr>
    <td><a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a></td>
    <td width="100%" align="center"><h1>{SITENAME}</h1><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}</span></td>
    </tr>
    </table>
    </div>[/code:1:4f8a4b4e2a]
    Als je die align="center" nu eens verplaatst naar de table-tag, moet het volgens mij al opgelost zijn.

    -edit-
    Ik krijg bij een 1024 brede resolutie net een horizontale scrollbalk. Ik denk dat je even in je logo of wrapheader moet kijken naar marges of borders.
  • [quote:f9a15f9420="Ger"]Als je die align="center" nu eens verplaatst naar de table-tag, moet het volgens mij al opgelost zijn.[/quote:f9a15f9420]Alleen gebruik je dan natuurlijk niet al te mooie code, beter (en gewoon de bedoeling) is het om het in de CSS op te lossen.
  • Ligt eraan waarvoor het is. Je zou dan weer een aparte class moeten toevoegen voor iets wat je maar één keer gebruikt op de gehele site. Dan is het meer werk om een aparte class te maken dan om het gewoon als HTML op te nemen. Codepuristen zijn dat waarschijnlijk niet met me eens, maar daar heb ik even "ontlasting" aan, het is de keuze van de designer en van niemand anders.
    Bovendien is de template code van die subsilver2 stijlen ook al überbrak. Kijk maar eens goed:
    [code:1:9adb0953ef]
    <div>
    <table>
    <tr>
    3 items
    </tr>
    </table>
    </div>
    [/code:1:9adb0953ef]En zo gaat dat continu door. Ik ken mensen die bij het zien van zoiets direct naar de fles zouden grijpen. :?

    Maar goed, er is al een aparte div ook voor dat dingetje, en die wil je ook centreren. En aangezien je toch al geen tekst in de logodesc hebt staan, is de netste manier het zo oplossen:

    [code:1:9adb0953ef]
    #########
    #OPEN
    #########

    styles/…/theme/stylesheet.css

    ########
    #FIND
    #########

    #logodesc {
    margin-bottom: 5px;

    ########
    #AFTER, ADD
    #########

    text-align: center;

    ########
    #OPEN
    #########

    styles/…/template/overall_header.html

    ########
    #FIND
    #########

    <div id="logodesc">
    <table width="100%" cellspacing="0">
    <tr>
    <td><a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a></td>
    <td width="100%" align="center"><h1>{SITENAME}</h1><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}</span></td>
    </tr>
    </table>
    </div>

    ########
    #REPLACE WITH
    #########

    <div id="logodesc">
    <a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a>
    </div>

    ########
    #SAVE/UPLOAD ALL FILES
    #########
    [/code:1:9adb0953ef]
    En niet vergeten je template te refreshen in je beheerderspaneel.

    Trouwens wel even onder voorbehoud, ik heb dit niet getest, puur even uit het hoofd. Het zou nodig kunnen zijn dat
  • [quote:6100666759="Ger"]Ligt eraan waarvoor het is. Je zou dan weer een aparte class moeten toevoegen voor iets wat je maar één keer gebruikt op de gehele site. Dan is het meer werk om een aparte class te maken dan om het gewoon als HTML op te nemen. [/quote:6100666759]Daar hoef je niet een nieuwe class voor aan te maken, er is al een id die je kan gebruiken, gebruik #logodesc td als selecter. en dan kan je de lege cel erna weghalen:[code:1:6100666759]<td width="100%" align="center"><h1></h1><span class="gen"></span></td>[/code:1:6100666759](regel 96 van de uitgespugde html).
  • Mja, die haal ik dus ook al weg, zie lange codelap hierboven. Je kan die invullen via het beheerderspaneel (sitename en sitedescription). Maar die gebruikt 90% van de forums niet, en jedoetmaar.nl ook niet.

    Bijkomend voordeel overigens van het weghalen: je kunt dan zonder verstoring van je opmaak wel de sitename ingeven, waardoor de title-tag ook gevuld wordt:
    [code:1:cf74f80d3b]<title>{SITENAME} &bull; <!– IF S_IN_MCP –>{L_MCP} &bull; <!– ELSEIF S_IN_UCP –>{L_UCP} &bull; <!– ENDIF –>{PAGE_TITLE}</title>[/code:1:cf74f80d3b]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.