Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] JeBeDe.nl

None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb na een tijd weer een nieuwe layout gemaakt. Te bewonderen op http://www.jebede.nl. Wat vinden jullie ervan?

  En dan als laatste nog een vraag, vinden jullie dat de kleur roze moet kunnen voor een webdesignbedrijf? Of is het roze dat ik nu heb gewoon te fel? Dit hoor ik namelijk van anderen, maar het felle kan ik niet zo goed zien op mijn laptop die 2x zo donker beeld geeft :-P.
 • Ziet er op het eerste gezicht mooi uit, dat fuchsia roze vind ik niet erg storend. Enige wat me meteen opviel is dat ik wilde kunnen klikken op die drie kopjes binnen die fuchsia kop; "webdesign", "hosting" en "cms". Zou ook wel mooi werken als de inhoud van die kop content afhankelijk is.

  En je gebruikt hier en daar wat onhandige code, ouderwetse tags (align="center", border="0" ed) en inline CSS.

  [i:d3f44312e1]En als toegift: je logo een header 1 maken (met de naam erin) met als achtergrond je logo en dan "text-indent: -999em;" in je CSS. En als je dan nog echt wilt kan je het ook nog wel een anchor in zetten maar is niet echt nodig je hebt al een "home" knop (wel display:block; anders kan je er geen afmetingen aan geven). Dit is handig om semantische redenen.[/i:d3f44312e1]
 • Het roze is zeker niet storend… ik vind het eerlijk gezegd een hele mooie, rustige en overzichtelijke site!
  petje af!

  textueel zou ik het persoonlijk wat anders aanpakken.
  leeftijd bijvoorbeeld niet vermelden.
  en je hebt het de hele tijd over wij maar je bent in je 1tje…

  maar dat is puur persoonlijk
 • [quote:d6c75ca606]…omdat wij scholier zijn en dit doen als hobby/bijbaan…[/quote:d6c75ca606]Pluralis majestatis… :P
 • [quote:b3e813e856="Drewster"]Ziet er op het eerste gezicht mooi uit, dat fuchsia roze vind ik niet erg storend. Enige wat me meteen opviel is dat ik wilde kunnen klikken op die drie kopjes binnen die fuchsia kop; "webdesign", "hosting" en "cms". Zou ook wel mooi werken als de inhoud van die kop content afhankelijk is.

  En je gebruikt hier en daar wat onhandige code, ouderwetse tags (align="center", border="0" ed) en inline CSS.

  [i:b3e813e856]En als toegift: je logo een header 1 maken (met de naam erin) met als achtergrond je logo en dan "text-indent: -999em;" in je CSS. En als je dan nog echt wilt kan je het ook nog wel een anchor in zetten maar is niet echt nodig je hebt al een "home" knop (wel display:block; anders kan je er geen afmetingen aan geven). Dit is handig om semantische redenen.[/i:b3e813e856][/quote:b3e813e856]

  Bedankt voor de reacties!

  Met die kopjes heb je een heel sterk punt. Dat ga ik zeker aanpassen!

  (border="0" ed) en inline CSS probeer ik te vermijden, maar mn cms genereert soms inline css dingen.

  en hoe moet ik een div centreren? door deze eigenschap in mn css code toe te voegen: margin: 0 auto; ? of zijn er andere manieren mogelijk?

  Alleen het nut van logo en header 1 maken snap ik niet helemaal?

  [quote:b3e813e856]textueel zou ik het persoonlijk wat anders aanpakken.
  leeftijd bijvoorbeeld niet vermelden.
  en je hebt het de hele tijd over wij maar je bent in je 1tje… [/quote:b3e813e856]

  dit doe ik eigenlijk omdat er misschien nog meer mensen bij komen, maar je hebt wel een punt.
 • Ik heb de site nu ook op andere beeldschermen bekeken, maar nu blijkt dat het bord best veel is. Daarom heb ik het geprobeerd te corrigeren. http://www.jebede.nl. Is dit mooier? Of kan ik beter het oude bord bewaren: http://www.jebede.nl/images/bord2.gif?
 • [quote:47afecdb33="jellybellie"]Ik heb de site nu ook op andere beeldschermen bekeken, maar nu blijkt dat het bord best veel is. Daarom heb ik het geprobeerd te corrigeren. http://www.jebede.nl. Is dit mooier? Of kan ik beter het oude bord bewaren: http://www.jebede.nl/images/bord2.gif?[/quote:47afecdb33]Het is zo misschien wel iets subtieler ja. Trouwens de plaatjes naast de headings kloppen nu niet zo goed meer, misschien kan je die better gif makken en dan via matte aan de achtergrond koppelen.

  En over die heading, dat zou vooral om semantische redenen zijn (niet dat dat onbelangrijk is), zo geef je aan dat de term "jebede.nl" belangrijk is in je pagina.
 • Nogmaals bedankt voor de reacties.

  Ik heb inmiddels de kopjes: Webdesign, Hosting en CMS klikbaar gemaakt.

  Zijn er andere op/aanmerkingen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.