Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Doctype Strict, target invalid

13 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Ik heb een site gemaakt, doctype strict, ergens staat een link naar een andere website met een target="_blank" erin. Als ik ga valideren krijg ik "This page is not Valid HTML 4.01 Strict!" en dit komt door die target, "there is no attribute "TARGET"." Weet iemand hoe ik op een andere manier een een pagina in een nieuw window kan openen? Die wel valideerd? Alvast bedankt
 • Dat moet je met [url=http://www.456bereastreet.com/archive/200605/using_javascript_instead_of_target_to_open_new_windows/]javascript oplossen[/url] als je dat wilt doen, ook al zijn de meeste web developers om 1 of andere reden van mening dat je een link eigenlijk nooit in een nieuw venster moet openen. Ik vindt dat zolang je aangeeft dat je in een nieuw venster opend het prima is, ik begrijp daarom ook niet waarom ze de target eruit gehaald hebben...
 • Ik zie het probleem van target ook niet zo maar goed dat is dus nou eenmaal zo. Bedankt voor je link, ik ga eens kijken met javascript, hoewel ik daar eigenlijk ook geen voorstander van ben. Snap niet waarom target zo slecht is. Iemand die dat uit kan leggen?
 • Ik denk dat het meer is dat je dit soort dingen niet met html [i:b2ac1b2d98]hoort[/i:b2ac1b2d98] te regelen, zelfde als de scheiding van structuur en presentatie met HTML en CSS. HTML is voor het structureren van de inhoud van de pagina en niet interactieve toepassingen.
 • [url=http://webrichtlijnen.overheid.nl/handleiding/ontwikkeling/productie/links-navigatie/nieuwe-vensters/]Webrichtlijnen: links en nieuwe vensters[/url] Samenvattend de argumenten tegen target="_blank": [list:7c2920f51b][*:7c2920f51b]Bezoekers hebben niet zelf de keus of ze het in een nieuw venster willen openen [*:7c2920f51b]De back-button werkt niet meer [*:7c2920f51b]Onhandig voor sommige handicaps (en wellicht voor pda's/mobieltjes)[/list:u:7c2920f51b]In principe open je alleen nieuwe vensters voor pdf's oid.
 • Hee Boelieboelie, deze begrijp ik even niet: [quote:feec9b13ac]Bezoekers hebben niet zelf de keus of ze het in een nieuw venster willen openen [/quote:feec9b13ac] Als ik geen target="_blank" of iets anders gebruik hoe kan iemand dan het toch in een nieuw venster openen? En mijn ervaring is dat als iemand een link naar een andere site in hetzelfde venster opend en men deze wilt afsluiten men het kruisje rechts boven gebruikt en de browser wordt afgesloten ipv dat ze de terug toets gebruiken. Drewster, dat je dat niet met html hoort te regelen dat kan ik me enigsinds voorstellen maar om het dan via javascript te moeten doen vind ik vreemd. [/i]
 • [quote:5c59d17beb="Moos"]Als ik geen target="_blank" of iets anders gebruik hoe kan iemand dan het toch in een nieuw venster openen?[/quote:5c59d17beb] Ze bedoelen dat als je target="_blank" gebruikt in een link, de link in een nieuw venster wordt geopend zonder dat de 'gebruiker' er iets over te zeggen heeft. Hij/zij kan er niet voor kiezen om de link alsnog in hetzelfde venster te openen. Als je niet target="_blank" gebruikt wordt de link automatisch in hetzelfde venster geopend tenzij de 'gebruiker' ervoor [i:5c59d17beb]kiest[/i:5c59d17beb] om het in een nieuw venster te openen. Daarnaast worden door de moderne browsers de links niet in een nieuw [i:5c59d17beb]venster[/i:5c59d17beb] geopend maar in een nieuwe [i:5c59d17beb]tab[/i:5c59d17beb]. Wat ook niet onbelangrijk is.
 • Het is een kwestie van smaak denk ik. De ouderwetse instelling is dat interne links in het eigen venster/tab openen en externe links in een nieuw. Op die manier houd je de bezoekers op de eigen site, zo is de gedachte. De meningen zijn hierover echter sterk verdeeld. Sommige bezoekers vinden dat inderdaad prettig, anderen willen juist die link volgen en hoeven niet meer terug naar de eigen bronsite. Ze moeten dan eerst de link volgen, dan terug naar het vorige venster/tab en die afsluiten. Da's niet handig. het voordeel van geen target meegeven is dat je de keuze geheel bij de gebruiker legt. Even ctrl (tab) of shift (venster) indrukken voordat je klikt en je bent er ook. Noot terzijde: Google-ads openen [i:fc0d2bea67]altijd[/i:fc0d2bea67] in het eigen venster. Het staat zelfs in de voorwaarden dat je er op geen enkele manier voor mag zorgen dat het toch in een nieuw venster opent.
 • [quote:0cff9e1246="boelieboelie"][.In principe open je alleen nieuwe vensters voor pdf's oid.[/quote:0cff9e1246] En voor links naar externe websites.
 • [quote:ec251cf128="Prin0096"][quote:ec251cf128="boelieboelie"][.In principe open je alleen nieuwe vensters voor pdf's oid.[/quote:ec251cf128] En voor links naar externe websites.[/quote:ec251cf128][i:ec251cf128]Nee[/i:ec251cf128], daar gaat dit hele topic nou juist over, dat je dat juist [i:ec251cf128]niet[/i:ec251cf128] zou moeten doen.
 • Ah nou wordt het wat duidelijker, bedankt Ger. [quote:88c2f94636]Even ctrl (tab) of shift (venster) indrukken voordat je klikt[/quote:88c2f94636] Nou ben ik toch al een tijdje bezig met websites maar dit wist ik niet :oops: Dus heb je die target="_blank" niet nodig omdat je het dus zelf kan bepalen. Soms is het zo eenvoudig..... Maar ik denk dat heel veel doorsnee computer gebruikers dit dus niet weten en dan gewoon klikken op een externe site, welke geopend wordt in hetzelfde venster, men weg wil uit deze site en vervolgens op het rode kruis klikt rechts boven. En dan is de browser verdwenen. Daarvoor vind ik persoonlijk die target="_blank' wel zo makkelijk, maar ja mag niet van strict.
 • Ik zelf, open zo goed als alle links in een nieuw tab, ongeacht of de site nou vindt dat ik het moet doen of niet. In Ff gaat dat heel makkelijk met mouse gestures en het is er gewoon ingeslopen omdat ik dan weet wat ik krijg, en niet afhankelijk ben van wat de ontwikkelaar nodig vond.
 • Wat ik bij sommige commentaren merk, is dat men het idee heeft dat er heel veel mensen zijn die zo'n nieuw scherm handig vinden. Dat kan ook best heel goed waar zijn, maar er zijn net zo goed ook heel veel mensen zo'n nieuw scherm [i:6a9e6f7a37]helemaal niet[/i:6a9e6f7a37] handig vinden. Dus: open je niet een nieuw scherm, dan vinden sommigen die het gewend zijn het niet handig; open je wel een nieuw scherm, vinden andere mensen het weer niet handig. Welk percentage het grootst is, is niet relevant, tenzij de ene groep verwaarloosbaar klein is. Maar dat is niet zo. De specs schrijven voor dat het niet kan en usabilityexperts vinden dat het niet hoort, maar wil je desalniettemin toch zo'n nieuw scherm, dan is het wellicht een idee om een tweede link te plaatsen die wel in een nieuw scherm opent (gebruikmakend van javascript).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.