Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

auto-bottom-margin firefox? - SOLVED

justusromijn
10 antwoorden
 • Hallo allemaal!

  Ik werk momenteel aan een wordpress template, en loop tegen een vreemd dingetje aan van firefox. Ik gebruik allerlei divjes voor mijn lay-out.

  http://www.invisios.com/wordpress_justus

  De header div krijgt bij IE geen margin (dat klopt) maar firefox besluit onder de header zo'n 15 pixels ruimte te scheppen. Het gekke is, als ik een border toevoeg aan mijn div (dat doe ik altijd om te checken wat er precies gebeurd) dan verdwijnt die auto margin van firefox, maarja ik wil geen border natuurlijk! :(

  Wat is er nu aan de hand, herkent iemand dit?

  Ik ben bekend met problemen zoals het box model, dat is het in dit geval niet.
 • Bedoel je de ruimte boven de header "Hello World"? In dat geval zou je kunnen proberen om de top-margin van headers te veranderen.

  - Bas
 • Van de head[i:504b15e39f]ing[/i:504b15e39f] :wink:
 • Scusi! :P

  - Bas
 • Ik heb al de global margin en padding op 0 gezet met *{ margin: 0; padding: 0;} om alle automatische margins/paddings van alle browsers te "resetten", dat werkt altijd goed. Dus het is geen margin padding van die h1 ofzo…het heeft echt met die header te maken. ik heb wel vaker problemen met divs in divs, dan pakt firefox het soms ook niet goed. zoiets misschien?
 • In de #header zitten floats. Die clear je niet, waardoor de container niet goed meerekt. Probeer bijv. eens een overflow:hidden op de #header?
 • overflow: hidden op de header werkt! maar ik begrijp nog niet zo goed wat nu het probleem was. Maar dit lijkt in alle browsers hetzelfde effect te geven, dus das mooi! Bedankt, toppie!
 • [quote:e178bce770="justusromijn"]…maar ik begrijp nog niet zo goed wat nu het probleem was. …[/quote:e178bce770]Als je in een div die je niet float, divs plaatst die je wel float dan rekt die buitenste div niet mee met de gefloate divs. Dat is nou eenmaal een eigenschap van float, je tilt een element dat je float gedeeltelijk uit de natuurlijke flow van de pagina. (linkje)
 • Hmm ik snap wat je bedoelt, maar ik vind het een raar gedrag van die floats. Ze komen in principe qua ruimte niet over de rand van de containerdiv (de headerdiv dus) maar toch onstaat er extra ruimte omdat ze geen deel uitmaken van de natuurlijk flow. Echter als ik die containerdiv een rand geef dan blijft de float wel netjes in zn eigen div. Volgens mij is dat gedeelte van css nogal buggy…Maar bedankt voor de tip, ik geloof dat ik het principe nu wel goed begrijp!
 • [quote:568b76ce85="justusromijn"]Volgens mij is dat gedeelte van css nogal buggy…[/quote:568b76ce85]Ach, het is inderdaad allemaal niet perfect, maar naarmate je het meer gebruikt krijg je er meer gevoel en inzicht bij, dan merk je pas echt hoe krachtig CSS is. En ik voorzie mooie tijden, Firefox 3 beta 5 komt deze maand nog (hopelijk) en een final snel erna. Ook de nieuwe Opera komt weer eens uit (toch?) en beide browsers presteren perfect in Acid2 en best goed in Acid3. Ik hoop op een extra patch van IE7 met de nieuwe Service Pack voor XP en in een later stadium wellicht ook Vista. En natuurlijk IE8, al laat die nog minstens 2 jaar op zich wachten, qua CSS-ondersteuning zal het een grote verbetering zijn!

  [i:568b76ce85]* Bas herinnert zich nog de tijd van ontwerpen voor Netscape Navigator (of eigenlijk Communicator) 4.7 en IE4. Lache man, geneste tabellen zover je kon zien alleen om een 1px border te krijgen of een opgedeelde afbeelding goed uit te lijnen. Dan nog natuurlijk de spacer.gif's, mooie flash-knoppen, Java-applets voor de meest triviale dingen en alle links openden in een nieuw venster. Zelfs Nedstat was nog een goed bedrijf en mensen gebruikten nog het goede oude Altavista. Vroegah was toch alles beter… *[/i:568b76ce85]
  :P

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.