Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] mening gevraagd: Is dit slim?

Gooly
2 antwoorden
 • "I have a cunning plan" zou Bladrick zeggen .
  In mijn verder met CSS geregelde website, wil ik de website titel met een <h1> opnemen in de header en die vervolgens in de stylesheet van een display: none; voorzien.

  Wat volgens mij het voordeel zou kunnen zijn: Beter aansluitend op de Google indexering, want de pagina titel is in de code in een header1 te vinden (De naam staat verder alleen in de achtergrond afbeelding van de header die als logo dienst doet en die leest google niet)

  Wat volgens mij het nadeel zou kunnen zijn:
  Dat er nog browsers zijn die display: none; niet goed ondersteunen en dus vervolgens de pagina title met koeieletters over mijn zorgvuldig gemaakte logo heen zetten. Ik meen me te herinneren dat er lang geleden browser versies waren die dat niet ondersteunden.
 • Elke doorsnee browser snapt display:none, maar voor 'alternatieve' browsers werkt het soms wel, soms niet (d.w.z. wordt dan beschouwd als 'niet bestaand'). Vandaar dat men bijv. negatieve text-indent gebruikt, of absoluut positioneert buiten de viewport.

  Een h1 kun je beter reserveren voor de titel van de pagina, ben ik uiteindelijk achter gekomen na wat leeswerk en wat discussies. Elke pagina heeft een titel en die titel geef je weer in de <title> en de h1, zo geeft het W3C aan (title evt. wat korter dan h1). De sitenaam kun je gewoon in een p zetten, behalve op de homepage, want die pagina gaat over de rest van je site.
  http://www.w3.org/QA/Tips/Use_h1_for_Title
  http://www.w3.org/QA/Tips/good-titles

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.