Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Goeie opleidingen webdesign, ontwerp en bouw.

Drewster
11 antwoorden
 • Hallo.
  Een nieuweling hier. Met een vraag:
  Kan iemand me vertellen wat een goede opleiding is om webdesigner te worden? Mijn doel is om zowel de vormgeving als de technische bouw te leren beheersen. Ik heb ooit een opleiding gevolgd in de geluidstechniek aan SAE. Daar is een opleiding tot webdesigner ook mogelijk, maar erg duur. Ik heb ook al bij Eduvision gekeken, maar heb geen idee of dat goede opleidingen zijn. Iemand er ervaring mee misschien?
  Alvast bedankt,

  Jeroen.
 • Hier een reactie van een niet professionele webbouwer, en ik heb ook niet de aspiratie om er een te worden. Maar ik heb wel het idee dat als ik dat wel zou willen worden dat ik met slecht het internet een heel stuk zou komen. Ik ben ook al een aardig eind op weg trouwens :-)

  Gewoon beginnen. Het doen en je altijd afvragen hoe het beter kan. En tot op heden kon het nog altijd beter moet ik zeggen.
  Ik ben zoals iedereen begonnen met HTML. Om dat wat te verfraaien begon ik met CSS en zo maakte ik mijn statische pagina's. Maar ja, ik wilde toch iets interactievers doen, dus dat werd een gastenboekje m.b.v. PHP. Het gastenboekje werd een dynamische pagina maar daarvoor moest ik weer iets met een database doen, dus toen kwam MySQL om de hoek kijken. En om het helemaal leuk te maken moesten er een paar javascriptjes getweaked worden, want zelf schrijven kon ik ze niet.

  Een tutorial hier, een boekje daar. En op elk forum hangen wel een paar aces rond die je altijd willen helpen door je een zetje in de goeie richting te geven. En nooit bang zijn om een dummy te zijn.

  En alles begon met een paar hoognodige regeltjes, alleen maar om dat ene dingetje te kunnen doen dat ik op dat moment wilde doen. En zo werd het langzaam meer. Ik kocht eens een paar boeken voor dummies om wat dieper in de materie te duiken. En inmiddels ben ik bezig met wat de meest efficiente manier is om iets te doen. Hoe ik het semantisch het beste aan kan pakken. Het leek me handig om eens in XML te duiken En tot op de dag van vandaag begrijp ik niet veel van Javascript dus dat word de volgende stap. Zeker als ik daarna nog door wil met Ajax.

  Kortom, met gewoon beginnen en je altijd af blijven vragen hoe het beter kan kom je een heel end volgens mij.
 • ikzelf ben nu bezig met een (door de baas betaalde) opleiding bij de LOI voor prof. webdesign.
  Je begint met het technische gedeelte achter het internet (netwerken e.d.) en vervolgens ga je naar het design toe.
  De kosten vallen op zich wel mee.
 • Ik heb het ook mezelf aangeleerd.

  Eerst HTML, beetje Javascript, meeste gewoon gejat want waarom zelf bedenken als een ander dat al gedaan heeft ?
  Ook ASP, maar al snel overgegaan op PHP, werkt wat prettiger.
  Nu komt ook langzaam CSS in zicht, ik begini het eindelijk te begrijpen.

  Maar het allerbelangrijkste: verwacht NIET dat je het in 1 dag kunt. Er gaan echt maanden zoniet jaren overheen voordat je zonder gêne een bedrijf je diensten durft aan te bieden. :wink:
 • Als je van plan bent om professioneel webdesigner te worden is het denk ik inderdaad de beste keuze om een opleiding ervoor te doen, ik heb mijn kennis via het web opgedaan maar daar gaat een redelijk lange tijd overheen en dan heb ik alleen maar wat kennis van html en css, vooral omdat ik niet dagelijks bezig ben met het web maar eigenlijk gewoon biochemist ben. Het leren van html/css is nog wel in je vrije tijd te doen… Als je echt leuk websites wilt leren maken moet daar ook nog javascript/PHP(/asp)/Flash(/action script) enz. bij leren, en dat doe je niet zomaar, dat zal toch een stuk beter/sneller gaan met een gedegen opleiding.

  Maar ja, als ik kijk bij de LOI en zie dat ze voor hun "Professional Webdesigner" opleiding stellen dat je Frontpage 2003 nodig hebt… ga ik toch meteen twijfelen aan de kwaliteit van die opleiding. Daarentegen ziet deze er beter uit… Maar ja, verder heb ik geen ervaring met opleidingen, misschien kan je beter wachten op een reactie van iemand die een gedegen opleiding heeft in deze richting, maar eigenlijk verwacht ik dat de meeste hier (including me) gewoon een zooi amateurs zijn ;)
 • [quote:c9ac6a12fd]Tijdens de cursus PHP leert u programmeren voor het web. U gaat dynamische websites ontwikkelen met behulp van de scriptingtaal PHP. Na een basismodule programmeren krijgt u een introductie in de scripttaal. Vervolgens leert u een MySQL database opzetten en bevragen. De opgedane kennis verwerkt u in een dynamische website.[/quote:c9ac6a12fd]

  We zijn dan wel amateurs, maar volgens mij kan het gros voor bovenstaande opleiding zo examen doen, zonder die cursus gevolgd te hebben. :wink:

  En moet je die prijs zien:
  De Cursus PHP professional kost € 3595,- (€ 4278 incl. BTW).

  Ik doe het voor minder. :D
 • Ja, dat lijkt inderdaad een redelijk excessief bedrag, maar ik denk dat je wel rekening moet houden met dat soort bedragen voor goede particuliere opleidingen.

  Ik zelf heb niet meer dan een zeer basale kennis van PHP maar heb me er verder ook niet meer in verdiept dan strikt noodzakelijk voor bv. het maken van een template voor een CSM. Ik weet dat het best mogelijk is om jezelf met een goed boek en/of online tutorials/info PHP aan te leren maar ik denk dat als je vanaf 0 begint zo'n opleiding een heel goed hulpmiddel kan zijn.
 • Een opleiding is absoluut nuttig, al zou ik denk ik nooit een opleiding PHP gaan doen. Wil je goed leren programmeren dan moet je de theorieën achter programmeren in het algemeen leren. Iedereen kan met een beetje oefening een leuk systeempje opzetten met PHP, maar een goed PHP-programmeur (of scripter, zo je wil) denkt over veel meer dingen na, zoals schaalbaarheid, modulariteit, onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid, enzovoorts.

  Overigens heb je voor het genoemde bedrag ook bijna een bachelor in Informatica aan de universiteit, dan heb je een véél betere basis, niet alleen voor programmeren maar ook ontwerpen, databases, complexiteiten bereken, enzovoorts.

  - Bas
 • [quote:719154dff1="Drewster"]

  Maar ja, als ik kijk bij de LOI en zie dat ze voor hun "Professional Webdesigner" opleiding stellen dat je Frontpage 2003 nodig hebt… ga ik toch meteen twijfelen aan de kwaliteit van die opleiding. Daarentegen ziet deze er beter uit… Maar ja, verder heb ik geen ervaring met opleidingen, misschien kan je beter wachten op een reactie van iemand die een gedegen opleiding heeft in deze richting, maar eigenlijk verwacht ik dat de meeste hier (including me) gewoon een zooi amateurs zijn ;)[/quote:719154dff1]

  ik heb idd ook zitten twijfelen toen ik dat zag maar ik ging er eigenlijk vanuit dat ze dit gebruiken omdat deze vrijwel altijd standaard bij office zit en je dus geen ander (duur) pakket hoeft aan te schaffen.
 • Dat hoeft ook niet want er zijn zat [u:11a19978ed]gratis[/u:11a19978ed] text editers of redelijk goedkope maar goede text editers zoals Homesite of CoffeeCup, waar je toch wel wat aan zal hebben als "Professional Webdesigner".

  Maar ja, ik krijg de indruk dat de TS "has moved on" zoals zoveel "first (:oops:) posters"…komen niet verder dan hun initiële vraag.
 • [quote:cc31abc3c2]"[b:cc31abc3c2]fist[/b:cc31abc3c2] posters"[/quote:cc31abc3c2]

  Is dat een kinky hobby, net als fist f*ckers ? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.