Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Div luistert niet naar background-image

Bernd Fiten
10 antwoorden
 • Hoi,

  Wat is het verschil tussen id en class meerdere malen gebruiken? Wat wil float zeggen, want dat gebruik ik nooit?

  Hij luistert wel naar positie maar niet naar mijn bg-image. Ik moet hem bij de html invoegen als <img src='' .. om hem te kunnen laten zien. Dat heb ik bij menutop en alle buttons, hoe kan dat? Ik heb al alles nagekeken en dat heb ik nog nooit voor gehad. Ik heb dat bij alle divs zo gedaan en bij sommige doet hij het wel en bij sommige niet terwlijk het juist hetzelfde is.

  http://plaatscode.be/8903/
  http://plaatscode.be/8904/


  Groetjes
 • ID's dienen om een enkel uniek element te definieren en mogen dus ook maar een keer gebruikt worden. Classes dienen om hele groepen te definieren en die mag je dus gebruiken voor alles wat je tot die class rekent.
  Hoe het zit met floats en clears is me van de week erg duidelijk uitgelegd:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=189384

  En voor de rest heb ik geen flauw idee wat je bedoeld. Ik zou in de bijgeleverde code kunnen gaan zoeken om te zien of daar iets fout zit en zo proberen te achterhalen wat er aan de hand is, maar dat lijkt me een beetje omslachtig.
 • Het zou handiger zijn als je alleen het stukje code toevoegd (via ) waar je denkt dat de fout zit of dat je je site online zet waardoor we wat makkelijker naar je code kunnen kijken ipv deze redelijk omslachtige manier…
 • www.berndfiten.be is de site. Als je ctrl+a doet zie je dat hij links een deel van het menu selecteert. Dat komt omdat ik de plaatjes heb moeten toevoegen als <img src=" …. . Dat zie je bij menu in de html code. Ik heb het zo moeten doen omdat hij in de css de background-image niet pakt. Dus m.a.w., als ik het niet met <img… doe, staat er gewoon niets. Bij de andere divjes, zoals de footer ed, gaat dat wel en ik snap niet waarom daar wel en bij het menu niet?

  Alvast bedankt
 • Allereerst vindt ik dat het ontwerp van de site leuk. Hoe je code er daarentegen uitziet is wat minder. Je positioneert alles absolute wat niet perse de meest handige manier is om een website op te bouwen. Daarnaast ben je behoorlijk scheutig met je div's.
  Een element floaten en tegelijk absoluut positioneren heeft natuurlijk geen zin. Maar om dat te begrijpen moet je er waarschijnlijk wat meer over lezen, en anderen hebben het beter op "papier": gezet dan ik kan: Positionering.

  Daarnaast zijn er beter manieren om je pagina horizontaal te centreren ipv met een negatieve margin (nee niet via <center></center>;) maar door de container div de css eigenschap margin: auto; mee te geven. Verder gebruik je een html DOCTYPE maar gebruik je wel xhtml in je site (/>;).

  Om op je vraag uit te komen (eindelijk :)). Ik denk dat je je menu een beetje moet heroverwegen. Een menu dat opgebouwd is uit een "unsorted list" (<ul>;) bestaat uit nettere code en is semantisch meer verantwoord (simpel voorbeeld).[code:1:6b84ae6656]<ul id="menu">
  <li id="home">Home</li>
  <li id="who">Who?</li>
  <li id="recentwork">Recent Work</li>
  <li id="knowmore">Know More</li>
  </ul>[/code:1:6b84ae6656]Je hoeft dan geen absolute positionering te gebruiken, ook geen float (vergeet alleen niet om "list-style-type: none;" in je css te zetten voor de ul om van de bullets af te komen).

  Kijk hier eens, kijk vooral ook op de pagina's achter de links.
 • Centreren met auto werkt niet want dan gaat hij automatisch naar links.

  Ik snap echt niets van wat je bedoelt met relatief en absoluut, ik heb er wel al veel over gelezen maar als ik het probeer lukt het gewoon niet.

  Het bovenste gedeelte van de site lukt wel en uit stress ben ik met het onderste gedeelte voorlopig gekapt want er is een ander probleem.

  Sinds wanneer kiezen de browsers zelf hun kleuren? Mijn achtergrond heeft in IE en FF een verschillende kleur terwijl het dezelfde afbeelding is. Ook andere kleuren worden soms anders weergegeven, is dat normaal ofzo?

  Check: http://www.berndfiten.be/demo/Bernd
 • Kijk bijv. naar dit voorbeeld om te zien hoe je kan centreren: klik
  Hier nog meer voorbeelden.

  Die link die ik je gaf over positioneren lijkt me toch behoorlijk duidelijk, ik weet niet hoe [i:947c184488]ik[/i:947c184488] het beter zou kunnen uitleggen tenzij je aangeeft wat het is dat je precies niet begrijpt.
 • [quote:8cb39779bd="Bernd Fiten"]
  Ik snap echt niets van wat je bedoelt met relatief en absoluut, ik heb er wel al veel over gelezen maar als ik het probeer lukt het gewoon niet.[/quote:8cb39779bd]
  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het niet handig is om dingen te gebruiken als je de werking ervan zelf niet goed kent. Er kunnen dan heel onvoorspelbare dingen gaan gebeuren. Zeker als je absoluut gaat positioneren.

  Ook heb ik gemerkt dat je een heel end opschiet als je de pagina eerst door de validator heen haalt. Ik heb de jouwe er even bekeken en hij geeft nogal wat fouten. Sommigen lijken vreemd, zoals een niet toegestane </head> en <body> tag, maar volgens mij heeft dat te maken met het gebruik van XHTML in een HTML transitional document. Het lijkt me een goeie eerste stap om dat eerst te fixen. Vaak ben je dan al een heel stuk verder.

  Als je doctype in orde is, en je geeft je hoofdcontainer een margin-left: auto; en margin-right: auto; dan komt hij gewoon in het midden.
 • Ik heb het nog eens grondig doorgelezen en nu begrijp ik het wel.

  Thx voor de verdere tips, die ga ik zeker toepassen.

  Maar dan zit ik nog met het probleem van de kleur van de achtergrond, in IE heeft die een andere tint als in FF terwijl het dezelfde afbeelding is. Zien jullie dat ook? ( http://www.berndfiten.be/demo/Bernd )
 • De background is een png en IE houdt niet zo van png, dus ik gok dat dat het is, al helemaal als het transparante png's voor je background zijn (weet niet of dat het geval is). Probeer eens met jpg's?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.