Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Publisher: fotoalbum maken?

None
8 antwoorden
 • Beste lezers,

  Ik heb met Publisher een vrij simpele website gemaakt waarop ik foto's wil plaatsen, maar ik kan in Publisher geen optie vinden om een fotoalbum te maken. Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan oplossen? Ik wil graag de foto's overzichtelijk in een mooi album plaatsen.

  bedankt!
 • Dat kun je veel beter doen met een programma als jalbum. Publisher is toch meer bedoeld voor op papier. Webpagina's worden gigantisch groot.
 • Bedankt voor je reactie.

  Ik heb 't nu ook via Jalbum gedaan, maar dan kan ik 'm toch alleen bij Jalbum op hun server zetten? Hun limiet is bij een gratis account 30 MB en die zit al snel vol…
 • Jalbum is voorzover ik weet onafhankelijk van hun webspace.

  "3 Publish to yourname.myjalbum.net or any other site"
  http://jalbum.net/

  "Publish to the web
  Publishing your album to the web is easy; use your free Jalbum hosting account or any other provider."
  http://jalbum.net/software/features
 • Hmm raar, ik heb nog naar die optie zitten zoeken! Maar goed, ik ga er meteen ff werk van maken en kijken of ik het anders kan redden! Bedankt!
 • Je maakt met Jalbum een fotoalbum zoals je hem wilt hebben.
  In plaats van publiceren sla je het album op schijf. Deze komt in "Mijn documenten/My Albums" te staan.
  Daarna start je je favoriete FTP programma en je publiceert het opgeslagen album op je site.
 • Persoonlijk vind ik Jalbum een draak van een applicatie. Ik heb verschillende versies geprobeert en het ding deed nooit precies wat ik wilde. Uiteindelijk moest ik na elke upload of wijziging van een album dan alsnog met Irfanview aan de gang en met mijn FTP client online om e.e.a. handmatig bij te werken. Om die reden verviel voor mij de hele meerwaarde van het ding en ben ik er van af gestapt.

  Toen bleek Simpleviewer (door mij in Jalbum als "weergave" plugin gebruikt) ook standalone geinstalleerd te kunnen worden. Irfanview, mijn FTP client en Simpleviewer vormen nu samen een ijzersterk team die precies doen wat ik wil :-) Als alternatief voor Simpleviewer kun je ook Lightbox2 installeren. Beiden zijn beslist [u:609bf27cc6]geen album software[/u:609bf27cc6] maar kunnen uit een willekeurige directory met losse plaatjes wel iets moois laten zien.

  Wat ik voornamelijk tegen Jalbum heb is de ietwat stroeve, soms verwarrende gebruikersinterface (als ik het me goed herinner, het is weer een jaartje geleden). B.v. stelde ik de afmeting van mijn plaatjes nu in de algemene instellingen in, of in de plugin instellingen (het kon beiden). Ik dacht dat ik dingen op een bepaalde manier had ingesteld, maar online bleek het er toch anders uit te zien. Of ik vind mijn hele instellingen niet eens terug.

  Wat ik ook storend vond was de rommelige manier van management van de albums die je lokaal hebt staan. (Het principe van Jalbum is dat je de albums lokaal beheert en als ze naar je zin zijn, dan upload je ze) Opende ik een bestaand album voor de tweede of derde keer dan beweerde hij dat er niks te vinden was, of dat het niet geschikt was. Een andere keer opende hij wel zonder verdere foutmelding, maar een totaal ander album dan ik bedoelde. Het kwam er in de praktijk uiteindelijk op neer dat ik van lieverlee elke keer maar een nieuw lokaal album aanmaakte.

  Hmmm. sorry, ik merk dat er wat oude frustratie naar boven komt.
  Maar zoals gezegd: je kunt dus ook Irfanview gebruiken om je afbeeldingen lokaal al de juiste afmetingen te geven, die te uploaden en Lightbox2 te gebruiken voor de weergave.
  Of je kunt Sinpleviewer installeren. Dan kun je gewoon plaatje uploaden. Bij Simpleviewer zit een verwerkingsscriptje dat je plaatjes automatisch op de juiste grootte afsnijdt, automatisch thumbnails voor je maakt en waar je nog wat weergave eigenschappen in aan kunt geven

  Nadeel van beide methodes is dat je vaststit aan een bepaalde weergave.
 • Dat kan natuurlijk Gooly,
  Ik heb in het begin ook even moeten wennen aan Jalbum. Maar ik ben er nu uit. Je kunt je fotomap toevoegen, daarna selecteer je de skin die je wilt gebruiken. Je geeft het album een naam en je maakt hem.

  Mijn ervaring is dat je geen wijzigingen meer hoeft te maken. Ik publiceer ze ongewijzigd op het web.

  Ik ben dus wel tevreden, maar ik respecteer je mening.

  Voor de volledigheid: Ik gebruik Jalbum versie 8.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.