Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

HELP

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik ben bezig met een portfolio via frontpage. Nu wil ik graag dat wanneer je met de muis over een woord heen gaat dat er een tekstvak verschijnt. Bijvoorbeeld als je over het woord Giraf zou gaan, dat er een tekstvak staat met lange nek. Wie weet hoe dit moet???
  Alvast heel erg bedankt!
 • Het is me niet duidelijk wat je met 'textvak' bedoeld. Als je een gewone tekst bedoeld, dan is het relatief eenvoudig met CSS of Javascript op te lossen. Maar als je bedoeld dat er een form input field moet verschijnen dan wordt het gecompliceerder. (Dan wordt het waarschijnlijk ook Javascript)
 • Ik weet wel wat je bedoeld, maar met een titel "help" kunnen we hier heel weinig. Met een betere post (en dus ook een titel) wordt je beter en sneller geholpen..

  Wat jij zoekt zijn de html tags "abbr" en "acronym":

  http://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_abbr
 • [quote:0bebd90c0c="teacher"]Ik weet wel wat je bedoeld, maar met een titel "help" kunnen we hier heel weinig. Met een betere post (en dus ook een titel) wordt je beter en sneller geholpen..

  Wat jij zoekt zijn de html tags "abbr" en "acronym":

  http://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_abbr[/quote:0bebd90c0c]
  Dat zou nou niet echt jofele html zijn aangezien het geen afkorting is. Wat je zoekt is zoiets of zoiets. Je kan ook ff googelen op "javascript tootip".
 • hmmm.. moet je dan met title gaan werken?

  Ik ben niet zo voor dikke JS oplossingen terwijl je er nota bene een tag voor heb, ook al is het niet helemaal semantisch correct.

  t.
 • Title-tag moet geen probleem zijn.
 • Dat werkt volgens mij niet met alle browsers…maar niet gechecked.
 • Is het niet gewoon het alt attribuut ?
 • [quote:299e039564="Rumaro"]Is het niet gewoon het alt attribuut ?[/quote:299e039564]
  Neen. Het alt-attribuut is alleen voor afbeeldingen, voor het geval dat de afbeelding niet getoond kan worden. In IE werkt het wel en alleen als je geen title-attribuut hebt, maar dat is een fout van IE. Het title-attribuut kan je eigenlijk op elk willekeurig element toepassen en voor zover ik weet werk het in alle mainstream browsers.

  - Bas
 • [quote:0632ffa566="Rumaro"]Is het niet gewoon het alt attribuut ?[/quote:0632ffa566]Alt is alleen bedoeld voor plaatjes, het title attribute heeft in sommige gevallen een tooltip tot gevolg.

  Edit: heb het toch maar ff getest en in IE6/7, Fx en opera werkt de title als tooltip voor een <a>, <h1>, <span>, <p>, <li> en zelfs een <div> element. Dus ben ik voor de duidelijkheid maar ff bij W3C gaan kijken en daar stond dat title in elk element mag, alleen niet in <head>, <title>, <html> en dat soort elementen (link naar W3C attribute lijst), en dus blijkbaar ook overal een tool tip zal geven. Weer wat geleerd… :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.