Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Body background

boelieboelie
8 antwoorden
 • Dag,

  sinds kort heb ik een zeer eenvoudig gebouwde html-website waar ik tevreden mee ben. Het moet eenvoudig zijn, omdat ik nauwelijks kennis heb van html en ook geen tijd heb op die te ontwikkelen. Toch zijn er nog een paar dingen waar ik tegenaan loop en die ik wel zou willen verhelpen.

  Misschien is het niet mogelijk, maar de weergave van mijn body background wijzigt in sommige browsers. Ik heb getest Iexplore 6 en 7, Firefox 3 en Opera 9.5 (wat trouwens een heerlijke browser is, maar dat terzijde). Daarnaast heb ik getest op een breedbeeldsysteem en op een normaal systeem.

  Is het mogelijk om in de head van het html document bepalingen op te geven voor 1 verschillende browsers en 2 verschillende beeldschermafmetingen? Waar ik dan aan denk is dat de head de browsers doorverwijst naar de afbeelding die op de juiste maat gesneden is. Of kan dat misschien in de CSS-code van betreffende pagina?

  Met vriendelijke groet, Wilhelm Dipt
 • Je kunt mbv javascript bijvoorbeeld een verschillende stylesheet laden. Maar het is wel veel werk. Je kunt beter een niet al te brede pagina maken, die er op alle schermen goed uitziet.
 • Dag Gerben,

  ok, dank. Wat ik graag wil is een full-screen afbeelding die niet herhaald wordt: niet rechts en niet onder. Onder niet herhalen lukt me wel, dat is eenvoudig.

  Maar kan ik de breedte van de pagina afstellen op de breedte van de foto? Ik neem altijd als afmeting voor een full-screen webachtergrond 1294 x 840.

  Hier is de site waar het om gaat.

  Met groet en bij voorbaat dank, Wilhelm
 • Dat kun je simpel doen met een stylesheet.
  http://www.codeave.com/CSS/code.asp?u_log=4014

  <style type="text/css">
  <!–
  body {background-image: url(images/bg1.gif); background-repeat: no-repeat;}
  –>
  </style>

  Er is ook een andere truc, je maakt de afbeelding gewoon breder, je plakt er een strook wit naast van een paarduizend pixels breed. Of in jouw geval blauw.
 • Je kunt het volgende javascriptje gebruiken.
  [code:1:5647fef752]<script type="text/javascript">
  If (screen.width > 1280)
  { document.write("<img src='breedbeeldplaatje' ….. etc>") }
  else
  { document.write("<img src='normaalplaatje' ….. etc>") }
  </script>[/code:1:5647fef752]
  Uiteraard heb ik "1280" maar even als voorbeeld gebruikt
 • Dank beiden, ik ga deze mogelijkheden proberen. Voordat ik daarmee aan de slag ga nog een vraag:

  -hoe kom ik erachter hoeveel pixels breedte mijn breedbeeldscherm / b beeldmonitor verwerkt?

  met groet, wilhelm

  ps: Gerben, laadde de pagina bij jou snel?? De achtergronden van mijn site zijn nogal zwaar. Misschien moeten die lichter gemaakt, maar dat is voor vanmiddag :wink:
 • [quote:855b597688="Wilhelm Dipt"]-hoe kom ik erachter hoeveel pixels breedte mijn breedbeeldscherm / b beeldmonitor verwerkt?
  [/quote:855b597688]
  De grootte van je scherm in pixels vind je terug in de javascript objecten "screen.width" en "screen.height"

  Met de objecten "window.outerHeight" en "window.outerWidth" kun je waarden van je window uitvragen (bv. als je scherm niet gemaximized is).
 • Plaatje is 171kB, beetje veel voor een trage verbinding. Merk er hier niet veel van met 12Mbps. :-)
  http://www.slug-records.com/images/Plane.jpg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.