Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[Sitecheck] www.icer.nl

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik wilde graag mijn website www.icer.nl aan een site/designcheck laten onderwerpen. De website bestaat alweer meer dan 2 jaar, maar het is een hele tijd geleden dat ik anderen om hun kritiek heb gevraagd, dus ik dacht dat het wel weer eens tijd werd voor verbeteringen.

  Ik zou graag willen weten wat jullie denken van het design, navigatie, gebruiksvriendelijkheid (ook wat betreft plaatsing advertenties) en natuurlijk vooral de inhoud. Ik heb op mijn website een zeer uitgebreid computerwoordenboek (momenteel al meer dan 4700 computertermen), dus ik zou het leuk vinden als jullie ook even kijken hoe het zoeksysteem werkt en of er woorden ontbreken.
 • Hey,

  Op de eerste plaats lijkt het me handig even te melden dat ik geen designer ben..

  De site is wel degelijk toe aan een re-design. Zeker die fade-effecten dragen niet bij aan een professionele look. Verder zou ik iets verder proberen te gaan in het kleur gebruik dan enkel het gebruik van blauw-tinten.

  Het is een beetje lastig om een oordeel te geven over de woordenlijst.. aangezien er nogal wat termen zijn. Wat ik heb gedaan is even snel door een aantal van je tutorials heengelopen, daarbij ervan uitgaande dat de lezer hier nog geen kennis van heeft. De termen die ik daar tegen kwam kwamen niet altijd terug in de woordenlijst wat het moeijlijk zou kunnen maken voor een nieuweling om het te volgen.
 • [quote:ee62648b37="yendis"]De site is wel degelijk toe aan een re-design. Zeker die fade-effecten dragen niet bij aan een professionele look. Verder zou ik iets verder proberen te gaan in het kleur gebruik dan enkel het gebruik van blauw-tinten.[/quote:ee62648b37]

  Je kunt bovenin (als je een browser hebt die het ondersteunt) een andere kleurtje/stijl kiezen. Dat voldoet natuurlijk niet altijd, maar een complete redesign is denk ik wat te veel van het goede.

  [quote:ee62648b37="yendis"]Het is een beetje lastig om een oordeel te geven over de woordenlijst.. aangezien er nogal wat termen zijn. Wat ik heb gedaan is even snel door een aantal van je tutorials heengelopen, daarbij ervan uitgaande dat de lezer hier nog geen kennis van heeft. De termen die ik daar tegen kwam kwamen niet altijd terug in de woordenlijst wat het moeijlijk zou kunnen maken voor een nieuweling om het te volgen.[/quote:ee62648b37]

  Daar heb ik eigenlijk nog nooit klachten over gehad…. kun je misschien een paar voorbeelden geven?

  In ieder geval bedankt voor je commentaar
 • Tja, ik zie de toegevoegde waarde niet helemaal van je 2 HTML5 elementen, vooral ook omdat je verder gewoon [b:6d524b67d1]X[/b:6d524b67d1]HTML gebruikt. Ik weet niet of dit ook de reden is dat je geen goede DOCTYPE gebruikt (omdat er nog geen HTML5 DOCTYPE is..?) en ook geen goede character encoding aanduiding en ook geen xmlns…. Ziet er verder wel ok uit, idd een beetje ouderwets en grafisch niet heel indrukwekkend, wat aanpassingen in dit opzicht zou de site wat aantrekkelijker maken zolang het niet te druk wordt.

  [code:1:6d524b67d1]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> (niet verplicht voor html)
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" >[/code:1:6d524b67d1]
 • HTML 5 gebruik ik voor de semantiek in de elementen, ik wil dat nu eenmaal zo snel mogelijk adopteren (en vanaf de buitenkant zie je toch geen verschil)

  Ouderwets? :? Kun je me niet iets concreters meegeven?
 • Ik bedoel ouderwets in de zin dat vroeger de meeste site makers niet veel aandacht besteden aan het "grafische" deel van de site (of niet wisten hoe…) en dat je toen veel meer nog sites tegen kwam die er nog al saai uitzagen (of overal marquee's en flitstende teksten hadden :o ).
  Nou is er niets mis met een eenvoudig uiterlijk, alleen is er fijne lijn tussen een eenvoudig uiterlijk en een saai uitelijk. En dan kan de inhoud nog zoveel boeien maar als je website saai is dan doet de inhoud er eigenlijk al niet zoveel meer toe.
  Vraag me niet hoe en wat je precies moet veranderen om het er wat interessanter uit te laten zien want ik vindt het ontwerpen van een aantrekkelijk uiterlijk met afstand het moeilijkste onderdeel van het maken van een site. Ik ga altijd op zoek naar inspiratie online (zonder dingen te kopieren natuurlijk :D ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.