Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wordpress

None
11 antwoorden
 • Uit ander topic:
  [quote:583175b160="boelieboelie"](…)
  Ik heb diverse 'volwaardige' sites gebouwd waarbij Wordpress als cms dient. Na de beroemde '5 minute install' is het out the box inderdaad een blog. Na het aanmaken van de eerste pagina en die instellen als voorpagina, is het plots geen blog meer. Veel moeilijker is het niet.
  [/quote:583175b160]
  Vind het een interessante opmerking. Voor Sword Facts Benelux ben ik ook op zoek naar een CMS, wat aan een aantal eisen moet voldoen. Er zijn namelijk een hoop mensen die artikelen schrijven, maar totaal geen kaas hebben gegeten van HTML/CSS. Voor hen moet het dus übersimpel zijn om achter de schermen het artikel in elkaar te knutselen, waarna ik het met een druk op de knop publiek kan maken.
  Tweede eis is dat het eenvoudig aanpasbaar moet zijn. Zelf ben nl. ik nogal een "geek" die houd van leuke automatiseringstrucjes. Zo heb ik voor het forum een aantal handige BBcodes gemaakt die flink wat PHP gebruiken en een routine die bepaalde begrippen automatisch voorziet van een uitleg met een title-tag. Dat soort dingetjes wil ik ook in kunnen bouwen in het CMS.
  Derde eis is dat ik met dat CMS over wil gaan op scheiding van structuur en opmaak (door gebrek aan kennis anno 2004 niet gedaan, en wegens tijdgebrek om alles om te gooien alsmaar op deze voet door blijven gaan) en vierde eis (jaja, veeleisend ;) ) is dat uiteindelijke site er (minstens ongeveer) uit moet kunnen komen te zien zoals het nu is.

  Concrete vraag: kan Wordpress dat bieden? Hoopte dat te kunnen lezen Over Wordpress - Eigenschappen, maar krijg daar een 404.
 • Je kunt Wordpress uitproberen zonder te installeren.

  Wordpress is niet standaard volgestopt met allerlei leukigheden; wel met dingen die voor iedereen handig zijn. Zoals een simpele interface (sinds 2.5 nog meer versimpeld) en scheiding van structuur en opmaak. Dat laatste geeft je dan ook de vrijheid om je code te schrijven zoals je dat zelf wilt. (Ik zou niet anders willen.)

  Gebruik van bb-code, termen automatisch voorzien van korte uitleg, zulke dingen kun je vinden in de Wordpress plugindirectory. En hoewel je een Nederlandstalige versie kunt downloaden, kun je voor info nog het best in de Engelstalige Wordpress codex kijken; daar staat gigantisch veel nuttige info in.
 • Hee, dat uitproberen ga ik eens uitproberen. :)
  Thanks!
 • Je zou ook eens naar joomla kunnen kijken.

  www.joomla.org
 • Al 'ns naar gekeken, zelfs geïnstalleerd gehad op mijn testsite, maar toen ik met templaten begon had ik er al vrij snel genoeg van. Ik kan natuurlijk ook weer van scratch beginnen, maar heb het idee dat ik in de toekomst dan onvermijdelijk tegen problemen aanloop.
 • Ik ben ooit begonnen met Mambo en zodoende doorgegaan met Joomla..
  Vanuit Joomla ben ik verder gegaan met Wordpress (vanwege het gemak).. Echter was wordpress vaak toch té beperkt voor mij.

  Ben daarom overgestapt op MODx en dat is dus werkelijk een verademing. (op zowel gebruikvriendelijkheid als ook zoekmachine optimalisatie mogelijkheden).

  www.modxcms.com

  Deze cms heeft vorig jaar de award gewonnen voor meest belovende CMS.
 • Trouwens, Wordpress staat bekend als zeer gemakkelijk te installeren…
  Modx is nog eenvoudiger te installeren.
 • Klopt, MODx is behoorlijk simpel te installeren en ook wel te gebruiken… mits je IE gebruikt. Met zowel Firefox als Opera (mijn default) liep ik tegen problemen aan bij de style-selectors, of hoe heette dat ook al weer. Ik had bijvoorbeeld een class voor bijschriften bij afbeeldingen, die kun je dan toevoegen in de teksteditor zodat je het kunt toepassen op geselecteerde tekst. In Firefox en Opera gebeurde echter niets, pas als ik het in HTML mode goed zette werd het herkend. Dat soort dingen schiet dus niet op, voor de artikelschrijvers moet het echt monkey-proof zijn.

  Daarom ben ik maar weer eens verder gaan kijken. Eerst Joomla, aangezien dat veel geroemd is, maar zoals gezegd vind ik dat niet erg prettig. Binnenkort (zal niet voor deze maand zijn) ga ik daarom maar eens kijken naar Wordpress.

  Ik heb gelukkig wel de luxe dat ik nu een werkend systeem heb, als is het nogal arbeidsintensief. Ik heb dus alle tijd om een goed systeem te vinden en in te richten voordat ik het invoer.
 • huh dat is raar..

  Ik gebruik alleen maar firefox en opera… (en IE puur om te testen ivm crossbrowser)..

  Ik snap niet zo goed wat je nu bedoeld dat er fout gaat.

  als jij een style aanmaakt (bv een class met de naam ".bijschrift";) en je wilt dat toepassen op een tekst dan moet je die style ook in de configuration aangeven… Dus dan geef je letterlijk aan dat je in modx de mogelijkheid wilt hebben om de class met de naam .bijschrift te gebruiken.

  Nu kan je gewoon in de rich text editor de tekst selecteren en dan geef je aan welke stijl erop moet komen.


  Wellicht heb jij een oudere versie van modx gebruikt ofzo :S
 • 0.96 uit mijn hoofd (iig laatste versie die op de MODx-site stond destijds, was ongeveer rond februari dit jaar).

  Wat ik deed was hetvolgende:
   [*:b159e2a507]stylesheet geïmporteerd [*:b159e2a507]In een configuratiesetting (weet zo ff de naam ervan niet meer) aangegeven dat ik het beschikbaar wilde hebben via een korte coderegel waarin je al die dingen kunt aangeven [*:b159e2a507]het verschijnt in het linker dropdownmenuutje in de texteditor (rechtermenuutje was voor de standaard headers en paragraphs enzo, linker voor de customs meen ik) [*:b159e2a507]Stuk tekst typen in de editor, selecteren en via dat dropdownmenu aangeven die class toe te passen. [/list:o:b159e2a507]In Opera en FF werkte dat dus voor geen meter, de tekst veranderde niet, ging je met de cursor uit dat stuk tekst en weer terug dan stond het menuutje weer op de standaard stijl. Ik dacht ook nog aan een bug, heb nog eens de documentatie nagekeken of ik het wel goed gedaan had, zelfs nog eens de boel opnieuw geïnstalleerd en het werkte gewoon nog steeds niet. Dat vertelde mij dat het gewoon niet goed ontwikkeld was. En omdat ik IE en FF eigenlijk ook alleen maar gebruik voor testdoeleinden, is het voor mij een absolute vereiste dat het goed werkt in Opera. Nu geloof ik best dat ik iets verkeerd heb gedaan, ben immers ook niet alwetend. Ik heb dus op het MODx forum de situatie uitgelegd, maar daar was het antwoord simpelweg "het zou gewoon moeten werken". Leuk, maar dat doet het dus niet. :? Overigens praat ik nog wel over Opera 9.2x en Firefox 2.0.0.x, maar heb niet het idee dat het nu ineens heel anders zou zijn.
 • Ik zou zeker eens naar het Drupal CMS kijken.
  Kun je ook mee bloggen maar ook echte websites mee maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.