Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

navigatie menu in lijst

Moos
6 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Voor een navigatie menu gebruik ik een unorderd list met list items, volgens mij hoort dat zo. Nou kwam ik laatst een nav menu tegen in een defeniotion list <dl> met <dt>.
  Wat is hier eventueel het voordeel cq nadeel van?
 • Ik heb even gegoogled. Unordered lists gebruik je als je iets wilt opsommen. Definition lists gebruik je als je definities wilt uitleggen.

  Van http://www.w3schools.com/HTML/html_lists.asp
  [quote:b70f22238c]A definition list is [b:b70f22238c]not[/b:b70f22238c] a list of items. This is a list of terms and explanation of the terms.[/quote:b70f22238c]
 • Ja daar was ik ook achter daarom zie ik het voordeel ervan niet, de definiotion data wordt uit gezet zodat je alleen de dt nog hebt, vind het ook een beetje vreemd. Het is dus eigenlijk een verkeerd gebruik.
 • Semantisch gezien zou ik niet zo snel een gelegenheid kunnen verzinnen waaneer je een navigatie lijst in een definition list zou zetten. Het kan misschien handig zijn op een technische manier maar strikt gezien is het niet een correct gebruik van een definition list. Dus gewoon een unsorted list gebruiken.
 • Hee Drewster, helemaal met je eens, hou ik het dus gewoon op de ul. Kan ook niets verzinnen wat het handig kan maken op een technische manier.
 • Nou ja, je zou er een navigatie lijst met sub-items in een enkele definition list kunnen zetten terwijl je met een unsorted list sub-items in een nieuwe ul moet zetten, zoiets:
  [code:1:f60ca93b38]<dl>
  <dt><a href="#">Menu item 1</a></dt>
  <dd><a href="#">sub-menu item 1</a></dd>
  <dd><a href="#">sub-menu item 2</a></dd>
  <dt><a href="#">Menu item 2</a></dt>
  <dd><a href="#">sub-menu item 1</a></dd>
  <dd><a href="#">sub-menu item 2</a></dd>
  </dl>[/code:1:f60ca93b38]Ipv[code:1:f60ca93b38]<ul>
  <li><a href="#">Menu Item 1</a>
  <ul>
  <li><a hrf="#">sub-menu item 1</a></li>
  <li><a hrf="#">sub-menu item 2</a></li>
  </ul>
  </li>
  <li><a hrf="#">Menu item 2</a>
  <ul>
  <li><a hrf="#">sub-menu item 1</a></li>
  <li><a hrf="#">sub-menu item 2</a></li>
  </ul>
  </li>
  </ul>[/code:1:f60ca93b38]Ik weet niet of dit ook prettig werkt want ik gebruik eigenlijk ook alleen maar ul. Daarnaast weet ik ook niet hoe goed IE6 met definition lists omgaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.