Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site met NetObject Fusion

None
4 antwoorden
 • Ik heb een website gemaakt met behulp van NetObject Fusion7.5 (www.corjaaslego.com)
  Graag had ik daar wat opbouwend kritische reacties op.
  De versie 7.5 van NOF is verouderd er is imiddels al een versie 11. Nu kan k deze wel gaan aanschaffen, maar ik lees heel weinig over NOF. Ook in tijdschriften over webdesign kom ik het programa niet tegen. Daarom overweeg ik om over te stappen naar Dreamweaver, maar ja duuuuuur!
  Omdat ik mij ook verder wil bekwamen in webdesign heb ik gekenen of er cursussen zijn. Dirksen biedt een redelijk betaalbare cusrus Dreamweaver aan. Voor ong. 800 euro heb je de cursus + Dreamweaver (study). Ljkt j wel aantrekkelijk. Iemand ervaring met Dirksen, of nog andere goede tips wat beteeft opleiding of programma?
 • Hoi,

  Allereerst een reactie op je site, corjaaslego.com.
  [b:1be9632d17]Algemeen[/b:1be9632d17]
  Ik vind dat de site geen professionele uitstraling heeft, en heeft veel weg van websites die tien jaar geleden op het internet te vinden waren. Door de slechte kwaliteit van de afbeeldingen die je gebruikt wordt mijn inziens de uitstraling van de site verder verzwakt. De kleuren die je hebt gekozen zijn zo vel en hebben zo'n groot contrast dat de site niet fijn is om te bekijken, laat staan de inhoud ervan te lezen. Bij het doorklikken van de pagina valt mij op dat niet alle pagina's in het midden staan!

  [b:1be9632d17]Menu[/b:1be9632d17]
  In principe is het menu overzichtelijk. Wat direct opvalt is dat meerdere teksten niet in de buttons passen. Ik zelf vind de afbeeldingen die je hebt gebruikt voor de buttons niet mooi, maar dat is mijn mening. Onder het menu staat een email adres in een rood blok, waarvan ik me afvraag waarom je dat blok rood hebt gemaakt.. Ten slotte staat er een link naar een bezoekers history. Ik snap dat dit leuk is, maar zou je dit voor de gewone bezoeker niet liever onzichtbaar maken? Wanneer een potentiele klant ziet dat je site geen / weinig bezoekers trekt zal deze snel geneigd site elders zijn artikelen te kopen.

  [b:1be9632d17]Inhoud[/b:1be9632d17]
  Ten eerste.. de bewegende tekst. Deze levert volgens mij enkel gebruikers ongemak op. Zet gewoon duidelijk op je pagina wat je wil zeggen. Ook hier is op meerdere pagina's sprake van felle rode blokken. Als je bedoeling is om over te komen als webshop zou ik afzien van het gebruik van de "ik"-vorm in je teksten. Verder zou ik een formulier maken dat de klant kan invullen om contact op te nemen. Dit komt een stuk professioneler over.
  Over dreamweaver kan ik je weinig vertellen.. ik heb er nooit echt mee gewerkt. Wel weet ik dat de meeste designers die ik ken geen gebruik maken van dergelijk paketten, maar hun designs maken in PhotoShop en vervolgens omzetten naar html + css.

  Hopelijk heb je hier wat aan,

  yendis
 • @Yendis, bedankt voor je reactie.
  Je moet wel begrijpen dat het geen commerciële webshop betreft. Ik heb de site gemaakt voor een kennis die gebruikt lego verkoopt als hobby.
  Dat neemt natuurljk niet weg dat de site zo goed mogelijk moet zijn.
  Wat betreft de menuknoppen: daar ben ik ook niet tevreden over, die zal ik in de toekomst nog gaan aanpassen.
  De kleuren rood en geel zijn gekozen omdat dat de kleuren van Lego zijn. En eerlijk gezegd vind ik het met de felheid nogal meevallen.
  Het niet in het midden staan van sommige pagina´s zal worden aangepast. Dat is mij ontgaan.
  Dan de opmerking: lijkt op sites van 10 jaar geleden. Hoe onderscheid zich dan een hedendaagse site van een site van 10 jaar geleden? Ik persoonlijk hou niet zo van toeters en bellen. De site moet simpel en overzichtelijk zijn. En de navigatie moet goed zijn: je moet dus van elke pagina op elke pagina kunnen komen.
  Nogmaals bendakt voor je reactie: het heeft mij weer tot nadenken gezet. (en dat is nooit weg).
 • [quote:1ff53949e0="Reintje"]Dan de opmerking: lijkt op sites van 10 jaar geleden. Hoe onderscheid zich dan een hedendaagse site van een site van 10 jaar geleden? Ik persoonlijk hou niet zo van toeters en bellen. De site moet simpel en overzichtelijk zijn. En de navigatie moet goed zijn: je moet dus van elke pagina op elke pagina kunnen komen.[/quote:1ff53949e0]Felle kleuren, slechte kwaliteit plaatjes, een marquee, tables design… dat doet een beetje "voor eeuw wisseling" aan.

  Dreamweaver is verder een heel goed programma, ook voor het WYSIWYG werk. Of het de prijs waard is kan ik niet zeggen. Maar er zijn genoeg gratis of veel minder kostende progjes die het code bewerkings deel minstens even goed doen.
  Voor 800 euro heb je ook een paar goede html/css/Js/php boeken, een code bewekrings programma en een paar dagen vakantie naar ijsland ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.