Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

achtergrond wordt wit bij wisseling van pagina - sitecheck

Rumaro
16 antwoorden
 • Met een hoop geploeter heeft deze beginneling de site www.interiorsandsuch.nl/index-2.html gebouwd.

  In Firefox loopt alles als een zonnetje, maar in IE zie je de achtergrond bij elke paginawissel eerst wit worden en dan weer naar de door mij ingestelde (donkerpaarse) achtergrond. Dat stoort enorm.
  Heeft iemand een idee hoe dan komt, en meer nog hoe ik eraf kom. :-)

  Daarnaast is alle kritiek op de site welkom (maar wees niet te streng, ik ben net drie maanden bezig)

  Irma
 • Ik vermoed dat het te maken heeft met de omvang van je achtergrond afbeelding: 1600x1200 en ruim 300KB. Opera heeft er ook een beetje last van zie ik. Ik denk dat je het probleem een heel stuk verminderd door je achtergrondafbeelding te reduceren tot een breedte van 2 pixels en die horizontaal laat tilen. (2x1200 dus ipv 1600x1200)

  Verder ziet het er goed uit. Als je pas 3 maanden bezig bent dan heb je in die 3 maanden weinig anders gedaan dan websites gebouwd :-)
  Het is het hier en daar nog niet helemaal, maar je kan hier absoluut goed mee voor de dag komen. Persoonlijk zou ik voor wat leven in de egale kleurvlakken zorgen, b.v. met een lichte gradient of een heel subtiel patroontje dat je amper ziet.
  Ook zou ik dat plaatje linksboven (topleft.jpg) met elke pagina laten veranderen, dan komt er wat meer leven in. Maar dat overdo killing is heb je uitstekend begrepen.

  Qua code (en ook een beetje qua layout) mis ik de headers. Ook belangrijk als je door zoekmachines gevonden wilt worden.

  Al met al veelbelovend, je zit absoluut op de goeie weg.

  P.s. .
  Ik zie dat je code hier en daar ook wat verbeterd kan worden
  http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.interiorsandsuch.nl%2Findex-2.html
 • Dank je wel!
  Achtergrond is inderdaad groot, maar er zit een kleine gradient in en kleiner maken gaf snel kwaliteitsverschil, maar ik ga dat als eerste aanpakken met je advies. (vreemd genoeg heeft Firefox er geen last van).
  En ja, ik heb weinig anders gedaan dan studeren en oefenen met Dreamweaver. :-)

  wat bedoel je headers? de metatags? is description en keywords niet voldoende om gevonden te worden door de zoekmachines?

  De code-check ga ik ook doen.

  Nogmaals dank voor de tijd die je hebt genomen mij te helpen!
  gr
  irma
 • Hoi,

  Het eerste wat me opvalt aan je site is dat wanneer je deze met een hoge resolutie bekijkt (zoals ik) er een witte balk rechts zit, omdat de achtergrond niet herhaalt wordt. Dit zou met de oplossing van Gooly verholpen worden.

  Met headings bedoelt hij <h1>, <h2> etc. ( Linkje )

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de site een goede uitstraling vind hebben en ik ben onder de indruk dat dit je eerste site is. Een ding waar ik van zou afzien is het gebruik van de mailto in je contact pagina.. maak liever een formulier waar de gebruiker een bericht in kan typen dat naar de mail gestuurd wordt. Op deze manier ben je afhankelijk van de programmatuur en instellingen van de gebruiker!

  Yendis
 • Dat is inderdaad wat ik bedoel met de headings. Zoekmachines als Google kijken niet alleen naar meta tags, maar ook (o.a.) naar de structuur van je pagina. De headings H1, H2 enz. beoordeeld hij ook in diezelfde hierarchie.
  Hier wat meer informatie over SEO voor Google
  http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35769

  Overigens een andere reden om af te zien van een mailto link is dat je mail adres niet geharvest kan worden door bots, en je dus niet ogenblikkelijk op allerlei spamlijsten terecht komt. Ik zou inderdaad gewoon even rondsnuffelen voor een mailscriptje. Ze zijn met dozijnen gratis te downloaden en meestal zit er wel een readme bij en een duidelijk configuratiestukje waar je je eigen instellingen aan kunt geven.
 • Misschien kun je dit eens proberen.
  Of een achtergrond kleur die het een beetje camoufleert.
  wimb
 • [quote:901de07a82="WimB"]Misschien kun je dit eens proberen.
  Of een achtergrond kleur die het een beetje camoufleert.
  wimb[/quote:901de07a82]

  Daarmee los je de problemen niet op.. hoewel dit een aanvulling zou kunnen zijn (ondanks dat ik eigenlijk wel zeker weet dat elke browser dit cacht) lijkt het me toch belangrijk om die afbeelding kleiner te maken.. zeker wanneer er visueel niets veranderd!
 • Nog geen tijd gehad de achtergrond aan te passen, maar heb ondertussen een vraagje over die "mailto". Dat is geen getypte tekst maar een image met een imagemap en een link. Kun je daar de spam-bots niet mee op afstand houden? (ik had zoiets ergens - weet natuurlijk niet meer waar - gelezen).
  hoor graag.
  gr
  irma
  p.s. iedereen veel dank voor de hulp
 • Als ik in de broncode kijk kom ik gewoon monique.muller@gmail.com tegen, het staat zo bij je mailto, en als ik dat zo kan lezen kan een spam robot dat dus ook. Verstop het gecodeerd in een javascript.
 • yep, ik zie wat je bedoelt. Alleen moet ik even studeren op "gecodeerd in een javascript". Heb geen idee wat je daarmee bedoelt. Weet je misschien een url waar ik dat nalees?

  Achtergrondprobleem - waar het om begon - is opgelost. Achtergrond veranderd in een egale kleur en niet een grote image. Ook een h1 tag ingevoegd, hoop dat het zo werkt. http://www.interiorsandsuch.nl/index-2.html

  Ik zie alleen dat er in IE een horizontale scrollbar is geslopen. die haal ik er nog uit.

  pfffffffff bijna klaar
 • verandert met een t
  foei
 • Oei :o
  Dat gaat niet goed in IE6. Je layout ligt een beetje overhoop hier.
  Het achtergrondprobleem is wel opgelost, al had je die gradient natuurlijk niet op hoeven te geven met een horizontale tile ;-)

  Wat dat gecodeerde e-mail adres betreft:
  Er wordt dit bedoeld:
  http://www.dynamicdrive.com/emailriddler/
  De code die het tooltje uitspuugt kun je gewoon 1 op 1 in je code zetten op de plek waar de mailto link moet komen.
 • [quote:de5c79f38f="VanPaljas"]yep, ik zie wat je bedoelt. Alleen moet ik even studeren op "gecodeerd in een javascript". Heb geen idee wat je daarmee bedoelt. Weet je misschien een url waar ik dat nalees?

  Achtergrondprobleem - waar het om begon - is opgelost. Achtergrond veranderd in een egale kleur en niet een grote image. Ook een h1 tag ingevoegd, hoop dat het zo werkt. http://www.interiorsandsuch.nl/index-2.html

  Ik zie alleen dat er in IE een horizontale scrollbar is geslopen. die haal ik er nog uit.

  pfffffffff bijna klaar[/quote:de5c79f38f]

  Hier kun je je email adres koderen: http://danbenjamin.com/enkoder/form
  Je krijgt dan een code die je in je pagina moet plakken. Werkt prima.
  :D
 • Ik heb nog één keer jullie hulp nodig. De site http://www.interiorsandsuch.nl/index.html is bijna af. Ik moet nog even wachten op een publicatie voordat ook page "projecten" en "publicaties" de lucht in kan.

  Wat me niet lukt is de site via wat unieke zoekwoorden, "monique"en "interieur" en "such" (allemaal worden uit de keywords) in Google ook maar zichtbaar te krijgen.
  Ik heb inmiddels een sitemap gemaakt en op de server gezet, er zitten h1-tags in en nu weet ik het niet meer. Aangemeld is de site ook.

  Google zelf zegt:
  "Pagina's van uw site zijn opgenomen in de index van Google.
  Mogelijke indexeringsproblemen:
  We hebben niet over alle pagina's van uw site informatie. U kunt een sitemap verzenden om ons meer informatie te verschaffen over uw site."

  Maar die sitemap heb ik al verstuurd.

  Ziet iemand zo gauw wat ik verkeerd doe?

  Ik hoor (weer) graag,
  Irma
 • Het opgenomen worden in google is iets wat langer duurt.. als je een tijd wacht zal je site vanzelf verschijnen. Iets wat helpt is om te zorgen dat je andere sites links hebben naar jou sites zodat de bots je kunnen vinden.. en je hoger komt in de rankings. Als je je site al aangemeld hebt is het een kwestie van geduld :)
 • Thx. Ik oefen nog wat geduld. Alleen de links van anderen naar mij is een beetje een probleem; ik zou niemand weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.