Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Kritiek graag

gerben
10 antwoorden
 • Hallo iedereen

  Ik heb een site www.tienman.com geplaatst en wil hier graag opbouwende en afbrekende kritiek op zodat ik mijn site nav jullie opmerkingen kan verbeteren voordat ik ermee de boer opga.
  Deze site is momenteel opgemaakt in HTML, maar het is de bedoeling dat dit php wordt.
  bvd
 • [quote:0333846810="Coos"]Hallo iedereen

  Ik heb een site www.tienman.com geplaatst en wil hier graag opbouwende en afbrekende kritiek op zodat ik mijn site nav jullie opmerkingen kan verbeteren voordat ik ermee de boer opga.
  Deze site is momenteel opgemaakt in HTML, maar het is de bedoeling dat dit php wordt.
  bvd[/quote:0333846810]

  Mooie webstek. Alleen vind ik het inhoudelijk te zeer gericht op Microsoftproducten, met name Microsoft Office. Er zijn ook gebruikers van Apple Mac OS/X en Linux. Zeker de laatstgenoemden hebben weinig of niks aan zo'n computerrijbewijs….

  Waarom richt je het niet meer op Open Office? Dat is tenminste een kantoorpakket dat te gebruiken is op alle besturingssystemen: Windows, Mac OS/X, Linux, BSD.

  Bovendien maakt Open Office zijn documenten in open formats (belangrijk voor langdurige archivering!) en is het veel veiliger dan Microsoft Office.
 • Hallo Pjotr

  Voor mij heb je groot gelijk en ben het helemaal eens met je, alleen de realiteit is dat dit ECDL gebaseerd is in kunnen omgaan met MSoffice producten. Waarbij wel als gelukje geldt dat als je met MS-office kunt omgaan OpenOffice geen probleem voor je zou moeten wezen want ik ken ze beide. Helaas is ook al de documentatie en lesmateriaal gebaseerd op Ms. Ik richt me op werknemers van kantoren en helaas zijn er te weinig werkgevers die open office installeren maar wel MsO en die moeten ermee leren omgaan en ik wil ze dat graag leren.
  Los van dit mij gaat het over de wervende kracht, lay-out, aantrekkelijkheid leesbaarheid, navigatie, techniek, zeg het maar van mijn site. Loop je weg na een eerste indruk of blijf je, dat is de vraag.

  Groet
 • Ik vind het er te amateuristisch uitzien. Denk dat je nog eens naar de layout moet kijken, wat graphics toevoegen, en afscheid moet nemen van de frames.
 • Gerben.

  Dank je wel, alleen je bent iets te algemeen voor me. Als ik geen frames meer gebruik ben ik de structuur van mijn site kwijt. Ik heb wel een idee hoe ik dit met php kan oplossen maar dat is momenteeel een nieuw en nog onontgonnen gebied voor me wat me veel werk en vooral tijd gaat kosten. Wat betreft die graphics weet ik niet wat je bedoeld, dus precisieer dit wat voor me. En dit geld ook voor de lay-out. Niet dat je me dit helemaal moet gaan vertellen maar heb je wat voorbeelden van sites die het beter doen in dit opzicht, zodat ik daar wat van kan leren.

  Groet
 • Je kunt tekst en links zo in wordpress proppen, en er een strak theme aan toevoegen. In totaal hoogstens een paar uur werk. Ziet er dan al 10x beter uit.

  http://wordpress.org/extend/themes/inove
 • Vooraf even een opmerking: Dit is HTML maar het moet PHP worden?
  Ik weet niet precies hoe je dat bedoeld, maar HTML en PHP zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Uiteindelijk zal het toch echt HTML moeten worden want het is toch wel handig als de browser ook begrijpt wat de bedoeling is ;-)
  Daarom ga ik er gemakshalve maar even van uit dat je bedoelt dat het een interactieve pagina moet gaan worden(?)

  Heel professioneel ziet het er niet uit, maar dat is een kwestie van design (wat weer een andere discipline is dan het bouwen natuuurlijk) Als tip voor het design kan ik alleen maar een van de twee tips geven die ik altijd geef: Kijk eens op andere websites die je mooi en professioneel vind en denk dan eens goed voor jezelf na welke dingen je nu precies zo mooi vind aan die betreffende website. Mijn tweede tip is altijd: "Minder is meer, vraag je bij alles af of het er perse op moet". Maar dat is bij jou niet zo van toepassing. Sterker, dit oogt wel erg leeg.
  Je zou b.v. een subtiele achtergrond afbeelding of gradient kunnen gebruiken, een leuk logo/banner (laten) designen. etc. Persoonlijk probeer ik altijd zoveel mogelijk egale kleurvlakken te vermijden, maar zorg dat je dat met beleid doet, het wordt gauw weer teveel. En mocht ik je op verkeerde ideen hebben gebracht: Er behoort niks te knipperen op je website en een gradient van groen naar rood is ook not done. Zelfs niet als je portugees bent :-D
  Verder zou je eens na kunnen denken over een huisstijl. Neus eens rond in kleuren schema's, denk eens na over letterformaten e.d.

  Verder zou ik willen adviseren "drop the frames" het forum en de rest van internet zijn al volgeschreven over de enorme nadelen van frames. Ik begrijp wel dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan, want het is momenteel het skelet van je website, maar toch zijn de voordelen enorm. En aangezien je toch naar PHP wilt is het slimmer om het met PHP en CSS te gaan doen. (met PHP kun je includen wat je maar wilt, dus het voordeel van de afzonderlijke documenten die onafhanklijk van elkaar kunt bewerken behoud je dan. Ik zie dat je al met CSS aan de gang bent. Way to go! Maar duik er nog wat verder in. Qua layout is the sky the limit. Nou ja, bijna dan ;-) En laat je ook niet verleiden tot een layout in tabellen. Een layout als deze kan prima met CSS gedaan worden. Zelfs als je een bepaald gedeelte "frame-achtig" wilt laten scrollen. Iemand anders op dit forum kwam eens met deze tip. Misschien heb je er ook wat aan om te zien hoe zoiets kan worden aangepakt.

  Nog wat code tips:
  [code:1:47c8f8777a]
  <a href="mailto:info@tienman.com">info@tienman.com</a>
  [/code:1:47c8f8777a]
  Niet doen! Je ligt op het presenteerblaadje voor harvester bots.
  Maak een leuk formuliertje, dat ziet er veel beter uit, of gebruik anders minstens javascript
  [code:1:47c8f8777a]
  <br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
  [/code:1:47c8f8777a]
  Huh?

  Succes!
 • PHP maakt géén opmaak!!! PHP maakt HTML!!! Onthoudt dit heel goed. Verder is dit een beetje raar:[code:1:e49b313673]<meta name="description" content="Startpagina">
  <meta name="keywords" content="">
  [/code:1:e49b313673]Dit is geen startpagina, maar meer iets van [code:1:e49b313673]<meta name="description" content="Computercursus">[/code:1:e49b313673]
  En als je geen keywords hebt, delete dan de regel met die keyword meta tag.
  En het design oogt amateuristisch. Ik weet het, als je net begint ziet het er allemaal mooi uit wat je zelf gemaakt hebt (ik ben ook begonnen met *uch* frontpage) maar als je als buitenstaander deze site ziet vraag je je al snel af of die persoon geen computercursus moet krijgen, maar geven (ookal is office en webdesign een heel ander vakgebied).
  Vermijdt frames. Je header srollt bijvoorbeeld in firefox als je middelste muisknop klikt en sleept. Gebruik <table>, of veel liever <div> en andere dingen (zie mijn van table naar div thread op dit forum)
  Je menutje links heeft afgrijselijk veel witregels voor je 'laatst bijgewerkt". Wat is het nut van de -oo0oo-??? Arial is voor zover ik weet geen font-family.
  Gebruik in plaats van *content*<br><br>*content*<br><br>*content* het volgende: <p>*content*</p><p>*content*</p><p>*content</p>. en waar slaan die 10 <br>'s op???
  Ik stel heel simpel het volgende voor als index.htm en in dit geval in dezelfde map index.css, en ook in de map HTML de pagina's home.htm etc.

  index.htm:
  [code:1:e49b313673]<html>
  <head>
  <link rel="stylesheet" href="index.css" type="text/css" />
  <title>Tienman</title>
  </head>
  <body>
  <div class="wrap">
  <img href="plaatje.jpg" width=800px height=200px>
  <div class="menu">
  <a href="?page="home">Home</a>
  etc etc etc
  </div>
  <div class="midden">
  <?php
  $pag = $_GET['page'];
  @include("HTML/" . str_replace("/","","$pag.htm"));
  ?>
  </div>
  </div>
  </body>
  </html>
  [/code:1:e49b313673]
  index.css (versimpeld)
  [code:1:e49b313673]
  .wrap{
  margin-left:auto;
  margin-right:auto;
  width:800px;
  }
  .menu{
  float:left;
  width:200px;
  }
  .midden{
  float:left;
  width:600px;
  }[/code:1:e49b313673]
  Voor de insiders: ik heb als simpele beveiliging gezorgt dat mensen geen pagina's buiten deze map kunnen includen, door de str_replace.
 • Gerben

  Ik heb naar die site gekeken, maar ik kan er geen wijs uit, maar bedankt voor je bemerkingen

  Gooly

  [list:6d0fc9eaa7]
  mailadres is aangepast
  Die opmerking van gradient zal ik meenemen, maar ik heb helaas weinig oog voor opmaak ed, dus over wat mooi is en niet ik zou het niet weten.
  Ik neem jullie opmerking over die frames ter harte, ik had al gekeken, en ook in een boek over webprogrameren werd dit al aangekaart, naar een opmaak met tabellen. Ikzelf vond het erg onoverzichtelijk worden om uit de code op te kunnen maken waar je bezig bent, en dit wordt ook afgeraden blijkt uit die link van webrichtlijnnen. Maar die site met voorbeelden van van opmaak mbv css is net wat ik zoek. Ik heb er een gedownload, maar krijg hem alleen niet aan de praat, dus even verder proberen.
  Die <br> aan de onderkant heb ik erbij gezet zodat je verder omhoog kunt scrollen, vind ik leuk maar misschien is er een betere manier.
  Maar ook jij haretlijk dank voor je advies en links.
  [/list:u:6d0fc9eaa7]

  @Sanchises.

  Ik heb nog geen tijd gehad jouw codes te bekijken, maar wat ik zo lees is erg nuttig. Ik weet ik heb nog een lange weg te gaan. Ik gebruik overigens AceHTML als HTMLeditor, afgewisseld met Homesite, afhankelijk van op welke computer ik aan het werk ben. Ik ga je suggesties zeker uitproberen. Deze twee programma's zetten die metatags er zelf in. Ik gooi ze eruit.

  Tot zover dank allen. Ik moet nog aan de slag met de opmaak en techniek en er is nog een wereld te leren.


  Groet
 • ik zou zeggen: kopieer mijn code even letterlijk in een aparte map, maak een /HTML/Home.htm met een lipsumpje en see.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.