Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck met een bijsmaakje

None
10 antwoorden
 • Tja, dit is een sitecheck met een vreemd bijsmaakje. Misschien handig als ik het bijbehorende verhaaltje er in het kort even bij vertel. (Maar als je dat niet wilt weten sla je de volgende alinea gewoon over en ga je checken :-))

  Ik kwam eens op het idee om een weblog te starten met mijn dagelijkse forensenreis als onderwerp. (Den Haag-Gilze Rijen per trein). Ik koos voor Wordpress als CMS en ging aan de slag om een eigen template te maken. Om een lang verhaal kort te maken: Nog voordat de website af was bleek dat ik die reis niet erg lang meer ga maken omdat mijn baan naar het oostblok verdwijnt. De motivatie om een weblog te starten waarvan ik bij voorbaat weet dat dit geen lang leven beschoren is was nihil. En na 4 maanden van tobben over wat ik met het ding wil heb ik inmiddels besloten om dit bijna voltooide weblog te sluiten nog voordat het officieel open is.

  Toch wil ik er op deze manier nog iets positiefs uithalen, namelijk door de Wordpress template die ik heb gemaakt te laten checken, zodat ik er in ieder geval iets van kan leren.
  Zoals gezegd: De site is nog niet helemaal af en mankeert daarom nog een paar vormgevings issues. Namelijk de pagina's 'Links', 'Contact' en 'Archief' dienden nog wat smaak te worden gegeven. Verder ben ik toch benieuwd naar de meningen.

  http://www.denhaag-gilzerijen.nl

  Stylesheet:
  http://www.denhaag-gilzerijen.nl/wordpress/wp-content/themes/dhgr/style.css
 • Niet als deskundige op het gebied van webdesign, daar doe ik nog maar de eerste stapjes en beperk me tot nu toe tot gewoon rechttoe-rechtaan HTML, maar gewoon als surfer:
  Mooie, rustige en overzichtelijke site.
  Geen gewapper van banners, exploderende flash effecten en al dat zo door mij gehate soort van visuele vervuiling.
  Compliment.

  Tegelijkertijd natuurlijk ook een rotgevoel om te weten dat je je baan kwijt bent.
  Zeker op dit moment waarop de banen niet voor het opscheppen liggen…
 • Hij ziet er wel goed uit, ik neem aan dat meeste van de code door Wordpress wordt geregeld, dus daar valt niet veel over te zeggen. Enige wat ik wel heb is dat ik de blauwe kleur die de achtergrond vormt van de tekst op een of andere manier niet helemaal vind passen bij de andere blauwe kleuren. Ook zie ik de blokjes in de wolken achtergrond, niet echt storend maar als dat niet de bedoeling was…
  Wat je op zich zou kunnen doen is Heel die achtergrond kleur weg laten en gewoon de kleur van die rand bewaren, dan moet je de tekst kleur misschien veranderen en op 1 of andere manier iets hebben om de sidebar te onderscheiden van de main content maar dan heb je misschien wel een behoorlijk beeld.

  Jammer van je baan en het nu dan redelijk nutteloze domein… :(
 • @Helicop: Bedankt. Ja, dat is ook mijn uitdaging bij elke site: Hoe laat ik alles weg wat enigzins overbodig zou kunnen zijn, zonder een slaapverwekkende site op te leveren.

  @Drewster: Daar leg je meteen de vinger op mijn zwakke punt: de esthetische kant. Daar ga ik zeker nog aan werken. In dit geval heb ik voor twee kleuren blauw gekozen (de achtergrond en de rand) en alle overige blauwtinten zijn zoveel mogelijk mengvarianten van deze twee (niet overal). Maar dat truukje werkt blijkbaar niet :-)
  Ik ga je tips later nog een uitproberen op deze template, maakt nu toch niet meer uit.

  En over mijn baan: Ach, ironisch genoeg heb ik van de andere kant nu dus wel nog werkgarantie voor de komende tijd. Bovendien heb ik een hele goeie regeling gekregen en wellicht is het een mooi moment om eens iets dichter bij huis te zoeken. Want tweemaal daags dat traject Den Haag - Gilze Rijen is toch wel een hele ruk en dat heb ik na vijf jaar ook wel gezien.
 • Den Haag - Gilze Rijen is zeker niet relaxed nee. Ik heb een tijd lang 2x per week Tilburg-West - Barendrecht gedaan (eerst zelfde boemeltje als jij naar Breda, IC naar Den Haag, overstappen op Dordrecht op het volgende boemeltje) en dat vond ik al méér dan genoeg. Dat van jou is een overstap minder, maar je zit wel verdomd lang in de trein. (overigens: meestal werd de NRC Next bij mij net op tijd in de bus gedaan, stuk prettiger dan Spits, Metro of Pers nmm)

  Hoe dan ook: veel succes met zoeken naar een nieuwe baan. Ik weet niet wat je doet, maar in de regio Breda-Tilburg is toch behoorlijk wat werkgelegenheid volgens mij.

  Over de site: Lekker rustig, duidelijk en strak, daar hou ik van. Alleen het blauw als achtergrond bij de tekst en sidebar is niet helemaal mijn ding, ik zou daar wat anders voor kiezen. Wat wel past zou ik dan zo even ook niet weten hoor, bij mij is dat meestal een kwestie van tig dingen proberen totdat ik wat leuks heb gevonden. Misschien #CDFFFF?
 • Alweer dat blauw haha. Het onderstreept nogmaals het belang van een goede / betere kleurkeuze.

  Overigens is mijn regio meer de regio Den Haag. Ik werk in Rijen :-)
 • mijn eerste reactie op de site is BLAAAAAUUUUUUUUW!!!!!! kies voor de leesachtergrond een zo'n 'gedesaturisede' kleur mogelijk. Zoiets als de C!T forum achtergrond waar je nu naar zit te kijken :wink:
  Verander 'naar huis' in home, of maak inelkgeval de header image aanklikbaar naar je home pagina. Overigens is het redelijk oonduidelijk dat de linker plaatjes een menuutje is. Tekst eronder is duidelijker.
  Maak een ondertitel op je headertje, met zoiets als 'blog van een forens van den haag naar gilze' of iets dergelijks.
  Nou daar heb je je sitecheck :wink: deze kritiek is overigens opbouwend bedoeld, maar ik wil gewoon duidelijk zeggen wat ik wil zeggen, dat is niet om lomp te doen. :oops:
  suc6 met je nieuwe baan zoeken
 • Vind de site er op zich wel goed uitzien, niet erg professioneel, maar dat is voor een persoonlijke website ook niet echt nodig.
  Verder vind ik de plaatjes bij de catagorieen wel een leuk idee en slim gemaakt (plugin?)
  Wat ik me wel afvraag is het kopje storingen..
  Check jij elke dag of er storingen zijn of heb je daar een scriptje voor?
 • Tnx!
  Wat zou ik kunnen doen om hem professioneler te maken?

  De categorie iconen zijn inderdaad een Wordpress plugin (met bijbehorende widget).

  Voor de storingen heb ik een scriptje geschreven dat de storings RSS feed van de NS uitleest en er vervolgens regel voor regel een filtertje tegenaan houd of er een naam in voorkomt die ligt op het traject Den Haag - Gilze Rijen.
  Zo niet dan toont hij het niet, zo ja, dan publiceert hij het.
  (Er kan dus ook een melding doorgelaten worden mbt een storing tussen Rotterdam en Gouda omdat Rotterdam op het traject ligt)
  Dit scriptje heb ik in een "Widgetize anything" Wordpress widget gestopt om het binnen Wordpress te kunnen gebruiken. (Ik ben n.l. nog niet zover dat ik zelf officele WP widgets of plugins kan schrijven, maar daar wordt aan gewerkt)

  Datzelfde geldt trouwens ook voor de persoonlijke vertragingen. Die houd ik (inmiddels niet meer) bij in een gewone huysch, tuyn en keucken MySQL database (gewoon een extra tabelletje aan de WP database) en de (PHP) query heb ik ook in die Widgetize anything Widget gegooid.
 • Proffesionaliteit is helaas niet echt makkelijk te definiëren..
  Ik probeer erop te letten dat kleuren matchen en lettertypes niet te veel afwijken..
  Misschien moet je een anders lettertype eens proberen.
  En qua kleur vindt ik het geel wel erg fel afsteken tegen de redelijk blauwe site.
  Misschien iets andere (subtiele) kleur verschillen aanbrengen.

  Zou het leuk vinden als je ook mijn sitecheck doet :)
  #Staat 1 of 2 topics onder de jouwe :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.