Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Alternatief iframe

Ger
6 antwoorden
 • Ik zit met het volgende: in mijn MODx-installatie (in ontwikkeling, bedoeling is dat huidige site daarin gepompt wordt) wil ik in een zijbalk wat forumgerelateerde zaken weergeven (login, recente topics, nog wat andere dingen waarschijnlijk). Dat gebeuren genereer ik mbv php. Zie bijvoorbeeld hier. Dat resultaat wil ik in de zijbalk zetten. Dat doe ik nu met iframes, maar eigenlijk wil ik het gewoon direct aanroepen. Met object gaat dat niet werken, aangezien je dan in IE sowieso een border krijgt, en die wil ik niet.

  Zijn er nog alternatieven hiervoor?
 • Dat zou je met ajax kunnen doen, bv met jQuery of moet mootools. Hoe het exact in zijn werk gaat weet ik (nog) niet, ben altijd van plan geweest om het te gaan gebruiken maar ben er nog nooit aan toe gekomen of heb de noodzaak niet gehad.
 • Bedankt. Ik heb ook nog nooit wat met Ajax gedaan, maar ik zal het eens gaan bekijken.
 • Een vriend van me zweert tegenwoordig bij mootools, zo erg dat ik me er maar eens over ingelezen heb.

  Heb het wel een keer als combinatie met div's en javascript gezien.
 • Ik heb inmiddels deze gevonden, en het werkt goed.

  Ik twijfel echter nog over 1 ding: moet ik hetgeen ik importeer (phpbbhook.php) beschouwen als een compleet op zichzelf staand document (met doctype enzovoorts) of als onderdeel van hetgeen waarin ik het importeer? Ik vraag me dit af aangezien het niet terugkomt in de broncode, maar wel gebruik maakt van het relatieve pad naar de stylesheet e.d. wat in het "moederbestand" is opgenomen. Op dit moment heb ik het als onderdeel van het groter geheel beschouwd en dus geen doctype, html-tags, etc gegeven maar ik vraag me af of dit wel geheel correct is (ook al voldoet de output van de code aan mijn verwachtingen).
 • Het is onderdeel van je pagina en geen losstaande pagina.
  Met die functie verander je een deel binnen je huidige pagina, de term innerHTML zegt het al.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.